Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Πάτρα τιμά τη μνήμη του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα – Ολοκληρώθηκε η πορεία - Έσπασαν τζαμαρίες - ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Πάτρα τιμά τη μνήμη του αντιφασίστα Πα...

Διακριτική η παρουσία της Αστυνομίας

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις οχτώ η πορεία που διοργανώθηκε στην Πάτρα, το απόγευμα της Δευτέρας, για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.  Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου και διήλθε από τους δρόμους Κορίνθου, Ζαίμη, Μαιζώνος, Γούναρη, Κορίνθου με κατάληξη την πλατεία Γεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας κυριάρχησαν συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής.

Στη συμβολή της οδού με την Αγίου Νικολάου ομάδα περίπου δέκα ατόμων, που είχε αποκοπεί από το σώμα της πορείας προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα, σπάζοντας τζαμαρίες.

Ένταση στο Κερατσίνι μετά την πορεία για τον Παύλο Φύσσα – Μολότοφ, πέτρες και χημικά – Στο νοσοκομείο δημοσιογράφος - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δείτε φωτογραφίες του Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου:

19.57: Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία μνήμης και τιμής για τον Παύλο Φύσσα στην Πάτρα. Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από την πλατεία Γεωργίου έφτασαν μέχρι την οδό Ζαίμη, την οποία κατέβηκαν και επιστρέφουν μέσω της οδού Μαιζώνος.

Στη συμβολή της οδού με την Αγίου Νικολάου ομάδα περίπου δέκα ατόμων, που έχει αποκοπεί από το σώμα της πορείας προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα.

Η παρουσία της Αστυνομίας παραμένει διακριτική.

19.35: Ξεκίνησε πριν από λίγο η πορεία στην Πάτρα για την συμπλήρωση 4 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Με κεντρικό σύνθημα "Ο Παύλος ζει τσακίστε τους Ναζί" οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την δολοφονία του αδικοχαμένου 34χρονου τον Σεπτέμβριο του 2013 και καταδικάζουν όσες φασιστικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια.

Στη συγκέντρωση συμμετέχει πλήθος κόσμου, με τη νεολαία να δίνει δυναμικό παρών. Να σημειωθεί ότι σήμερα σε πολλά σχολεία της Πάτρας έγιναν καταλήψεις από τους μαθητές, για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Από την Αστυνομία έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της πορείας, με την παρουσία των αστυνομικών να είναι διακριτική.

Λόγω της πορείας έχουν κλείσει οι δρόμοι στο κέντρο της Πάτρας.

Νωρίτερα

Συγκέντρωση για τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προγραμματίζουν για σήμερα το απόγευμα στην Πάτρα μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, αντιφαστιστικές οργανώσεις, κόμματα, συλλογικότητες και ενεργοί πολίτες.  Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 18.30 στην πλατεία Γεωργίου, ενώ στη συνέχεια αναμένεται και πορεία στο κέντρο της πόλης.

Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, όταν κόπηκε βίαια το νήμα της ζωής του 34χρονου μουσικού από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, από τον Απρίλιο του 2015 και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σημειώνεται ότι τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο καθ' ομολογίαν δράστης Γιώργος Ρουπακιάς βρίσκεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφού έχει συμπληρωθεί το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις