Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας από τα Παιδικά χωριά SOS αποκτά και η Πάτρα

Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας ...

Την Τετάρτη τα εγκαίνια

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, τα Παιδικά Χωριά SOS θα εγκαινιάσουν το 10ο κατά σειρά Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας και να βοηθήσει 200 τουλάχιστον οικογένειες που, λόγω κρίσης, βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη, αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει.

"Τα Παιδικά Χωριά SOS, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τη μείωση των δωρεών αλλά και τους φόρους, που έχουν επιβληθεί και ισχύουν ακόμα, συνεχίζουν τη δράση τους και τη στήριξη οικογενειών, οι οποίες συνεχίζουν να βιώνουν την κρίση. Μάλιστα πολλές από αυτές πλέον θεωρούνται μακρόχρονα άνεργες, με τις όποιες αρνητικές συνέπειες για τη συνοχή τους έχει αυτό.

Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας λειτουργούν συνολικά σε 9 σημεία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή, τον Πειραιά και το Περιστέρι, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά. Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας παρέχουν συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, μαθησιακή υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, καθώς και υλική βοήθεια".

Το Κέντρο στην Πάτρα θα λειτουργεί στην οδό Αθανασίου Διάκου 70  στα Ψηλά Αλώνια. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στη 13.00 . Στα εγκαίνια, μεταξύ άλλων, θα παραστεί ως εκπρόσωπος του Δήμου Πατρών ο κ. Τουλγαρίδης Πρόεδρος του Κοινωνικού Τομέα.

 

Αθανασίου Διάκου 70, Ψηλά Αλώνια, τ.κ. 262 22

Τηλ.: 2610 320 879

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις