Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η παράταξη ΑΚΙΔΑ για τη φωτιά στη Δυτική Αχαΐα

Η παράταξη ΑΚΙΔΑ για τη φωτιά στη Δυτική Αχαΐα

Ζητά να κηρυχθεί πυρόπληκτη η περιοχή

Τη λήψη μέτρων από την Πολιτεία για τη στήριξη των κατοίκων που επλήγησαν από τη φωτιά στη Δυτική Αχαΐα, ζητά με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη ΑΚΙΔΑ. Η ανακοίνωση της παράταξης έχει ως εξής:

1.Η επόμενη ήμερα από την καταστροφή απαιτεί άμεση αποκατάσταση όλων των δικτύων: οδικών, ηλεκτρικών, τηλεπικοινωνίας και ύδρευσης, ώστε η ζωή να επιστρέψει σε ομαλούς ρυθμούς στις περιοχές που επλήγησαν από την φωτιά. Παράλληλα θα πρέπει να προσφερθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στου δημότες που το έχουν ανάγκη.

2.Χωρίς καθυστέρηση, πρέπει να ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών στην περιοχή από τις αρμόδιες υπηρεσίες με στόχο την κρατική αρωγή σε όσους έχουν χάσει υποδομές και καλλιέργειες. Τίθεται θέμα άμεσης βοήθειας με ζωοτροφές σε κτηνοτρόφους οι οποίοι κινδυνεύουν πλέον με ολική καταστροφή. Οι καταστροφές σε ελαιοκαλλιέργειες, αμπέλια και μελίσσια, επιβάλουν εκτός από την στήριξη των καλλιεργητών, την διεκδίκηση ενός συνόλου μέτρων τα οποία θα συμβάλουν οι άνθρωποι αυτοί να επανέλθουν πλήρως στις δραστηριότητές τους.

3.Για να μπορέσει να υπάρξει ξανά δάσος εκεί που ήταν δάσος, δεν χρειάζονται υποσχέσεις αλλά πράξεις από την πολιτεία ώστε γρήγορα να ξεκινήσουν διαχειριστικά μέτρα, μελέτες και έργα για την αποκατάσταση της βλάστησης. Ιδιαίτερα και εξ αιτίας της εποχής, είναι ανάγκη να θωρακιστεί η περιοχή με αντιπλημμυρικά έργα που θα την προστατέψουν από τα έντονα φυσικά φαινόμενα τα οποία θα εκδηλωθούν στο άμεσο μέλλον.

4.Το πλούσιο οικοσύστημα της Μόβρης προκειμένου μπορέσει να διασωθεί και να προσφέρει και ανάπτυξη στην περιοχή, απαιτεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης μακράς πνοής. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας οφείλει να είναι μοχλός στην εκπόνησή του και μπροστάρης στη διεκδίκησή του.

5.Με βάση τα παραπάνω, η ΑΚΙΔΑ ενώνει τη φωνή της με τους κατοίκους της περιοχής ώστε να διεκδικήσουμε ο Δήμος μας και πυρόπληκτος να κηρυχτεί και τα παραπάνω μέτρα να υλοποιηθούν. Έχουμε επίγνωση της σημερινής κατάστασης στη χώρα μας γνωρίζουμε όμως και από άλλες φυσικές καταστροφές και στην περιοχή και στην χώρα, ότι "με ευχές και παρακάλια, τίποτα δεν χαρίζεται". Θα σταθούμε δίπλα στη Δημοτική αρχή σε κάθε διεκδίκηση ουσιαστική η οποία δεν θα γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους μόνο, αλλά θα έχει σαν στόχο την πραγματική αναγέννηση της περιοχής όμως με βάση και την εμπειρία από τη διαχείριση της βοήθειας για τις πλημμύρες του 2015(απευθείας αναθέσεις κ.α), θα διεκδικήσουμε διαφάνεια σε κάθε βήμα.

6. Οι έπαινοι προς την πυροσβεστική υπηρεσία έχουν διπλή αξία αν αναλογιστούμε ότι οι ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό στο πυροσβεστικό σώμα τα τελευταία χρόνια είναι τραγικές. Αν δεν υπάρξει η απαιτούμενη χρηματοδότηση θα έχουμε και άλλες καταστροφές στο μέλλον από πυρκαγιές και φυσικά φαινόμενα. Παράλληλα οι εθελοντές του ΕΣΕΠΑ απέδειξαν για μια ακόμα φορά πόσο σημαντικό έργο προσφέρουν με τη δράση τους. Χρειάζεται τέλος να βγουν συμπεράσματα σχετικά με τον αντιπυρικό σχεδιασμό του Δήμου κατά πόσο λειτούργησε και όπου υπήρξαν παραλήψεις να διορθωθούν αλλά και να χρηματοδοτηθεί η διάνοιξη ενός ασφαλούς δικτύου αντιπυρικών ζωνών προστασίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις