Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Ερυμάνθου: Εγκρίθηκαν 2.831.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές

Δήμος Ερυμάνθου: Εγκρίθηκαν  2.831.000 ε...

Το ανακοίνωσε ο Δήμαρχος

"Τη διάθεση ποσού 2.831.000 ευρώ  ενέκρινε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις, ανεμοστρόβιλοι κ.α.) που προκλήθηκαν στο Δήμο Ερυμάνθου εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν ορεινούς και ημιορεινούς οικισμούς της περιοχής κατά τη χειμερινή περίοδο", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος και συνεχίζει:

"Αυτό ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Θάνος Καρπής, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου, το οποίο έκανε και την αποδοχή πίστωσης 531.910.56€ για εργασίες που θα εκτελεστούν από το Δήμο, δεδομένου ότι για το υπόλοιπο ποσό των 2.299.000€, φορέας υλοποίησης των προβλεπόμενων έργων αποκατάστασης είναι η Περιφέρεια.

Είχαν προηγηθεί μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου, ο χαρακτηρισμός των Κοινοτήτων της πληγείσας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο, καθώς και σχετική απόφαση για την χρηματοδότηση αποκατάστασης των ζημιών του Περιφερειακού Συμβουλίου με εισήγηση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Επίσης το Δ.Σ. αποδέχτηκε χρηματοδότηση ποσού 140.000€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που εγκρίθηκε μετά από αίτημα του Δήμου και σχετική πρόταση της Περιφέρειας για την αποπεράτωση του νέου Δημοτικού Καταστήματος (Δημαρχείου) στη Χαλανδρίτσα.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» της Περιφέρειας, για την χρηματοδότηση των έργων με τίτλους «Ανάπλαση – Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου Δημοτικού Σχολείου (παλαιού) της Τ.Κ. Σκιαδά και «Ανάπλαση Διαμόρφωσης Πολεοδομικού Ιστού Κεντρικού Πυρήνα Χαλανδρίτσας (Τμήμα 2 – Ενότητα Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου» ελάχιστου συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Στο Δ.Σ. συζητήθηκε και αποφασίστηκε η συμμετοχή του Δήμου στο νέο Πρόγραμμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑ) και αφορά στην χρηματοδότηση μελετών ωρίμανσης έργων των μικρών και ορεινών Δήμων.

Τέλος, και μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, η αντικατάσταση μελών των Δ.Σ. των Σχολικών Επιτροπών, ενώ ελήφθη απόφαση για την υποβολή αιτήματος απομάκρυνσης της κεραίας του ΟΤΕ κινητής τηλεφωνίας από το κέντρο του οικισμού της Χαλανδρίτσας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις