Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τάκης Γεωργακόπουλος: «Μίλησαν» τα έγγραφα του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ

Τάκης Γεωργακόπουλος: «Μίλησαν» τα έγγρα...

«Θυμίζω σε όποιον είχε εμπλακεί στην υπόθεση, ότι ''στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί δεν μιλάνε''»

Ο Αχαιός ιατρός και Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος αναφέρει σε κείμενο του σχετικά με δημοσίευμα με αφορμή την κατάθεση Μ. Σαλμά στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ότι ''μίλησαν'' για το θέμα τα έγγραφα των Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ επί της προηγούμενης Διοίκησης Δ. Κοντού και των Διευθύνσεων του Υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά το κείμενο – δήλωση του κ. Γεωργακόπουλου έχει ως εξής:

"Αγαπητοί φίλοι,

σχετικά με το δημοσίευμά σας απ' αφορμή την κατάθεση Μ. Σαλμά στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και την αναφορά του σε μένα, ως αντιπρόεδρο ΕΟΠΥΥ, έχω να σας πώ τα ακόλουθα:

Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όπου κατέθεσα, ''μίλησαν'' τα έγγραφα των Διευθύνσεων του ΕΟΠΥΥ επί της προηγούμενης Διοίκησης Δ. Κοντού και των Διευθύνσεων του Υπουργείου Υγείας που επεσήμαιναν ότι και η αδειοδότηση της ΙΔΕ Διαγνωστική Αρθροσκόπηση είναι μη νόμιμη κατά το ΠΔ 84/2001 και η απόφαση του ΚΕΣΥ για τιμολόγηση μιάς ιδιωτικής ιατρικής πράξης με ΚΕΝ νοσηλείας 2 ημερών είναι αυθαίρετη και μη νόμιμη αλλά και η απόφαση των πρώην υπουργών Μ. Βορίδη και Λ. Γρηγοράκου, αφού δεν δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ είναι ανυπόστατη, συνεπώς και η σύμβαση του πρώην προέδρου του ΕΟΠΥΥ Δ. Κοντού με την ως άνω εταιρεία, εστερείτο νομοθετικής βάσης.

Αυτά τα έγγραφα κατέθεσα στην Βουλή και στην Εξεταστική Επιτροπή και δεν αντιλαμβάνομαι που είναι ''τα ψέματα του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ'', όπως ισχυρίστηκε ο Μ. Σαλμάς;

Επίσης, ο ΕΟΠΥΥ δεν είχε σύμβαση με τον ιατρό Μ. Σαλμά και δεν αντιλαμβάνομαι για ποιό λόγο ο Μ. Σαλμάς ζήτησε και κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή; Για λογαριασμό της εταιρείας που μετείχε και η σύζυγός του; 'Ηταν συστεγαζόμενη στον ίδιο χώρο με το ιατρείο του και για μεγάλο χρονικό διάστημα, όλα τα παραπεμπτικά του τα έστελνε σε αυτή την εταιρεία ενώ σε κάποια από αυτά, υπέγραφε και ως εκτελών την εξέταση, χωρίς να έχει σύμβαση ο ίδιος με τον ΕΟΠΥΥ!

Αν έγιναν όλα νόμιμα, όπως διατείνεται, ας πάει αυτοβούλως να καταθέσει και ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ που υπέγραψε την σύμβαση με την ως άνω αναφερόμενη εταιρεία...

Ούτε επίσης δόθηκε η παραμικρή πειστική απάντηση για τους λόγους που η ως άνω εταιρεία ΙΔΕ Διαγνωστική Αρθροσκόπηση, επιστρέφει χρήματα στον ΕΟΠΥΥ, αν θεωρεί ότι όλα έγιναν νόμιμα και ηθικά. Μέχρι και χθές η εν λόγω εταιρεία ΙΔΕ Διαγνωστική Αρθροσκόπηση, ΔΕΝ είχε απαντήσει στο σχετικό ερώτημα των οικονομικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ που τέθηκε εδώ και μήνες.

Θυμίζω μόνο σε όποιον εμπλέκεται ή μάλλον είχε εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση, την παροιμία, ''Στο σπίτι του κρεμασμένου, για σχοινί δεν μιλάνε''.

Με εκτίμηση προς όλους

Τάκης Γεωργακόπουλος, Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ".

 

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μάριος Σαλμάς κατά του Πατρινού αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ Τάκη Γεωργακόπουλου: «Είπε πολλά ψέματα»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις