Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μεγάλος φονικός σεισμός στο Μεξικό- Τουλάχιστον 42 νεκροί στην κεντρική Πολιτεία Μορέλος

Μεγάλος φονικός σεισμός στο Μεξικό- Τουλ...

7,1 Ρίχτερ

23:45 Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κεντρική Πολιτεία Μορέλος από την ισχυρή σεισμική δόνηση που συγκλόνισε το Μεξικό, δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας. Παράλληλα ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Μεξικού έκανε λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς στην Πολιτεία του.

 

23:23 Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν έπειτα από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών που συγκλόνισε το Μεξικό, ανέφεραν αξιωματούχοι. Στην πρωτεύουσα της κεντρικής Πολιτείας Πουέμπλα σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι από την κατάρρευση ενός σχολικού κτιρίου, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, ενώ στην Πολιτεία του Μεξικού ο κυβερνήτης έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πολιτεία Πουέμπλα.

Ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στην Πόλη του Μεξικού, έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου.

Εικόνες που μεταδόθηκαν στην μεξικανική τηλεόραση και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτίρια να έχουν καταρρεύσει και αυτοκίνητα καταπλακωμένα από συντρίμμια.

Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και βάθος 51 χλμ, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.

 

23:05 Στις εικόνες που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα και ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται κτίρια που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στην Πόλη του Μεξικού. Τουλάχιστον ένα κτίριο κατέρρευσε μερικώς, σύμφωνα με το Ρόιτερς. Η δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και βάθος 51 χλμ, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα σφοδρή σεισμική δόνηση 8,1 βαθμών συγκλόνισε την χώρα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 98 ανθρώπων.

21:50 Στα 7,1 Ρίχτερ επαναπροσδιόρισαν τα διεθνή σεισμολογικά κέντρα  τον σεισμό που σημειώθηκε νωρίτερα στα Νοτιοανατολικά του Μεξικού. Βίντεο καταγράφουν  καπνούς σε γειτονιές της πόλης του Μεξικού κι εκτιμάται ότι κτίρια έχουν καταρρεύσει.

Άλλες εικόνες, από επαρχιακούς δρόμους, δείχνουν και κατολισθήσεις. Δεν υπάρχουν ακόμα αναφορές για θύματα.

 

21:40 Νέος μεγάλος σεισμός ταρακούνησε πριν λίγη ώρα το Μεξικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μέγεθος του σεισμού έφθασε τα 7,4 Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται νότια της χώρας. Έγινε αισθητός και στην πόλη του Μεξικό.

Χιλιάδες κόσμου είναι πανικόβλητος στους δρόμους, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Θυμίζουμε ότι πριν λίγες ημέρες το Μεξικό είχε πληγεί και από άλλον μεγάλο σεισμό 8,2 Ρίχτερ με δεκάδες νεκρούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις