Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιάσονας Φωτήλας: "Τι θα γίνει με την πρώην ΑΜΙΑΝΤΙΤ;

Ιάσονας Φωτήλας: "Τι θα γίνει με τη...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ζητά ενιαία πολιτική για το θέμα του αμιάντου στην Αχαϊα

Συνολική διαχείριση του προβλήματος με τα υπολείματα αμιάντου και όχι μόνο για το στέγαστρο που κατέρρευσε πρόσφατα στη λιμενική ζώνη, θέτει ο αχαιός βουλευτής Ιάσωνας Φωτήλας. Ο αναπληρωτής τομεάρχης της ΝΔ σε θέματα υγείας, φέρνει εκ νέου το θέμα στη Βουλή και ζητά εννιαία πολιτική για την αντιμετώπισή του, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που ανέδειξε το πρόβλημα και την κατάσταση που χρονίζει στο πρώην εργοστάσιο της ΑΜΙΑΝΤΙΤ.

Το πρόβλημα με τον αμίαντο και τα υπολείματά του που ενδεχομένως παρασύρονται από τον αέρα δεν αφορά μόνο το περιστατικό του στεγάστρου που κατέρρευσε σύμφωνα και με τον αχαιό βουλευτή. Το πρώην εργοστάσιο της Αμιαντίτ εδώ και πολλά χρόνια έχει ατάκτως ερειμμένα θραύσματα αμιάντου στους χώρους της, τα οποία δεν έχει διαχειριστεί κανείς καθώς το κόστος για τη μεταφορά τους εκτός ελλάδας είναι μεγάλο.

Σύμφωνα με τον κο Φωτήλα είναι μια καλή ευκαιρία και με αφορμή τις αποφάσεις που θα ληφθούν για το στέγαστρο αμιάντου και τη μεταφορά των μπαζών μέσα από το λιμάνι σε κάποιο ασφαλές ΧΥΤΕΑ να τελειώνει μια και καλή αυτό το κεφάλαιο που χρονίζει στην Πάτρα και κανείς δεν ακουμπά τουλάχιστον δραστικα εως σήμερα.

Στο παρελθόν προέκυψε θέμα ακόμη και για επιτόπια ταφή των υλικών αμιάντου σε τμήμα της πρώην αμιαντίτ και την μετατροπή της σε ΧΥΤΕΑ κάτι στο οποίο υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις τόσο από το δήμο όσο και την περιφέρεια δεδομένης της μη διαβούλευσης νωρίτερα για το πρόβλημα με τους τοπικούς παράγοντες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις