Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Προβάλλεται στον κήπο του Πολύεδρου το φιλμ "Ο Βασιλιάς"

Πάτρα: Προβάλλεται στον κήπο του Πολύεδρ...

Την Πέμπτη 14/9 στις 21.00

Με κινηματογραφικές εικόνες καθημερινότητας και φαντασίας, θα είναι οι Πέμπτες αυτή την περίοδο, στον κήπο του Πολύεδρου, στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, θα προβληθούν 6 ελληνικές ταινίες ενώ μετά θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό και κάποιους από τους συντελεστές των ταινιών.

Αυτή την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί στον κήπο του Πολύεδρου, η βραβευμένη ελληνική ταινία «Ο Βασιλιάς» σε σκηνοθεσία του Νίκου Γραμματικού, με τους ηθοποιούς Βαγγέλη Μουρίκη, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μηνά Χατζησάββα,  Γιάννη Ζουγανέλη, Άννα Βαγενά και Μπάμπη Γιωτόπουλο. Το σενάριο υπογράφουν ο σκηνοθέτης και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Η μουσική είναι του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Η ταινία, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, έχει βραβευτεί με τέσσερα (4) κρατικά βραβεία ποιότητας και πρώτη διάκριση στο Διεθνές Φεστιβάλ του Καΐρου.

Ο 35χρονος Βαγγέλης αποφυλακίζεται και εγκαταλείπει την Αθήνα για να ζήσει στο πατρογονικό του σπίτι σε ένα χωριό της Πελοποννήσου. Αφήνει πίσω του το σκοτεινό παρελθόν του αποφασισμένος να κάνει μία καινούρια αρχή.  Έρχεται όμως αντιμέτωπος με τις προκαταλήψεις, την καχυποψία και τον φόβο των συγχωριανών του, οι οποίοι εμποδίζουν το νέο του ξεκίνημα.  Η ταινία σκιαγραφεί τις κλειστές συντηρητικές κοινωνίες της επαρχίας που αντιδρούν σε κάθε νέο και διαφορετικό.

Διάρκεια: 2 ώρες και 10 λεπτά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture