Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η βραβευμένη στις Κάννες, Γαλλική ταινία «120 Χτύποι το λεπτό» για το Aids θα προβληθεί στις φετινές "Νύχτες Πρεμιέρας"

Η βραβευμένη στις Κάννες, Γαλλική ταινία...

Παρουσία του σκηνοθέτη Ρομπέν Καμπιγιό και του ηθοποιού Αρνό Βαλουά

Η ταινία «120 Χτύποι το λεπτό» θα προβληθεί σε Πανελλήνια Πρεμιέρα στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 στις 19.45 στο Ιντεάλ, της οδού Πανεπιστημίου, στην Αθήνα, στο πλαίσιο του spotlight στον σκηνοθέτη Ρομπέν Καμπιγιό, στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας. Η προβολή που έχει και την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη Ρομπέν Καμπιγιό και του ηθοποιού Αρνό Βαλουά.

Θα προηγηθεί στις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου 23/9, συνέντευξη Τύπου των συντελεστών του φιλμ, που θα συντονίσει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας, Λουκάς Κατσίκας.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 σε διανομή από την Weird Wave.

Το φιλμ κέρδισε το Grand Prix – Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο  70ο Φεστιβάλ των Καννών καθώς και το Βραβείο FIPRESCI.

Είναι υποψήφιο για το Βραβείο LUX 2017.

Το «120 battements par minute – 120 Χτύποι το λεπτό», αξίζει να αναφέρουμε πως έκανε τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής του φετινού Φεστιβάλ των Καννών Πέδρο Αλμοδόβαρ να δακρύσει!

Πρόκειται, όπως λέγεται για μία ταινία – ωδή της συλλογικότητας, του αγώνα προς έναν κοινό σκοπό αλλά και της αγάπης, αυτής που δίνεται χωρίς όρια και κάνει την καρδιά να χτυπά σε 120 παλμούς!

Η ταινία αυτή φαινόμενο του Καμπιγιό έγινε το θέμα συζήτησης φέτος στις Κάννες, αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς και μπήκε αυτόματα στο πάνθεον των "κλασικών" ταινιών. Με το πάθος της, όπως προείπαμε, έκανε ακόμα και τον πρόεδρο της επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών, Πέδρο Αλμοδόβαρ, να συγκινηθεί στη συνέντευξη Τύπου, περιγράφοντας την κινηματογραφική της δύναμη, την επίκαιρη ανάγνωση της αλλά και την πολιτική της βαρύτητα. Το «120 Χτύποι το λεπτό» είναι μια ταινία ουμανιστική, σπαρακτική και παρορμητική!

Σύνοψη:

Αρχές της δεκαετίας του ’90. Ενώ το AIDS έχει ήδη κοστίσει αμέτρητες ζωές τα τελευταία δέκα χρόνια, οι ακτιβιστές της Act Up στο Παρίσι, πολλαπλασιάζουν τις δράσεις τους με σκοπό να ανατρέψουν τη γενική αδιαφορία. Ο νεοφερμένος στην ομάδα, Νατάν θα συγκλονιστεί από τη δυναμικότητα του Σον, ενός από τα ιδρυτικά μέλη της οργάνωσης, που καταναλώνει τις τελευταίες του δυνάμεις του στη μάχη ενάντια στο κράτος και τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Ο ίδιος ο Καμπιγιό έχει πει για την ταινία του τα εξής:

«Το 120 BPM δεν είναι μία νοσταλγική ταινία, αλλά μία πολιτική ταινία, μία ταινία για αυτούς που χάθηκαν και για εμάς που έχουμε μείνει εδώ και παλεύουμε ακόμα. Το 1992, μην ξεχνάμε πως είμαστε σε μία περίοδο που υπάρχει ομοφοβία, οι συζητήσεις για προφυλακτικά ήταν απαγορευμένες στα σχολεία και η ανταλλαγή σύριγγας ήταν η πιο συνηθισμένη πρακτική.

Η Act Up – Paris ήταν μια οργάνωση γεμάτη δυναμικούς ανθρώπους στην χειρότερη περίοδο της επιδημίας του ιού που όμως κατάφεραν και άνοιξαν έναν διάλογο για αυτό και βοήθησαν και άλλους ανθρώπους, που είχαν προσβληθεί από την αρρώστια, όπως χρήστες ναρκωτικών, αιμοφιλικούς, κ.α.».

Το εξαιρετικό ακτιβιστικό δράμα του Ρομπέν Καμπιγιό συνδυάζει το προσωπικό, το πολιτικό και το ερωτικό με έναν τρόπο που κάνει την καρδιά σου να χτυπά, έγραψε το Variety.

Μετά την επίσημη Πρεμιέρα της ταινίας παρουσία του σκηνοθέτη Ρομπέν Καμπιγιό και του ηθοποιού Αρνό Βαλουά, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, θα ακολουθήσει το επίσημο πάρτι της ταινίας στο Six d.o.g.s. (Αβραμιώτου 6-8, Μετρό: Μοναστηράκι).

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Robin Campillo

Με τους: Nahuel Perez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel, Antoine Reinartz.

Δ. Φωτογραφίας: Jeanne Lapoirie

Μουσική σύνθεση, ερμηνεία και παραγωγή: Arnaud Rebotini

Παραγωγή: Hugues Charbonneau & Marie-Ange Luciani

Διάρκεια: 144 λεπτά.

Χώρα: Γαλλία - Έτος: 2017.

Είδος: Δράμα

Διανομή: Weird Wave.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture