Η παράταξη ΑΚΙΔΑ για τη φωτιά στη Δυτική Αχαΐα

Πολιτική

Ζητά να κηρυχθεί πυρόπληκτη η περιοχή

13/09/2017 16:32

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε ακόμα
Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι πυροσβέστες επιχειρούν για να σβήσουν πλήρως τη φωτιά στη Δυτική Αχαΐα - Συνεχείς αναζωπυρώσεις στις καμένες εκτάσεις
Η παράταξη ΑΚΙΔΑ για τη φωτιά στη Δυτική Αχαΐα Ζητά να κηρυχθεί πυρόπληκτη η περιοχή
 

Τη λήψη μέτρων από την Πολιτεία για τη στήριξη των κατοίκων που επλήγησαν από τη φωτιά στη Δυτική Αχαΐα, ζητά με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη ΑΚΙΔΑ. Η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

1.Η επόμενη ήμερα από την καταστροφή απαιτεί άμεση αποκατάσταση όλων των δικτύων: οδικών, ηλεκτρικών, τηλεπικοινωνίας και ύδρευσης, ώστε η ζωή να επιστρέψει σε ομαλούς ρυθμούς στις περιοχές που επλήγησαν από την φωτιά. Παράλληλα θα πρέπει να προσφερθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στου δημότες που το έχουν ανάγκη.

2.Χωρίς καθυστέρηση, πρέπει να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών στην περιοχή από τις αρμόδιες υπηρεσίες με στόχο την κρατική αρωγή σε όσους έχουν χάσει υποδομές και καλλιέργειες. Τίθεται θέμα άμεσης βοήθειας με ζωοτροφές σε κτηνοτρόφους οι οποίοι κινδυνεύουν πλέον με ολική καταστροφή. Οι καταστροφές σε ελαιοκαλλιέργειες, αμπέλια και μελίσσια, επιβάλουν εκτός από την στήριξη των καλλιεργητών, την διεκδίκηση ενός συνόλου μέτρων τα οποία θα συμβάλουν οι άνθρωποι αυτοί να επανέλθουν πλήρως στις δραστηριότητές τους.

3.Για να μπορέσει να υπάρξει ξανά δάσος εκεί που ήταν δάσος, δεν χρειάζονται υποσχέσεις αλλά πράξεις από την πολιτεία ώστε γρήγορα να ξεκινήσουν διαχειριστικά μέτρα, μελέτες και έργα για την αποκατάσταση της βλάστησης. Ιδιαίτερα και εξ αιτίας της εποχής, είναι ανάγκη να θωρακιστεί η περιοχή με αντιπλημμυρικά έργα που θα την προστατέψουν από τα έντονα φυσικά φαινόμενα τα οποία θα εκδηλωθούν στο άμεσο μέλλον.

4.Το πλούσιο οικοσύστημα της Μόβρης προκειμένου μπορέσει να διασωθεί και να προσφέρει και ανάπτυξη στην περιοχή, απαιτεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης μακράς πνοής. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας οφείλει να είναι μοχλός στην εκπόνησή του και μπροστάρης στη διεκδίκησή του.

5.Με βάση τα παραπάνω, η ΑΚΙΔΑ ενώνει τη φωνή της με τους κατοίκους της περιοχής ώστε να διεκδικήσουμε ο Δήμος μας και πυρόπληκτος να κηρυχτεί και τα παραπάνω μέτρα να υλοποιηθούν. Έχουμε επίγνωση της σημερινής κατάστασης στη χώρα μας γνωρίζουμε όμως και από άλλες φυσικές καταστροφές και στην περιοχή και στην χώρα, ότι "με ευχές και παρακάλια, τίποτα δεν χαρίζεται". Θα σταθούμε δίπλα στη Δημοτική αρχή σε κάθε διεκδίκηση ουσιαστική η οποία δεν θα γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους μόνο, αλλά θα έχει σαν στόχο την πραγματική αναγέννηση της περιοχής όμως με βάση και την εμπειρία από τη διαχείριση της βοήθειας για τις πλημμύρες του 2015(απευθείας αναθέσεις κ.α), θα διεκδικήσουμε διαφάνεια σε κάθε βήμα.

6. Οι έπαινοι προς την πυροσβεστική υπηρεσία έχουν διπλή αξία αν αναλογιστούμε ότι οι ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό στο πυροσβεστικό σώμα τα τελευταία χρόνια είναι τραγικές. Αν δεν υπάρξει η απαιτούμενη χρηματοδότηση θα έχουμε και άλλες καταστροφές στο μέλλον από πυρκαγιές και φυσικά φαινόμενα. Παράλληλα οι εθελοντές του ΕΣΕΠΑ απέδειξαν για μια ακόμα φορά πόσο σημαντικό έργο προσφέρουν με τη δράση τους. Χρειάζεται τέλος να βγουν συμπεράσματα σχετικά με τον αντιπυρικό σχεδιασμό του Δήμου κατά πόσο λειτούργησε και όπου υπήρξαν παραλήψεις να διορθωθούν αλλά και να χρηματοδοτηθεί η διάνοιξη ενός ασφαλούς δικτύου αντιπυρικών ζωνών προστασίας.

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 13/09/2017 16:32

Τυπώθηκε: 16/07/2018 00:06

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/456359

thebest.gr © 2018


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Εφυγε" η πατρινή Νέλλη Βουτσινά, μόλις στα 50 χρόνια της "Εφυγε" η πατρινή Νέλλη Βουτσινά, μόλις στα 50 χρόνια της
Έφυγε ένας θαυμάσιος δάσκαλος, ένας εξαιρετικός άνθρωπος- Θλίψη για το θάνατο του Χρήστου Δήμου Έφυγε ένας θαυμάσιος δάσκαλος, ένας εξαιρετικός άνθρωπος- Θλίψη για το θάνατο του Χρήστου Δήμου
Πέθανε ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Σωκράτης Πέθανε ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, Σωκράτης
Πάτρα: Έφυγε στα 49 του ο Γιώργος Μιχαλόπουλος της οικογένειας του Εντελβάις Πάτρα: Έφυγε στα 49 του ο Γιώργος Μιχαλόπουλος της οικογένειας του Εντελβάις
Αυτοκτόνησε 22χρονος για ερωτικούς λόγους, άφησε σημείωμα  Αυτοκτόνησε 22χρονος για ερωτικούς λόγους, άφησε σημείωμα
35χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και σκοτώθηκε 35χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και σκοτώθηκε
Έρχονται επτά προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για 1.360 μόνιμες θέσεις εργασίας Έρχονται επτά προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για 1.360 μόνιμες θέσεις εργασίας
Πάτρα: Κι όμως αυτός ο μικρός παράδεισος με το γρασίδι, τα γλυπτά και τα δέντρα είναι δίπλα μας- ΦΩΤΟ Πάτρα: Κι όμως αυτός ο μικρός παράδεισος με το γρασίδι, τα γλυπτά και τα δέντρα είναι δίπλα μας- ΦΩΤΟ
Η Ελένη Μενεγάκη με τον Μάκη Παντζόπουλο και τα παιδιά τους, στα Κουφονήσια! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Η Ελένη Μενεγάκη με τον Μάκη Παντζόπουλο και τα παιδιά τους, στα Κουφονήσια! ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Ξεκίνησε από την Πάτρα για το Άγιο Όρος και αγνοείται  - Αναζητήσεις της ΕΛ.ΑΣ. Ξεκίνησε από την Πάτρα για το Άγιο Όρος και αγνοείται - Αναζητήσεις της ΕΛ.ΑΣ.