Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

«ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/9 (ΚΑΤΑΦΘΑΝΕΙ ΕΔΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ!)

«ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ  ΚΥΡΙΑΚ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το αγαπημένο κρητικό ρομάντζο μελωποιημένο πρωτοποριακά

Οι κριτικές τον αποκάλεσαν «παθιασμένο αριστούργημα» και «ωκεανό ήχων». Αποθεώθηκε τον περασμένο Μάιο στην εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ιδρυμα Νιάρχος καθώς και στους Βασιλικούς Τάφους Βεργίνας και στη Μονή Λαζαριστών, ενώ ετοιμάζεται να ανέβει μέσα Σεπτεμβρίου και στο Ηρώδειο. Ο λόγος για τον «Ερωτόκριτο», το πρωτότυπο μουσικό έργο του μουσουργού Δημήτρη Μαραμή, με πρωταγωνιστή τον καταξιωμένο Θοδωρή Βουτσικάκη και σκηνοθέτη τον ανατρεπτικό Κωνσταντίνο Ρήγο. Ερχεται στο Αρχαίο Ωδείο την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου- σε διοργάνωση Area 51 και ενταγμένο στο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ- δελεάζοντας τους πιο «ανήσυχους» πατρινούς ακροατές που αρέσκονται στο καινούριο.

 

 

Θα απολαύσουμε τις υπέροχες φωνές των Θοδωρή Βουτσικάκη (Ερωτόκριτος), Ελένης Δημοπούλου (Αρετούσα), Μέλας Γεροφώτη (παραμάνα) και το γνωστό τραγουδοποιό Gautier με το συνθέτη Δημήτρη Μαραμή στο πιάνο.

Η σύγχρονη μελοποίηση του γνωστού αναγεννησιακού ρομάντζου με αναφορές από blues, jazz, και rock χρώματα παντρεμένα με την κρητική μουσική παράδοση θα μας αιφνιδιάσει. Το συγκεκριμένο έργο εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, τη φιλία, την αρρώστια του πόθου και τις περιπέτειες των δύο νέων.

 

*Αρχαίο Ωδείο 3/9 στις 9 μ.μ.. Προπωλούνται εισιτήρια σε Γωνιά του Βιβλίου. Discover your way, Οπτικά Καραμούζη (14 € Μειωμένο: 12 € (φοιτητικό, μαθητικό ανέργων, πολυτέκνων, 65+)

 

Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ

Θεωρείται ένα καινούριο, μεγάλο συνθετικό ταλέντο. Σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Royal Welsh College of Music & Drama στη Βρετανία και σύνθεση με το συνθέτη Brian Elias στο Λονδίνο. Έχει κυκλοφορήσει εφτά προσωπικούς δίσκους, έχει γράψει μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο κι εκπαιδευτική τηλεόραση. Επίσης έχει παρουσιάσει την μουσική του εκτός συνόρων σε Βρετανία, Ισπανία, Αμερική. Εχει βραβευτεί για τη θεατρική µουσική του και συνεργαστεί με ονομαστούς ερμηνευτές όπως οι: Μάριος Φραγκούλης, Μαρία Φαραντούρη, Ηρώ, Δώρος Δημοσθένους. Συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View