Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στην Ηλεία - Καίγεται δασική έκταση στα Ροδινά Ζαχάρως - Η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση και δεν απειλεί οικισμούς -ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στην Ηλεία - Κ...

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούν στην περιοχή

Ενημέρωση 21.30

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στα Ροδικά Ηλείας, η οποία καίει δασική έκταση μέσα σε χαράδρα, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Πριν απο λίγο αποχώρησαν λόγω νύχτας τα εναέρια μέσα, και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ενημέρωση 18.05

Πέρασε, ως φαίνεται, ο κίνδυνος για το χωριό Ροδινά, στην Ηλεία, και η πυρκαγιά αυτήν την ώρα μαίνεται σε δύσβατη περιοχή μέσα σε χαράδρα.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, η φωτιά κατεύθυνθηκε απειλητικά προς τα Ροδινά, με αποτέλεσμα ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος να ζητήσει την εκκένωση του οικισμού. Τελικώς, όμως, το μέτωπο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τη χαράδρα.

Αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια να οριοθετηθεί η πυρκαγιά, αλλά, τώρα, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Ενημέρωση 17.45

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην περιοχή Ροδινών Ηλείας, κοντά στην Ζαχάρω. Η φωτιά έχει προσεγγίσει και απειλεί τον οικισμό Κοστομερά. Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, έχει ζητηθεί η εκκένωση του οικισμού καθώς οι φλόγες βρίσκονται πολύ κοντά στην κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά κινείται με κατεύθυνση τον άξονα Κοστομερά-Μίνθη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν να ανακόψουν εκεί την πορεία της.

Ενημέρωση 17.03

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Ροδινά Ηλείας ενισχύθηκαν και αυτή τη στιγμή επιχειρούν συνολικά 34 πυροσβέστες17 οχήματα, 14 πεζοπόρο, 5 Α/Φ PZL, 3 CL & 1 Ε/Π

Ενημέρωση 16.40

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά είναι κοντά στον οικισμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια. Αυτήν την ώρα, η φωτιά καίει έκταση με πουρνάρια σε πλαγιά κοντά στο χωριό.

Πρώτη ενημέρωση 14.45

Πυρκαγιά ξέσπασε  σε δασική έκταση στα Ροδινά Ηλείας, στην οποία έχουν εκδηλωθεί αρκετές πυρκαγιές αυτό το καλοκαίρι. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και επίγειες και εναέριες.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα μια ομάδα πεζοπόρο αποτελούμενη από 6 άτομα, 5 Α/Φ PZL και 1 Α/Φ CANADAIR.

Η φωτιά είναι κοντά στη Ζαχάρω σε περιοχή που είχε καεί το 2007 και έχει αναγεννηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, όχημα της Π.Υ. εγκλωβίστηκε στη φωτιά, αλλά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των εναέριων μέσων αποφεύχθηκε ο κίνδυνος.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις