Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Γαστρονομική σπονδή στο ελληνικό καλοκαίρι - Φτιάχνουμε μαρμελάδα ντομάτας και φέτα ...τυραμισού

Γαστρονομική σπονδή στο ελληνικό καλοκαί...

Μαγειρεύοντας με την Ανδριάνα Φοή

Η φέτα, το εθνικό μας τυρί φοράει τα επίσημα του και μεταμορφώνεται σε ένα ελληνικού τύπου τιραμισού και σε ένα ορεκτικό συνοδευόμενο από μία ανατρεπτική μαρμελάδα ντομάτας. Σαγανάκια έχουμε δοκιμάσει σε διάφορες εκδοχές καθώς και φέτα τηγανισμένη σε φύλλο.
Στην συνταγή που σας προτείνω το τυρί είναι σε μπουκιές, τραγανές χωρίς να έχει απορροφήσει λάδι και χωρίς να έχει λιώσει. Σερβίρεται σαν ορεκτικό μαζί με λεπτές φετούλες φρυγανισμένου πολύσπορου ψωμιού και με την πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας να κάνει το τουίστ ενός ελληνικότατου τσάτνει.

Γαστρονομική σπονδή στο ελληνικό καλοκαίρι.
Επίσης παρ‘ όλο που μπορεί να μας ξενίζει, ο συνδυασμός της φέτας με το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος την ανεβάζει επίπεδο και μπορεί κάλλιστα να αντικαταστήσει τα
αγορασμένα παγωτά. Δεν είναι πολύ έντονη η γεύση της μέσα στην μούς και εκπλήσσει το πόσο αρμονικά ταιριάζει με τα γλυκόπικρό ξινά γλυκά του κουταλιού.
Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και θα εκπλαγείτε ευχάριστα από το πόσο κοντά στην γευστική μας παλέτα είναι !!

ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΜΟΥΣ ΦΕΤΑΣ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΕΛΙΑΣ

Χρόνος προετοιμασίας 30 ’- χρόνος αναμονής 60 ’- Εύκολο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

● 350 γρ. φέτα μαλακή όχι πολύ αλμυρή
● 100 γρ. μανούρι
● 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
● 150 γρ. ζάχαρη άχνη
● 200 ml κρέμα γάλακτος
● Ξύσμα ενός λεμονιού ακέρωτου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε πολύ καλά στο μπλέντερ την φέτα και το μανούρι προσθέτοντας και το γιαούρτι. Συνεχίζουμε την ομογενοποιήση ρίχνοντας και την ζάχαρη άχνη.
Παγώνουμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος καθώς και το σκεύος που θα την χτυπήσουμε.Την χτυπάμε με το φουέ μέχρι να γίνει σαντιγύ. Εν συνέχεια αναμιγνύουμε
τα δύο μίγματα τυριών και σαντιγύς, με μαλακές κινήσεις μέχρι να αποκτήσουμε την υφή απαλής κρέμας.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε σε φλυτζάνια του καφέ και παγώνουμε στο ψυγείο.
Πριν το σερβίρισμα βγάζουμε από το ψυγείο για 5- 7 λεπτά για να μαλακώσει και σερβίρουμε γαρνίροντας με ελιά γλυκό του κουταλιού.
TIPS
Το γλυκό του κουταλιού που θα επιλέξουμε δεν πρέπει να είναι πολύ γλυκό γιατί είναι ήδη η μους γλυκιά.
Του ταιριάζουν πολύ τα γλυκά περγαμόντο, λεμονάκι και το πορτοκάλι.

ΚΥΒΟΙ ΦΕΤΑΣ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ 6 ΑΤΟΜΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ30’ - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 35 ’-
Μέτριας δυσκολίας.


● 200 γρ. φέτα σκληρή
● 2 αυγά βιολογικά
● 2κ.σ.ξινόγαλα
● Αλάτι
● Φρέσκο πιπέρι
● Μία πρέζα πάπρικα καπνιστή

●Αλεύρι λευκό και καλαμποκιού για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

● 300 γρ. ντομάτες ώριμες κομμένες στο μούλτι σε μέτρια κομμάτια
● 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
● 100 γρ.ζάχαρη καστανή
● 1 πιπερίτσα πράσινη καυτερή χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένη
● Ξύσμα ενός λεμονιού ακέρωτου
● Αλάτι αλυκής
● 3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό κρέμα
● 5 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
● 3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη

● Μαρμελάδα ντομάτας (από τα καλά ντελικατέσσεν )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το τυρί σε κύβους δύο εκατοστών.
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά, ρίχνουμε το αλατοπίπερο και την πάπρικα.
Σ’ ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε τα αλεύρια. Ρίχνουμε τους κύβους στο αυγό και κατόπιν στο μίγμα των αλευριών.
Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά χωρίς όμως να κάψει, τηγανίζουμε τους κύβους της φέτας μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Τους γυρνάμε προσεκτικά και δεν τους αφήνουμε να τηγανισθούν πολύ γιατί θα αρχίσουν να λιώνουν.
Τους σερβίρουμε αμέσως με την μαρμελάδα ντομάτας και με φρέσκο δυόσμο.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σε χαμηλή φωτιά, βάζω τις ντομάτες, την πιπερίτσα, το σκόρδο, τη ζάχαρη, την κρέμα μπαλσάμικου και καρυκεύω ελαφρώς με το αλάτι.
Βράζω για 20’-25’, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μου. Αν χρειασθεί ξαφρίζω κατά την διάρκεια της βράσης.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτω το ξύσμα λεμονιού και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
Αποσύρω από την φωτιά και αποθηκεύω σε αποστειρωμένα βάζα.
Θα έχουμε περίπου 250 γρ. μαρμελάδας.


ΤIPS
Συνοδεύει ιδανικά σκληρά κίτρινα τυριά όπως γραβιέρες παλαιωμένες η λαδοτύρι Ζακύνθου.
Επίσης και ένα σαγανάκι με ταλαγάνι σβησμένο με λεμόνι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life