Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Τσιγκρής: Η γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα

Α. Τσιγκρής: Η γενοκτονία των Ελλήνων τη...

Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες

Με αφορμή την ξεχασμένη επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου, ο καθηγητής εγκληματολογίας και πολιτευτής της ΝΔ στην Αχαΐα Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που γιορτάζεται στις 14 Σεπτεμβρίου, είναι η σκόπιμη και συστηματική εξόντωση των Ελληνικών πληθυσμών της Μικρά Ασίας της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου, αρχής γενομένης με την Σφαγή του Οικονομείου στις 25 Ιανουαρίου 1913 μέχρι το 1923.

Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες. Η γενοκτονία ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα, το οποίο η κυβέρνηση των Νεότουρκων έφερε σε πέρας με σφαγές, εξαναγκαστικό ξεριζωμό και πορείες στη έρημο, με βασανιστήρια, πείνα και δίψα, και τα στρατόπεδα θανάτου στην έρημο.

Η διεθνής βιβλιογραφία και τα κρατικά αρχεία πολλών χωρών βρίθουν μαρτυριών για το ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε εναντίον του ελληνικού λαού.

Οι εκτιμήσεις για τις ανθρώπινες απώλειες φτάνουν, σύμφωνα με τους μελετητές, τις 800.000 - 1.200.000 ψυχές.

Σήμερα, σχεδόν έναν αιώνες μετά, το μήνυμα αυτής της ξεχασμένης επετείου παραμένει ακόμη ζωντανό: Να ενώσουμε τις εθνικές μας δυνάμεις και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Έλληνες…».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις