Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Νέο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου - Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύεται 63χρονη από την Ηλεία

Δυτ. Ελλάδα: Νέο κρούσμα του ιού του Δυτ...

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επιβεβαίωσε το κρούσμα

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας προσβεβλημένη από τον ιό του Δυτικού Νείλου νοσηλεύεται μια γυναίκα από χωριό του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Η 63χρονη κατοικεί κοντά στη λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου, και είναι το πρώτο επίσημα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ηλεία, σύμφωνα με το ilialive.gr

Η είδηση έγινε γνωστή χθες μετά την ενημέρωση που παρείχε το ΚΕΕΛΠΝΟ στις Υγειονομικές Αρχές του νομού Ηλείας. Από τις εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν, τα αποτελέσματα έδειξαν πως είχε προσβληθεί από τον ιό.

Το κρούσμα θέτει σε συναγερμό τις υγειονομικές αρχές του νομού, για μια περιοχή που ήδη βρίσκεται σε καραντίνα λόγω και της εμφάνισης κρουσμάτων ελονοσίας. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο παρουσιάζοντας αρχικά συμπτώματα μηνιγγίτιδας. Όμως οι εργαστηριακές εξετάσεις αποκάλυψαν πως είχε προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σε σοβαρή μορφή η νόσος παρουσιάζει και τα συμπτώματα της εγκεφαλίτιδας ή της μηνιγγίτιδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr και σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης για την προστασία από τις νόσους που μπορούν να μεταδώσουν μολυσμένα κουνούπια, φέτος στην περιοχή όπου κατοικεί η γυναίκα που προσβλήθηκε από τον ιό, γίνονται κάθε εβδομάδα ψεκασμοί για τα κουνούπια, από τον περασμένο Μάιο. Ωστόσο ο κίνδυνος δεν μπορεί να εξαλειφθεί πλήρως.

Όπως έγραψε χθες το thebest.gr ένας άνδρας από την Πάτρα επιβεβαιώθηκε πρόσφατα ότι προσεβλήθη από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου επεσήμανε στο thebest.gr πως ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του έχει πάρει εξιτήριο και το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τoυς γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Επίσης συστήνει προσοχή αλλά και ψυχραιμία μιας και ο ιός μεταδίδεται από το περιβάλλον στον άνθρωπο (κουνούπια) αλλά όχι από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Επιπλέον η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ενημέρωσε πως τελικά το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν επιβεβαίωσε κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου για τον 25χρονο γιατρό από το νοσοκομείο Αιγίου, που νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα στο Πανεπιστημιακό της Πάτρας.

Δεν επιβεβαιώνεται ο ιός του Δυτικού Νείλου για τον γιατρό που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις