Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: Ξανασυναντήθηκαν έπειτα από 49 ολόκληρα χρόνια σε μία βραδιά γεμάτη αναμνήσεις

Πάτρα: Ξανασυναντήθηκαν έπειτα από 49 ολ...

Ο λόγος για τους απόφοιτους της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού σχολείου Πάτρας - Γλαράκη

Μία ξεχωριστή συνάντηση γεμάτη συγκινήσεις, νοσταλγία και αναμνήσεις από τα μαθητικά χρόνια, είχαν οι συμμαθητές  της ΣΤ’ τάξης του 8ου Δημοτικού σχολείου Πάτρας, από το γνωστό συγκρότημα «Γλαράκη». Ξεκίνησαν 57 άτομα στην πρώτη Δημοτικού  και μέσα από τις διαδικασίες εποχής (εγκατάλειψη σχολείου –απόρριψη προαγωγής-μεταγραφές  κλπ) κατέληξαν 47 απόφοιτοι το 1968.

Μετά από 49 ολόκληρα χρόνια, ομάδα συμμαθητών που αποφοίτησαν από το συγκεκριμένο Δημοτικό σχολείο της Πάτρας, ανέλαβε την πρωτοβουλία της επανένωσης και  το πέτυχε με μεγάλη επιτυχία συγκεντρώνοντας συνολικά 31 μαθητές και μαθήτριες  που ήταν παρόντες  στην επανένωση και μερικούς ακόμα που λόγω κωλύματος δεν παραβρέθηκαν.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που πάρθηκαν απουσίες  και ανακοινώθηκαν επίσημα σε όλους οι  7 απόντες για πάντα από κοντά τους.

Έγινε αναφορά στους 4 δάσκαλους, κοντά στους οποίους έμαθαν τα πρώτα γράμματα, στην  επιστάτισσα του σχολείου  καθώς  και στους μικροπωλητές που τότε βρίσκονταν στα κάγκελα κάθε σχολείου.

Η όμορφη βραδιά  ξεκίνησε με μοναδικά πρώτα πιάτα και εκλεκτό φαγητό  που επιμελήθηκε ο κ. Ζαχαρόπουλος της γνωστής  κοσμικής ταβέρνας «Γλαύκος» ενώ ακολούθησαν γλυκά που έφτιαξαν με τα χεράκια τους οι συμμαθήτριες και οι συμμαθητές. Η βραδιά έκλεισε με πολύ τραγούδι  που χορωδιακά τραγούδησαν όλοι οι παλιοί συμμαθητές μαζί.

Το ραντεβού δόθηκε για του χρόνου στην  χρυσή επέτειο των 50 χρόνων όπου αποφάσισαν να μοιραστούν ένα κοινό λεύκωμα όλων των  φωτογραφιών και αναμνήσεων από το σχολειό τους.

Δεν ήταν ένα απλό reunion σαν τα άλλα μιας και η επανένωση αυτή  αφορούσε πρώην συμμαθητές δημοτικού σχολείου μετά από τόσα χρόνια, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην πόλη της Πάτρας απ’ όσο γνωρίζουν οι διοργανωτές της συνάντησης.

*Η φωτογραφία είναι της τάξης του 1968 και των συμμετεχόντων στο reunion.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight