Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ «αδειάζει» τη ΔΑΠ της Πάτρας που ζητά να μην τιμωρηθούν οι αντιγραφείς φοιτητές

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ «αδειάζει» τη ΔΑΠ τ...

«Απόψεις περί ατιμωρησίας ή "άφεσης αμαρτιών", σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τη νεολαία μας»

Το γύρο της Ελλάδας κάνει η στάση της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία, η οποία ζητά να μην τιμωρηθούν οι φοιτητές οι οποίοι αντέγραψαν στις εξετάσεις του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η παράταξη ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς τους φοιτητές να συμμετάσχουν στην επαναληπτική εξέταση, επικαλούμενη και την οικονομική κρίση.

Τα αρνητικά σχόλια που έγιναν για τη στάση της φοιτητικής παράταξης οδήγησαν στην παρέμβαση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου, ο οποίος επί της ουσίας «αδειάζει» τη ΔΑΠ καθώς στη δήλωσή του τονίζει πως «Απόψεις περί ατιμωρησίας ή "άφεσης αμαρτιών", σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τη νεολαία μας.»

Η δήλωση του προέδρου της Νεολαίας της ΝΔ έχει ως εξής:

«Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με την τιμωρία των φοιτητών για αντιγραφή, νιώθω την ανάγκη να επισημάνω τα ακόλουθα:

- Είναι αυτονόητο, προφανές και δεδομένη θέση μας πως οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται από όλους και, σε αντίθετη περίπτωση, η επιβολή κυρώσεων είναι επιβεβλημένη. Οι εκάστοτε κυρώσεις, όμως, πρέπει να είναι αναλογικές του κάθε παραπτώματος και όχι εξοντωτικές. Απόψεις περί ατιμωρησίας ή "άφεσης αμαρτιών", σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τη νεολαία μας.

- Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως πολλοί θυμούνται την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ όταν θέλουν να δώσουν δυσανάλογη έκταση σε μεμονωμένα περιστατικά. Όταν, όμως, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παλεύει μόνη της για ανοιχτά και ασφαλή πανεπιστήμια, κόντρα σε κοινούς εγκληματίες, ή για μια ελεύθερη και σύγχρονη τριτοβάθμια εκπαίδευση, απέναντι σε αυτούς που τώρα μας κυβερνούν, όλοι αυτοί σιωπούν.

- Τους τελευταίους μήνες έχουμε συναντηθεί με πλήθος συμπολιτών μας από όλους σχεδόν τους κλάδους και από το σύνολο του φάσματος της κοινωνίας. Δίνουμε φωνή σε κάθε νέα και νέο που επί δεκαετίες δεν ακουγόταν από κανέναν, με σκοπό να συνδιαμορφώσουμε την Ελλάδα του αύριο. Δεν θα χαρίσουμε την προσπάθεια αυτή ούτε σε όσους θέλουν να μείνουν πίσω στις λογικές του χθες, ούτε και σε εκείνους που ψάχνουν "δράκους" εκεί που δεν υπάρχουν.»

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Η ΔΑΠ επιμένει ότι δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι 106 φοιτητές που αντέγραψαν στην εξεταστική, επικαλούμενη τον… Μαρξ!

Πανεπιστήμιο Πάτρας: Τους έπιασαν να αντιγράφουν και τους απέκλεισαν από την εξεταστική

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις