Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΚΚΕ ΤΕ Αχαΐας: Ο λαός να βάλει φρένο στην εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Άραξου

ΚΚΕ ΤΕ Αχαΐας: Ο λαός να βάλει φρένο στη...

Το γεγονός δεν είναι ξεκομμένο από τις συνολικότερες οικονομικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα

Η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ – Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, σε ανακοίνωση της, καταγγέλλει στην εργατική τάξη, στο λαό και στη νεολαία του Νομού, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την πρόθεσή της, να προωθήσει τη μεταφορά και εγκατάσταση πυρηνικών κεφαλών στην βάση του Άραξου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ τομέα Αχαΐας, πρόκειται για μία πολύ επικίνδυνη εξέλιξη. Εξελίσσεται, στο πλαίσιο των συζητήσεων που έχουν ανοίξει, για τη μεταφορά υποδομών, στρατιωτικού δυναμικού και οπλικών συστημάτων από τη Νατοϊκή βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, στη Νατοϊκή βάση της Σούδας, αλλά και την αναβάθμιση του Άραξου κατ' αυτό τον τρόπο.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παίζει με τη φωτιά, ανοίγει τις πόρτες για ακόμη βαθύτερη, πιο επικίνδυνη για το λαό μας, εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών και σχεδιασμών. Μάλιστα, για την υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών της, η κυβέρνηση εδώ και μήνες προχώρησε σιωπηλά εκτός διαδικασιών, ακόμα και αυτών της βουλής, στην συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό της βάσης του Άραξου, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί πυρηνικά αμερικάνικα όπλα. Θέλει να κρύψει τις αληθινές προθέσεις της από από τον ελληνικό λαό, από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Αχαΐας, της ευρύτερης περιοχής, που με τον αγώνα τους τα προηγούμενα χρόνια είχαν διώξει τα πυρηνικά.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, νέοι και νέες, λαέ της Αχαΐας

Το γεγονός δεν είναι ξεκομμένο από τις συνολικότερες οικονομικές πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και όχι μόνο. Δεν είναι ξεκομμένο απ' τα αφηγήματα της κυβέρνησης περί δίκαιης ανάπτυξης. Οι εξελίξεις και με τη βάση του Άραξου, συνδέονται άμεσα με την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή του Πατραϊκού κόλπου, του Κατάκολου, του Κυπαρισσιακού κόλπου και του Ιονίου γενικότερα, συνδέονται με το ότι εξελίσσεται στην περιοχή επενδυτική δραστηριότητα πολυεθνικών κολλοσών (Total, Edisson, Energean Oil &Gas) με την συμμετοχή και ελληνικών κεφαλαίων, όπως τα ΕΛΠΕ.

Αντίστοιχα με την περιοχή μας, δίπλα στις παραχωρήσεις των υδρογονανθράκων της νότιας Κρήτης στον αμερικανικό κολοσσό Εxxon Mobil ξεφύτρωσε και η νέα συμφωνία επέκτασης της βάσης της Σούδας και παραχώρησής της στις ΗΠΑ, συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βαδίζοντας στα χνάρια των προηγούμενων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ.

Επικίνδυνοι για το λαό οι στόχοι της αστικής τάξης και των κομμάτων της.

Πρόκειται για αποφάσεις και σχεδιασμούς, που εξυπηρετούν ευρύτερα την αστική τάξη της χώρας μας, με βάση τα στρατηγικά της συμφέροντα, γι' αυτό και συμμετέχει σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ (ανεξάρτητα από το ποια αστική κυβέρνηση ποιανού αστικού κόμματος), γι' αυτό, έχει γίνει ο καλύτερος σύμμαχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Με απλά λόγια, τα κεφάλαια απαιτούν και την στρατιωτική τους θωράκιση στους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, εμπλέκοντας και ματώνοντας τους λαούς.

Επιβεβαιώνεται, με τον πιο δραματικό τρόπο, πως η “δίκαιη ανάπτυξη” την οποία ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο στηρίζεται πάνω στα συντρίμμια  των εργασιακών, ασφαλιστικών και λοιπών δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού, αλλά απειλεί την ασφάλεια του, βάζει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του λαού και της νεολαίας, εγκυμονεί κινδύνους μακροχρόνιας καταστροφής του περιβάλλοντος, με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του, όπως έδειξε και η πρόσφατη καταστροφή στο Σαρωνικό.

Επιβεβαιώνεται, πως η επιβράβευση της κυβέρνησης από τις λεγόμενες “αγορές” σηματοδοτεί τη βαθιά πεποίθηση του κεφαλαίου της Ελλάδας και των άλλων χωρών, ότι θα υλοποιήσει μέχρι κεραίας τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που ψήφισαν οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις και η σημερινή, αλλά και αυτά που έρχονται και βρίσκονται σε διαπραγμάτευση.

Επιβεβαιώνεται, πως όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα, πάνε “πακέτο” με τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς. Οι ίδιοι που ψηφίζουν τους αντιλαϊκούς νόμους, είναι οι ίδιοι που ζητάνε και εμπλέκουν τη χώρα, το λαό της, σε επικίνδυνα παιχνίδια, για τα ζωτικά συμφέροντα του κεφαλαίου (ντόπιου και ξένου) σε μια περιοχή που ήδη “μυρίζει μπαρούτι”.

Επιβεβαιώνεται, πως οι λεγόμενοι “εθνικοί στόχοι” της αστικής τάξης και των κομμάτων της, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ναζιστικής-εγκληματικής Χρυσής Αυγής, βρίσκονται σε αντίθεση με τα λαϊκά συμφέροντα και τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Γιατί ανάπτυξη και κέρδη για το κεφάλαιο και λαϊκά συμφέροντα, δεν συμβιβάζονται. Γιατί φιλολαϊκή πολιτική στα πλαίσια εξουσίας των μονοπωλίων, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δεν μπορεί να υπάρξει.

*Η ΤΕ Αχαΐας, καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα του νομού, τη νεολαία τους, το φιλειρηνικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, μέσα από την πάλη τους μέσα από κάθε φορέα (σωματεία, μαζικούς φορείς), να απαιτήσουν να μην εγκατασταθούν πυρηνικά όπλα στη βάση του Άραξου. Να παλέψουμε να φύγουν οι βάσεις του θανάτου, να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων, να αντισταθούμε στην εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να αγωνιστούμε για ρήξη με την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για αποδέσμευση απ' αυτούς. Καλούμε σε επαγρύπνηση εγρήγορση, έκφραση αντίδρασης ενάντια σε κάθε τέτοιο σχεδιασμό.

Καμία αυταπάτη, καμιά αναμονή. Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα λαϊκά στρώματα να εγκαταλείψουν αποφασιστικά το ΣΥΡΙΖΑ, έχουν πείρα, να μην ξεγελαστούν απ' τα ομογάλακτα κόμματα της αστικής τάξης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή κ.α.) και κάθε νέα τους έκφραση. Να οργανώσουν την πάλη τους και να συμπαραταχτούν με το ΚΚΕ.

Ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά της Πάτρας, του Αιγίου, των χωριών της υπαίθρου και στην Αχαΐα, είναι εγγύηση για την ανάπτυξη των ταξικών αγώνων, την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, είναι η μοναδική ελπιδοφόρα επιλογή και προοπτική, για μια άλλη εξουσία, με το λαό πραγματικά κυρίαρχο. Στο έδαφος αυτό, μπορεί να ζήσει ο ελληνικός λαός και οι άλλοι λαοί ειρηνικά, δημιουργικά, αξιοποιώντας τις πλουτοπαραγωγικές πηγές που θα είναι λαϊκή περιουσία προς όφελός τους".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις