Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έπιασε φωτιά θαλαμηγός ανοικτά της Ζακύνθου – Έπεσαν στη θάλασσα οι επτά επιβάτες για να σωθούν

Έπιασε φωτιά θαλαμηγός ανοικτά της Ζακύν...

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο

Θαλαμηγός με επτά επιβάτες έπιασε φωτιά και τελικά βούλιαξε το πρωί του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς. Οι επιβάτες έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν από άλλο σκάφος και είναι καλά στην υγεία τους.

Σε ανακοίνωση του Λιμενικού για το συμβάν αναφέρονται τα εξής:

«Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Ζακύνθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Θ/Γ σκάφος «ΚΟΙ» σημαίας Cook Islands και εγκατάλειψης του από τους επτά (07) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Κεφαλλονιάς και ν. Ζακύνθου.

Άμεσα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσε για την περιοχή, καθώς και το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» Ν.Ζ. 355 με επιβαίνων στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ απέπλευσαν επίσης για παροχή συνδρομής τρία (03) Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφη.

Το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΑΦΡΟΔΙΤΗ» εντόπισε το «ΚΟΙ» στη ανωτέρω θαλάσσια περιοχή και περισυνέλεξε με ασφάλεια τους επτά (07) επιβαίνοντες του, τους οποίους και αποβίβασε με ασφάλεια στο λιμένα Αγίου Νικολάου Βολίμων.

Οι ανωτέρω παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, απ' όπου εξήλθαν.

Στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε Πυροσβεστικό Πλοιάριο το οποίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Πάτρας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Το Θ/Γ σκάφος «ΚΟΙ» βυθίστηκε και στη περιοχή, με μέριμνα της εταιρείας πρακτόρευσης του σκάφους, σπεύδει το Ρ/Κ «ΕΡΜΗΣ» Ν.Π. 11415 με αντιρρυπαντικό εξοπλισμό για αποτροπή ενδεχόμενης ρύπανσης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκε σε ετοιμότητα προσωπικό και υλικά μέσα για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.»

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις