Επίθεση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη ΝΟΔΕ Κέρκυρας

Πολιτική

"Οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ δεν είναι μόνο αδαείς αλλά και επικίνδυνοι για τον τόπο"

18/09/2017 16:58

Μοιραστείτε το άρθρο:


Επίθεση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη ΝΟΔΕ Κέρκυρας  "Οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ δεν είναι μόνο αδαείς αλλά και επικίνδυνοι για τον τόπο"
 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων απαντώντας ουσιαστικά στη Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει τα εξής:

"Ακόμη ένα πόνημα της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ δόθηκε στη δημοσιότητα, με την ευκαιρία δήθεν της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κέρκυρα, όπου έλαβε χώρα η συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Πάολο Τζεντιλόνι, στο πλαίσιο του Πρώτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας.

Πέραν του προφανούς άγχους που διακατέχει τους συντάκτες του κειμένου, οι οποίοι - Κύριος οίδε που - ανακάλυψαν τυμπανοκρουσίες εκ μέρους της ΠΙΝ, μέσω του πονήματος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας ανακαλύψαμε κι εμείς ότι το ντόπιο πολιτικό προσωπικό της βαθιάς συντήρησης ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν, μιας επίπλαστης πραγματικότητας όπου η Κέρκυρα που παρέδωσαν είχε πόσιμο νερό, μεγάλους αυτοκινητόδρομους, ανθηρή αγροτική οικονομία, παρακάμψεις και έργα οδοποιίας ζηλευτά, σύγχρονο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων και συστηματική και αδιάλειπτη συντήρηση και ανάδειξη των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων.

Όμως, ουδείς – συμπεριλαμβανομένης της ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ – δικαιούται να ξεχνά τις χαμένες ευκαιρίες για το νησί και τους κατοίκους του, με αποκλειστική ευθύνη των δικών τους κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων και των τοπικών τους εκφραστών. Κανείς δεν έχει ξεχάσει την ολιγωρία, τον ερασιτεχνισμό και εντέλει την αδιαφορία για το έργο των φραγμάτων, που οδήγησαν σε παλινωδίες και περιπέτειες το έργο ύδρευσης με θύματα τον κερκυραϊκό λαό και θύτες τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, γαλουχημένους και εκπορευόμενους από το κόμμα που σήμερα κραυγάζει έκπληκτο.

Κανείς δεν ξέχασε τα αφημένα στην τύχης του έργα, ημιτελή και ημιθανή, που άφησε πίσω της η περιφερειακή αρχή Σπύρου, η οποία σήμερα δεν έχει να παρουσιάσει ούτε ένα έργο περαιωμένο επί ημερών της. Γιατί η ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ δεν ρωτά τον ομόσταβλό της κ. Σπύρου για τις παρακάμψεις, για τα οδικά έργα, για τη Γαρίτσα, για τη Βίλα Ρόσσα, για την τελευταία θέση στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που κατείχαμε ως ΠΙΝ επί ημερών του, για την ανυπαρξία της Περιφερειακής αρχής στις υποδομές για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό;

Ανακαλύψαμε επίσης ότι η “παρέα” που μαζεύεται για να εκπονήσει τα βαθιάς εμπνεύσεως κείμενα δημόσιου λόγου (κι όχι διαλόγου) υποφέρει από βαθιά άγνοια των γεγονότων, των ισχυόντων εξελίξεων ακόμη και των νόμων και διατάξεων, με κίνδυνο η γραφική αυτή άγνοια να καταστεί επικίνδυνη για τη δημόσια ζωή του τόπου.

Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς εκείνους που μετά βεβαιότητας και εκτιθέμενοι στον κερκυραϊκό λαό αναφέρουν τα εξής: “Η τελευταία τους εφεύρεση που αφορά σε υποσχέσεις για γήπεδα και ομάδες, ενώ γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί γήπεδο που ανήκει σε ιδιωτικό φορέα, μας ξεπερνάει” (sic)…

Δεν θα ασχοληθούμε με τις γνώσεις αυτών που συντάσσουν τα βαρύγδουπα κείμενα της τοπικής ΝΟΔΕ, αλλά επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά:

Κύριοι, εκτίθεστε.

Δεν γνωρίζετε, δεν κάνετε τον κόπο να ρωτήσετε για να μάθετε (οι πόρτες του Γραφείου του Περιφερειάρχη είναι ανοικτές για όλους, και για εσάς) και το χειρότερο όλων, στελέχη σας που πέρασαν από θέσεις ευθύνης και είχαν – δυστυχώς για τον τόπο – αναλάβει να επιλύσουν προβλήματα, αποδεικνύονται κατώτερα των περιστάσεων, αδαή και επικίνδυνα.

Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή με συνέπεια, προσοχή και κοπιώδη εργασία ανέλαβε την πρωτοβουλία, στηρίζοντας τα αθλητικά σωματεία που παράγουν σπουδαίο κοινωνικό έργο, να συντηρήσει και να αναβαθμίσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου υπάρχει ανάγκη.

Κι επειδή η ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ αναφέρεται στο γήπεδο του ιστορικού σωματείου του Ολύμπου παραθέτουμε το άρθρο 25 του Ν. 4258/2014 όπου ορίζεται ότι: «… Οι Περιφέρειες μπορούν να χρηματοδοτούν την κατασκευή, εν όλω ή εν μέρει, την ανακαίνιση ή την επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν, κατά κυριότητα ή κατά χρήση, σε ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία ή συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Οι ανωτέρω φορείς μπορούν να είναι συμβαλλόμενοι στις Προγραμματικές Συμβάσεις του άρθρου 100 του ν. 3852/2010».

Με τη σημείωση ότι ο εν λόγω νόμος ψηφίστηκε στη Βουλή τον Μάρτιο του 2014 και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου, οπότε κυβέρνηση ήταν ΝΔ/ΠΑΣΟΚ και στην Περιφέρεια “βασίλευε” η περιφερειακή αρχή του κ. Σπύρου, η οποία ευχερώς μπορούσε να πράξει (αν βεβαίως ήθελε) όσα προσπαθούμε εμείς να κάνουμε σήμερα, σας ρωτάμε ευθέως:

Έχετε πραγματικά τόσο επικίνδυνη άγνοια διοίκησης ή καμώνεστε τους γραφικούς, παρουσιαζόμενοι στην πολιτική ζωή των νησιών μας απλά ως ανέκδοτο, για να κρύψετε τη βαθιά σας αδράνεια και ευθύνη για την κατάντια του τόπου;"

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 18/09/2017 16:58

Τυπώθηκε: 20/07/2018 17:38

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/456954

thebest.gr © 2018


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Κηδεύεται η ψυχολόγος Μαρία Καρτέρη- Έφυγε μετά από μεταμόσχευση καρδιάς Πάτρα: Κηδεύεται η ψυχολόγος Μαρία Καρτέρη- Έφυγε μετά από μεταμόσχευση καρδιάς
Η Μόνικα παντρεύτηκε, νοικοκυρεύτηκε και έκανε παιδί! ΦΩΤΟ Η Μόνικα παντρεύτηκε, νοικοκυρεύτηκε και έκανε παιδί! ΦΩΤΟ
Κηδεύτηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης-Συντετριμμένη η οικογένειά του- ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ Κηδεύτηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης-Συντετριμμένη η οικογένειά του- ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ
"Δύσκολη" υπόθεση η δολοφονία της  Φούλας Παπανδρέου-- Πού κινούνται οι έρευνες "Δύσκολη" υπόθεση η δολοφονία της Φούλας Παπανδρέου-- Πού κινούνται οι έρευνες
Πάτρα: Κηδεύτηκε η Φούλα Παπανδρέου που δολοφονήθηκε μέσα στο διαμέρισμα της-ΦΩΤΟ Πάτρα: Κηδεύτηκε η Φούλα Παπανδρέου που δολοφονήθηκε μέσα στο διαμέρισμα της-ΦΩΤΟ
Το κλάμα της Tζένης Μπαλατσινού έκανε την κόρη της να παραμείνει στην Πάτμο! Το κλάμα της Tζένης Μπαλατσινού έκανε την κόρη της να παραμείνει στην Πάτμο!
Τα πρώτα καταστήματα SPAR στην Ελλάδα είναι ήδη πραγματικότητα! - ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ Τα πρώτα καταστήματα SPAR στην Ελλάδα είναι ήδη πραγματικότητα! - ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ
Αύριο η  κηδεία  Σωκράτη Σ. Κόκκαλη- Η ανακοίνωση της οικογένειας Αύριο η κηδεία Σωκράτη Σ. Κόκκαλη- Η ανακοίνωση της οικογένειας
Νέο επιχειρηματικό βήμα του Πέτρου Κωστόπουλου στη Μύκονο Νέο επιχειρηματικό βήμα του Πέτρου Κωστόπουλου στη Μύκονο
Πάτρα: Την έκλεψαν έξω από την τράπεζα στην Τριών Συμμάχων Πάτρα: Την έκλεψαν έξω από την τράπεζα στην Τριών Συμμάχων