Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Tην Κυριακή 8 Οκτωβρίου το RunGreece - Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Πάτρα: Tην Κυριακή 8 Οκτωβρίου το RunGre...

Το μαζικότερο Αθλητικό γεγονός εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Σε ένα τεράστιο δρομικό - αθλητικό γεγονός εξελίσσεται ο αγώνας Δρόμου RunGreece της Πάτρας, που θα διοργανωθεί για πέμπτη χρονιά την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο κέντρο της πόλης, από τον ΣΕΓΑΣ, την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος/ Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας  και το Δήμο της Πάτρας, με την στήριξη της Wind.

Οι εγγραφές για τη συμμετοχή όσων επιθυμούν ξεκίνησαν και αναμένεται να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  Β.Π. έχει ορίσει ως στόχο - μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τους 5.800 δρομείς ( έναντι στόχου 5.000  το περασμένο έτος ) και συγκεκριμένα

Για τα 10 χλμ.- 1.000   δρομείς,

Για τα   5 χλμ.- 3.900 δρομείς,

Για τα Παιδιά - 900   δρομείς

"Καθώς το ενδιαφέρον γιγαντώθηκε, ο αριθμός άλλαξε! Υπήρξε τεράστια προσπάθεια και το αποτέλεσμα δικαιώνει όλους! Η αύξηση ( αλλά και το μέγιστο όριο ) των συμμετοχών έγινε με βάση τη δυνατότητα  στήριξης με παροχή αθλητικής και λοιπής υποστηρικτικής υπηρεσίας (ηλεκτρονική χρονομέτρηση, φανέλες, νερά, ασφάλεια κλπ).

Έτσι θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην πενταετή πλέον ιστορία της διοργάνωσης Πανελλαδικά.

Ο αγώνας Δρόμου Run Greece της Κυριακής 8 Οκτωβρίου στην Πάτρα θα είναι το μαζικότερο Αθλητικό γεγονός όλων των ετών και για όλα τα αθλήματα, που οργανώθηκε εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Στόχος των αγώνων είναι η χαρά της συμμετοχής, η βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, η μύηση των μαθητών στον αθλητισμό, την  κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων, αλλά και η γνωριμία τους με το κέντρο της πόλης της Πάτρας.

Ένα σύνολο τουλάχιστον 400 ατόμων θα λειτουργήσει υποστηρικτικά για την επιτυχία του Αγώνα, γεγονός που θα αποτελέσει εκπλήρωση ενός από τους στόχους του που είναι  να αποτελέσει πεδίο δημιουργικής σύμπραξης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. / Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Βόρειας Πελ/σου με τις Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές και γενικότερα με όλες τις δομές της Πάτρας.

Ο Αγώνας γίνεται παράλληλα με την πολύτιμη στήριξη της Wind η οποία έχει αγκαλιάσει από τα προηγούμενα χρόνια το γεγονός Πανελλαδικά και η οποία και το 2017 θα ενισχύσει και αυτή τις Κοινωνικές Δράσεις του Δήμου της πόλη μας.

Θα υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη από την Δημόσια τηλεόραση"  αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

10.00΄:  Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2002 και  μεγαλύτεροι/ μεγαλύτερες).

11.30΄:  Αγώνας Δρόμου   5 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2005 και μεγαλύτεροι/ μεγαλύτερες).

11.35΄:  Αγώνας Παιδιών 850μ. Αγοριών και Κοριτσιών (Μαθητών/τριών  Δημοτικών Σχολείων,  Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, γεν. το 2006 & 2007).

Η εκκίνηση και ο τερματισμός για τις δύο πρώτες κατηγορίες θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:

  • Για τα 5.000 χλμ. : Εκκίνηση από κέντρο Πλατείας Γεωργίου Α΄, έξοδος από πλατεία διαγώνια αριστερά και είσοδος στην οδό Κορίνθου - Αγίας Σοφίας - Κωνσταντινουπόλεως - Μαιζώνος - περιμετρικά του κάτω μέρους της πλατείας Γεωργίου - Μαιζώνος - Παπαφλέσσα - Κορίνθου - περιμετρικά του επάνω μέρους της πλατείας Γεωργίου και στροφή αριστερά για τερματισμό επί της πλατείας στο ίδιο σημείο που έγινε και η αφετηρία της κούρσας.
  • Για τα 10.000 μ. : Η ίδια διαδρομή δύο φορές συνεχόμενα.
  • Για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων η εκκίνηση θα είναι επί της ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Κορίνθου και Τριών Ναυάρχων) και ο τερματισμός θα είναι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄, δηλαδή τα παιδιά θα τρέξουν μόνο επί της Κορίνθου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ - ΑΙΤΗΣΕΩΝ - ΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

 

ü  ΜΕΓΑΡΟ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ (ισόγειο)από ΔΕΥΤΕΡΑ έως και  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (από 10.00΄ έως 14.00΄ & 18.00΄ έως 21.00΄) και ΣΑΒΒΑΤΟ ( για 23-9 & 30-9  από 10.00΄έως 14.00΄).

 

ü  Ατομικές εγγραφές για τους Αγώνες των 10 χλμ. και των 5 χλμ. μπορούν να γίνουν και μέσα από την ιστοσελίδα www.run-greece.gr

 

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με την συμπλήρωση των παραπάνω ορίων συμμετοχής, ή την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2017 στο βαθμό που τα όρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα.

Όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2017 θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομά τους τυπωμένο επάνω στον αριθμό συμμετοχής τους.

Εγγραφές μετά τις 3 Οκτωβρίου θα είναι δυνατές μόνο εάν δεν έχουν συμπληρωθεί τα παρακάτω όρια συμμετοχής και μόνο το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 στο Κλειστό Προπονητήριο Στίβου Λαδοπούλου, από όπου όλοι οι δρομείς θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους.

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συνδρομή συμμετοχής στους Αγώνες 10χλμ & 5χλμ είναι 5 €.

Δεν υπάρχει συνδρομή συμμετοχής για τον Αγώνα Παιδιών.

Δωρεάν Συμμετοχή στον Αγώνα 5χλμ. για μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου ΜΟΝΟ μέσα από ομαδική εγγραφή Σχολείου ή Αθλητικού Σωματείου για συγκεκριμένο αριθμό εγγραφών.

 

Ακολουθήστε τη διοργάνωση στο Facebook στη διεύθυνση

https://www.facebook.com/rungreecepatras/

Από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις