Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Πήρε κεφάλια» η ΝΔ από τη ΔΑΠ του Πανεπιστημίου της Πάτρας μετά το αίτημα να μην τιμωρηθούν οι αντιγραφείς φοιτητές

«Πήρε κεφάλια» η ΝΔ από τη ΔΑΠ του Πανεπ...

Επίσημη ανακοίνωση από τα κεντρικά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Την οργή των υψηλά ιστάμενων κλιμακίων της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ προκάλεσε η θέση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου της Πάτρας, η οποία ζήτησε με ανακοίνωσή της – επικαλούμενη μάλιστα και τον Μαρξ – να μην τιμωρηθούν οι 106 φοιτητές οι οποίοι συνελήφθησαν να αντιγράφουν. Πριν από λίγη ώρα, η ΝΔ με ανακοίνωσή της καταδικάζει το αίτημα της φοιτητικής παράταξης και δηλώνει ότι ζήτησε την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής

«Από την πρώτη στιγμή, τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, όσο και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής.

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία απαιτεί τον σεβασμό των κανονισμών από όλους, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για το πρωτοφανές περιστατικό υπάρχει εκτενές ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως «Στη συνέλευση, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ετάχθη κατά της απόφασης (σ.σ. του αποκλεισμού των αντιγραφέων φοιτητών), όπως και, κατά πληροφορίες, η ΠΑΣΠ.»

Η ΠΑΣΠ του ΑΕΙ της Πάτρας με ανακοίνωσή της διαψεύδει, διαχωρίζει τη θέση της από την ΔΑΠ και συμφωνεί με την τιμωρία.

Η ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης αναφέρει τα εξής:

«Το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο έχει συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και διέπεται από κανόνες, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους τους φοιτητές. Έτσι μόνο θα το προστατεύσουμε από την απαξίωση, για την οποία κάποιοι κύκλοι παλεύουν εδώ και αρκετά χρόνια. Η πρόσφατη ένταση που υπήρξε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου μας , σχετικά την τιμωρία για τους φοιτητές που αντέγραψαν έφερε στην επιφάνεια, εκτός από το θέμα της τιμωρίας που προβλέπεται για τέτοιους είδους παραβάσεις και το σοβαρό ζήτημα της εκπροσώπησης των φοιτητών στα όργανα λήψης των αποφάσεων !

Η ΠΑΣΠ στέκεται απέναντι σε τέτοιου είδους περιστατικά, αλλά και στα αιτήματα όσων θέλουν, να ξεχαστεί το θέμα, χωρίς καμία τιμωρία. Με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, όμως, αναδεικνύεται και το θέμα συμμετοχής των φοιτητών στη συζήτηση των ακαδημαϊκών θεμάτων, που αφορούν την καθημερινότητα.

Οι φοιτητές και όχι κλειστές ομάδες συμφερόντων, πρέπει να διαμορφώνουν προτάσεις στο σήμερα και αύριο του Πανεπιστημίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των φοιτητών δεν είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν καν την άποψη τους στην συνέλευση του τμήματος της Διοίκησης επιχειρήσεων. Θέλουμε να τονίσουμε, πως σε ένα Ανοιχτό, Δημοκρατικό και Προοδευτικό Πανεπιστήμιο η φωνή των φοιτητών πρέπει να ακούγεται! Πρέπει ο φοιτητής να μπορεί να εκφράζεται και να συνδιαμορφώνει τις συνθήκες και την καθημερινότητα στην οποία καλείται να ζήσει!

Επιθυμούμε, τέλος, να καταστήσουμε σαφές σε όλους αυτούς που έσπευσαν να διαστρεβλώσουν τις θέσεις μας, πως οποιαδήποτε ταύτιση της ΠΑΣΠ με άλλες παρατάξεις, με καθηγητικά συμφέροντα και κύκλους που επιθυμούν την διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου, δεν θα γίνουν ανεκτές. Γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά.

Η ΠΑΣΠ αγωνίστηκε, αγωνίζεται και θα συνεχίζει να αγωνίζεται, για ένα ισχυρό, απελευθερωμένο, αξιοκρατικό, δημόσιο πανεπιστήμιο, όπου το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου, στην προστασία της επιστημονικής γνώσης και την βελτίωση της επαγγελματικής θέσης των πτυχιούχων μας στην αγορά εργασίας.

Αξιοκρατία για όλους και για όλα.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις