Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την όμορφη συναυλία – αφιέρωμα «Οι συνθέτες της ψυχής μας» στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την όμορφη συναυλία – αφι...

Η Ορχήστρα «Εν Χορδώ» συνόδεψε τους Γ. Ανδρέατο, Λ. Αλκαίου, Δ. Δημόπουλο, Δ. Καρόκη, Γ. Ασημακοπούλου

Το έργο των 24 σημαντικότερων συνθετών του ελληνικού πενταγράμμου, αναδείχθηκε στη συναυλία – αφιέρωμα «Οι συνθέτες της ψυχής μας» που παρουσίασε η 60μελής Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του συμπολίτη μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου στο κατάμεστο από κόσμο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας την περασμένη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 το βράδυ. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Δήμου Πατρέων.

Τα 60 μπουζούκια του «Εν Χορδώ», με τη σύμπραξη κουαρτέτου βιολιών και συνόλου ακορντεονιστών, συνόδεψαν τους ερμηνευτές Γεράσιμο Ανδρεάτο και Λένα Αλκαίου και τους Πατρινούς τραγουδιστές Δημήτρη Δημόπουλο, Διονυσία Καρόκη και Γιούλη Ασημακοπούλου, σε πασίγνωστες συνθέσεις των: Πλέσσα, Σπανού, Βαμβακάρη, Σουγιούλ, Αττίκ, Γιαννίδη, Τσιτσάνη, Παπαϊωάννου, Μητσάκη, Θεοδωράκη, Ζαμπέτα, Νικολόπουλου, Ξαρχάκου, Χατζιδάκι, Λοΐζου, Κουγιουμτζή, Καλδάρα, Πάνου, Μούτση, Λεοντή, Κουγιουμτζή Μαρκόπουλου, Σαββόπουλου και Χατζηνάσιου.

Πριν την έναρξη της συναυλίας, ο πολυγραφότατος συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιος μιλώντας στον κόσμο, έκανε με ευσύνοπτο τρόπο την ιστορική τεκμηρίωση της συναυλίας, ενώ σε όλους τους ακροατές διανεμήθηκε δωρεάν το βιβλίο του «Οι συνθέτες της ψυχής μας».

Την πρωτότυπη ενορχήστρωση του προγράμματος και τη διεύθυνση της Ορχήστρας, είχε ο Μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος, ο οποίος στο τέλος της συναυλίας τιμήθηκε για την πολύχρονη προσφορά του στην μουσική, από το Ωδείο Μότσαρτ και τον Καλλιτεχνικό του Διευθυντή, Μαέστρο Βίκτωρα Νικολάου.

*Την σκηνοθεσία της μουσικής παράστασης έκανε ο Θάνος Μπαλαφούτης, την παρουσίαση και την οργάνωση παραγωγής είχε ο δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΠΗΝ Παναγιώτης Ρηγόπουλος, την αφήγηση έκανε ο Λάκης Βανταράκης,ενώ συμμετείχε με χορογραφίες του Διογένη Οικονόμου και ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών.

* Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων της μουσικής βραδιάς διατέθηκε στο Σύλλογο «Αγκαλιά-Ζω» ενώ μέγας χορηγός της έκδοσης του βιβλίου «Οι συνθέτες της ψυχής μας» ήταν η εταιρεία διανομής τροφίμων «Μπαγιώργος Α.Ε.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture