Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

TO ΔΙΑΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ WALLPAPER ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΑΔΙΚΑ ΚΥΒΙΣΤΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ CASA COOK KOS

 TO ΔΙΑΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ WALLPAPER ΜΑΣ ΤΑΞΙ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η Κως «αλλιώς»

Διαχρονικά «εμμονικό» με την αισθητική, το διάσημο περιοδικό Wallpaper «πρόσεξε» ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο της νησιωτικής Ελλάδας ταξιδεύοντας τους αναγνώστες του αυτό το μήνα στην ηλιόλουστη Κω. Όπως αναφέρει μετά τον ορισμό του «rustic chic» στη Ρόδο με το Casa Cook Rhodes δημιουργήθηκε το ολοκαίνουριο resort Casa Cook Kos  με τη σφραγίδα του design γραφείου Lambs and Lions που εδρεύει στο Βερολίνο.

 

Σε δημιουργική διεύθυνση  Remo Masala (επικεφαλής του life style travel brand Τhomas Cook) και εσωτερική διακόσμηση Annabell Kutucu, 100 δωμάτια και βίλες σε αυτόνομα «τετράγωνα», επεκτείνονται σαν κοινότητα και υποκλίνονται στην οικολογική απλότητα με φόντο τα βουνά και την αμμώδη παραλία. Πέτρα, τσιμέντο, ψαθί, μπαμπού και πράσινα παρτέρια «φωνάζουν» καλοκαίρι.

 

Σύμφωνα με την εταιρία, ο σχεδιασμός  επηρεάστηκε από τα κυβιστικά κτίρια στο νησί, ενώ η επίπλωση από τις καθαρές γραμμές του μοντερνισμού στα μέσα του αιώνα, σε αντίθεση με την άγρια και φυσική υφή και τα εξωτικά χειροποίητα αξεσουάρ.

Τα στρώματα είναι Cocomat, το μενού βασισμένο σε φρέσκα ντόπια αγροτικά υλικά χάρη στο μεράκι του ιδιοκτήτη και προτείνεται γιόγκα δυο φορές την ημέρα καθώς και κωπηλασία και ιππασία. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Μαρμάρι (15 χλμ από την «χώρα») και αντίθετα με τη μονάδα της Ρόδου που δέχεται μόνο ενήλικες απευθύνεται και σε οικογένειες. Διαθέτει spa, γυμναστήριο, concept store και beach bar με μόνιμο dj.

To όλο concept απευθύνεται σε ταξιδιώτες που «ψάχνουν για μοναδικές εμπειρίες και δεν τους ταιριάζουν τα πακέτα διακοπών». Το Casa Cook Kos ταχύτατα προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Financial Times και της The Telegraph αλλά και του ελληνικού Τύπου χάρη στην πολυτέλεια και το απαράμιλλο στυλ του. Στα εγκαίνια ένα μήνα πριν παρευρέθηκαν ο Εκτορας Μποτρίνι και ο Αντώνης Ρέμος. Δείτε φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View