Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε πλοίο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα βρέθηκαν 121 κιλά κοκαΐνη - Τι απαντά

Σε πλοίο του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα βρέ...

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι στο πλοίο «DIMITRIS C» ιδιοκτησίας του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, έπειτα από έρευνα των διωκτικών αρχών βρέθηκαν 121 κιλά κοκαΐνης. Συγκεκριμένα το πλοίο ερευνήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου από αστυνομικούς και  τελωνειακούς υπαλλήλους στο λιμένα Ilo του Περού.

Από την έρευνα, σύμφωνα με το maritimebulletin.net που μετάδωσε πρώτο την είδηση, βρέθηκαν 3 τσάντες με 120 πακέτα κοκαΐνης μέσα στο πλοίο, ενώ η αστυνομία κατάσχεσε επίσης 16.243 δολάρια μετρητά. Η έρευνα εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

To πλοίο ανήκει στην DANAOS Shipping του Γιάννη Κούστα, ο οποίος είχε απασχολήσει τα τελευταία χρόνια την επικαιρότητα με το πολύκροτο διαζύγιό του από την σύζυγό του Σοφίακαι τις μεταξύ τους δικαστικές περιπέτειες.

Το πλοίο ήταν επανδρωμένο με 23 άτομα πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένων 16 Ουκρανών, 3 Ρώσων και 4 Τανζανών. Έφθασε από την Χιλή, ενώ το επόμενο λιμάνι του ήταν το Guayaquil, στον Ισημερινό.

 

Φωτ. από maritimebulletin.net

Φωτ. από maritimebulletin.net

Φωτ. από maritimebulletin.net

Η απάντηση της Danaos Shipping

«Η DANAOS SHIPPING CO LTD στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της εταιρείας διεξάγει επιθεωρήσεις των πλοίων της, κυρίως όταν τα πλοία βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών. Μία τέτοια έρευνα έγινε στο πλοίο DIMITRIS C από το πλήρωμα του, στο λιμάνι Ilo του Περού στις 14 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσητο χώρο, βρέθηκε από μέρος του πληρώματος. Αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με μία μεγάλη ομάδα της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά. Πλήρης έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρείας (P&I). Δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες.

Επιπλέον, ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος. Η όλη διαδικασία άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 στις 17 Σεπτεμβρίου».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις