Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρώτο κουδούνι για 1.000.000 μαθητές - Με τον καθιερωμένο αγιασμό η έναρξη της σχολικής χρονιάς - Τι γίνεται με τα κενά

Πρώτο κουδούνι για 1.000.000 μαθητές - Μ...

Τι λέει το Υπουργείο Παιδείας

Με τον καθιερωμένο αγιασμό χτύπησε σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 9:00, το πρώτο κουδούνι για 573.744 μαθητές του δημοτικού, 293.000 του γυμνασίου, 210.000 λυκείου, αλλά και σχεδόν 150.000 δασκάλους και καθηγητές που θα τους συνοδεύσουν στο ταξίδι αυτής της νέας σχολικής χρονιάς.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας διαβεβαίωναν ότι όλα είναι στη θέση τους: Από τα βιβλία που παραδόθηκαν στην ώρα τους έως τους αναπληρωτές, οι οποίοι προσελήφθησαν για πρώτη φορά πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και θα είναι έτοιμοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους αμέσως.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι με αυτές τις 15.371 προσλήψεις αναπληρωτών, αριθμός που αποτελεί επίσης ρεκόρ, έχουν καλυφθεί τα κενά των δημοτικών σχολείων σε τέτοιο βαθμό, ώστε δίδεται η δυνατότητα να τεθεί αμέσως σε εφαρμογή ο θεσμός των ολοήμερων. Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν καλυφθεί τα κενά των βασικών ειδικοτήτων (μαθηματικοί, φυσικοί, φιλόλογοι κ.λπ.) και εντός του Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν και οι δευτερεύουσες ειδικότητες.

Για «τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς για μία ομαλή και δημιουργική χρονιά» κάνει λόγο ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε μήνυμά του προς την εκπαιδευτική κοινότητα, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους, τα βιβλία στα θρανία. Για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά επιστροφή στην κανονικότητα» τονίζει ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος αύριο το πρωί θα παραστεί στο δημοτικό σχολείο Πέρδικας, στην Αίγινα, ενώ κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ανανέωση του σχολικού προγράμματος «με έμφαση στις ανάγκες της προσχολικής αγωγής, με νέα γνωστικά αντικείμενα και εξορθολογισμένη διδακτέα ύλη».

«Η Πολιτεία έχει πλήρη επίγνωση ότι χρειάζεται να γίνουν πολύ περισσότερα, αλλά έχουν ήδη ολοκληρωθεί σημαντικά βήματα και είμαστε σε φάση υλοποίησης και άλλων σχεδίων» σημειώνει ο κ. Γαβρόγλου, διαβεβαιώνοντας ότι «η ενίσχυση της παιδείας είναι προτεραιότητα» και καλεί τους γονείς να στηρίξουν τα παιδιά και να δείξουν εμπιστοσύνη στο έργο των εκπαιδευτικών τους.

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως για την έξοδο της πατρίδας μας από την κρίση ο Μίτος της Αριάδνης πρέπει να αρχίζει να ξετυλίγεται από την Παιδεία. Εργαζόμαστε συστηματικά και οργανωμένα σε αυτήν την κατεύθυνση και είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις για βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης» καταλήγει ο υπουργός Παιδείας.

Τα κενά στην Αχαΐα, σύμφωνα με άρθρο του προέδρου των Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αχαΐας Τάσου Σταυρογιαννόπουλου που δημοσιεύει το thebest.gr, καταγράφονται 137 κενά ειδικοτήτων.

"Από τα 201 κενά εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που ζητηθήκαν καλύφθηκαν μόλις τα 64. Άρα, ξεκινάμε τη χρονιά με 137 κενά ειδικοτήτων. Σε δασκάλους και νηπιαγωγούς είχαμε μηδενικές προσλήψεις ενώ τα κενά είναι ανυπολόγιστα, γιατί κυρίως δεν  έχει γίνει προγραμματισμός στελέχωσης των ολοήμερων τμημάτων.

Το Ολοήμερο σχολείο δέχεται έτσι ένα επιπλέον πλήγμα και είναι αδύνατο να παραχθεί εκεί παιδαγωγικό έργο με συνωστισμό τόσων μαθητών σε κάθε τμήμα και χωρίς δασκάλους. Υπήρξε θα έλεγα σχετική πληρότητα στις προσλήψεις που αφορούν την ειδική αγωγή, ωστόσο από τα 42 αιτήματα παράλληλης στήριξης ικανοποιήθηκαν μόνο τα 16. Συνεπώς, 26 παιδιά θα βαδίσουν για μακρύ χρονικό διάστημα τον ανηφορικό τους δρόμο",επισημαίνει ο κ. Σταυρογιαννόπουλος.

Ποιοι θα παραστούν πού

Στην Πάτρα ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και μέλη της Δημοτικής Αρχής θα παραστούν σε τελετές αγιασμών σε σχολεία της πόλης , ενώ το ίδιο θα πράξουν και ο Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχες.

-Ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέα Αθανασόπουλο, τους δημοτικούς συμβούλους, Σοφία Ασπρούλια και Θόδωρο Μουστάκα, τον Πρόεδρο Μιχάλη Τσομπανίδη και άλλα μέλη του Κεντρικού Διαμερίσματος, θα επισκεφθούν στις 8.45 π.μ., το 7ο Δημοτικό Σχολείο (πλατεία Ανδρούτσου).

 

-Ο Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Λέκκα και Δημήτρης Δημησιάνος, με τον Πρόεδρο, Θύμιο Αγγελόπουλο και άλλα μέλη του Αρκτικού Διαμερίσματος, θα επισκεφθούν στις 8.15 π.μ. το 43οΔημοτικό Σχολείο (Αρέθα 180).

 

-Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς και ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Βουκελάτος με την Πρόεδρο, Ιωάννα Πελεκούδα και άλλα μέλη του Νοτίου Διαμερίσματος, θα επισκεφθούν στις 8.15 π.μ. το 52ο Δημοτικό Σχολείο (Κρύα Ιτεών).

 

-Ο Αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεοδοσία Καββαδία και Γιάννης Κανελλόπουλος, με την Πρόεδρο, Μαρία Νιάρου και άλλα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Ρίου, θα επισκεφθούν στις 8.15 π.μ. το Δημοτικό Σχολείο Ρίου (Σώμερσετ 125).

 

-Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς και ο δημοτικός σύμβουλος Π. Βακάλογλου με τον Πρόεδρο, Δ. Αναγνωστόπουλο και άλλα μέλη του Ανατολικού Διαμερίσματος, θα επισκεφθούν στις 8.15 π.μ. το 21ο Δημοτικό Σχολείο (Γερ. Παρασκευοπούλου 1).

 

-Η Αντιδήμαρχος Ιουλία Γιαννιτσοπούλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Γκοτσόπουλος και Επ. Δριμάλας, με τον Πρόεδρο, Ανδρέα Κοντογεωργόπουλο και άλλα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, θα επισκεφθούν στις 8 π.μ. το Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων (Ζαλόγγου 21 Δεμένικα).


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας θα βρεθεί  στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά μαζί με τους μαθητές του  13ου Δημοτικού Σχολείου της Αγίας Τριάδας και τους μαθητές του 15ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου της Ανθούπολης. Η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

«* Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Γρηγόρης Αλεξόπουλος θα βρεθεί στο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Πατρών.

* Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά θα παραστεί στον αγιασμό στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, στο 2ο Λύκειο Αγρινίου και στο 3ο Λύκειο Αγρινίου.

* Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου και στο 1ο ΕΠΑΛ Πύργου.

* Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλος στο 2ο Γυμνάσιο Πατρών.

* Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Σχεδιασμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας.

* Ο Βοηθός Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ανθούπολης.

* Η Βοηθός Περιφερειάρχη Αναστασία Τογιοπούλου στο Γυμνάσιο Οβρυάς.

* Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής Σάκης Μαυρόγιαννης στο Δημοτικό Σχολείο Λάππα.

* Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Καπράλος στο 18ο Γυμνάσιο Αρόης.

* Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Νασιώτης στο Γυμνάσιο-Λυκειο Καλαβρύτων .

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

* Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας στο Γυμνάσιο Κανδήλας και στο Λύκειο Μύτικα.

* Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης στο 1ο Γυμνάσιο –Λύκειο Ευηνοχωρίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Γυμνάσιο , 2ο Λύκειο  Μεσολογγίου.

* Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Τσόγκας στο 2ο Δημοτικό Σχολείο  Αμφιλοχία.

* Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Απόστολος Ευθυμίου στο Λύκειο Νεοχωρίου και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου.

* Η Περιφερειακή Σύμβουλος Νάνσυ Κωνσταντακοπούλου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναύπακτος.

ΗΛΕΙΑ

* Ο  Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και στο Νυχτερινό Λύκειο Πύργου.

* Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου και 1ο ΕΠΑΛ Πύργου.

* Ο Βοηθός Περιφερειάρχη Δημήτρης Κωσταριάς Σχολική Μονάδα Αρχαίας Ολυμπίας.

* Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Πλατανιάς 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

* Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εμμανουήλ Αγιομυργιαννάκης στην Σχολική Μονάδα Σιμόπουλου.

* Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος στην Σχολική Μονάδα Βούναργου.

* Η Περιφερειακή Σύμβουλος Εύη Βεργοπούλου στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου.»

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου θα παραστεί στον αγιασμό στο 4ο Γυμνάσιο Πατρών (Μαραγκοπούλου 1), ο βουλευτής Αχαΐας Κώστας Σπαρτινός θα παραστεί στον αγιασμό στο ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας (Τέρμα Εθνικής Αντίστασης) στην Κάτω Αχαΐα και ο Ανδρέας Ριζούλης στον αγιασμό στα 6ο και 19ο Δημοτικά Σχολεία Πατρών (Σολωμού 57).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δυτική Ελλάδα: Στους αγιασμούς των σχολείων η Περιφέρεια

Λείπουν 13 καθηγητές γερμανικής γλώσσας από τα σχολεία της Αχαΐας

Σε ποια σχολεία της Πάτρας θα βρεθούν τη Δευτέρα για τον αγιασμό ο Δήμαρχος και μέλη της Δημοτικής Αρχής

Με 4.000 κενά θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα δημοτικά σχολεία – Τι συμβαίνει στην Αχαΐα

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις