Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φινλανδία: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες από την επίθεση στην Τούρκου - Συνελήφθη ένας νεαρός

Φινλανδία: Δύο νεκροί και έξι τραυματίες...

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα

20.01: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για νοσηλεία μετά την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου, ανακοίνωσε η φινλανδική αστυνομία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αστυνομικών αρχών, μέχρι στιγμής κρατείται μόνο ένας ύποπτος, ένας νεαρός άνδρας. Παραμένει ασαφές το αν το επεισόδιο αυτό σχετίζεται με τρομοκρατία.

19:15: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον οκτώ είναι οι τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στην πόλη Τούρκου, ανακοίνωσε η φινλανδική αστυνομία.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η επίθεση αυτή να σχετίζεται με τη διεθνή τρομοκρατία, ωστόσο ακόμη δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

18:46: Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 8 άλλοι τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία μετά την επίθεση με μαχαίρια στην πόλη Τούρκου, στην Φινλανδία, όπως γνωστοποίησε αξιωματούχος από το νοσοκομείο της πόλης στο πρακτορείο ειδήσεων STT.

 

 

18:42: Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν δέχτηκαν επίθεση από τουλάχιστον έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου, στη νοτιοδυτική Φινλανδία και οι αρχές της χώρας ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναζητά και άλλους υπόπτους, μετά τη σύλληψη ενός ατόμου που μαχαίρωσε πολλούς περαστικούς στο κέντρο της Τούρκου.

Οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης, της παλιάς πρωτεύουσας της Φινλανδίας.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν αδιευκρίνιστα. Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ούτε τον ακριβή αριθμό των τραυματιών. Δεν επιβεβαιώνουν επίσης τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός.

Η υπουργός Εσωτερικών Πάουλα Ρισίκο αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση αυτή στις 19.00, ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση Yle, το κέντρο της πόλης έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς και τα εμπορικά καταστήματα έκλεισαν. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε τέσσερα ή πέντε ασθενοφόρα στην κεντρική Πλατεία της Αγοράς.

"Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τούρκου και τη συνεχιζόμενη αστυνομική επιχείρηση. Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα", έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα.

 

17:45 Οι αστυνομικές αρχές της Φινλανδίας ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς μετά την επίθεση με μαχαίρια που σημειώθηκε στην πόλη Τούρκου. Ένας ύποπτος πυροβολήθηκε στο πόδι από αστυνομικούς και έχει συλληφθεί.

Η αστυνομία ωστόσο ανακοίνωσε ότι αναζητεί και άλλους πιθανούς υπόπτους.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή, στην Πλατεία Πουουτόρι-Μάρκετ και κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει το κέντρο της Τούρκου.

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της φινλανδικής εφημερίδας Turun Sanomat διακρίνεται ένας νεκρός, πεσμένος στο έδαφος, καλυμμένος με ένα λευκό σεντόνι. Ωστόσο η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής αν υπάρχουν νεκροί από την επίθεση αυτή.

 

17:00 Πολλοί άνθρωποι μαχαιρώθηκαν στην πόλη Τούρκου της Φινλανδίας, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η φινλανδική αστυνομία προσθέτοντας πως ένα άτομο έχει συλληφθεί αφού πυροβολήθηκε από αστυνομικούς.

Η αστυνομία κάλεσε τον κόσμο να μείνει μακριά από το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Turun Sanomat, τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά την επίθεση.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις