Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα -Επίθεση στο θέρετρο Καμπρίλς της Καταλονίας: Πέντε δράστες νεκροί, έξι πολίτες τραυματίες - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την φονική επίθεση στη Βαρκελώνη

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα -Επίθεση στο θέ...

Επιβεβαιώθηκαν οι 13 νεκροί, 112 οι τραυματίες

Εξι πολίτες και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκαν τη νύκτα όταν αυτοκίνητο όρμησε κατά του πλήθους στον παραλιακό δρόμο θερέτρου της Καταλονίας Καμπρίλς, λίγες ώρες μετά την επίθεση της Βαρκελόνης. Οι τέσσερις από τους επιβαίνοντες του αυτοκινήτου σκοτώθηκαν από την αστυνομία επί τόπου, ενώ ο πέμπτος υπέκυψε στα τραύματά του.

Η δεύτερη αυτή επίθεση, κατά τα πρότυπα της επίθεσης στη λεωφόρο Λας Ράμπλας στη Βαρκελόνη, πραγματοποιήθηκε περί τις 02.00 τη νύκτα στην τουριστική πόλη που βρίσκεται 120 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους δράστες φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά.

«Οι ύποπτοι τρομοκράτες επέβαιναν σε Audi A3 και κτύπησαν πολλούς ανθρώπους πριν πέσουν σε αστυνομική περίπολο και αρχίσει ανταλλαγή πυρών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκαν. Δύο από τους πολίτες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δύο επιθέσεις συνδέονται, αλλά δεν είναι σαφές αν ο οδηγός του βαν, δράστης της επίθεσης στη Βαρκελόνη που διέφυγε, περιλαμβάνεται στους πέντε υπόπτους που σκοτώθηκαν στο Καμπρίλς. Η αστυνομία άφησε να εννοηθεί ότι το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

00.10: Έκρηξη σημειώθηκε σε σπίτι στην Καταλονία. Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό συνδέεται με την επίθεση στη Βαρκελώνη.

Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του. Αξιωματούχος της κυβέρνησης της Καταλονίας επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών στην επίθεση με φορτηγάκι στη Βαρκελώνη ανέρχεται σε 13, ενώ εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί.

Ο Ισπανός αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση.

23:44: Με ανάρτησή της στο twitter η Πολιτική Προστασία της Καταλονίας επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη ανέρχεται στους 13. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση οι τραυματίες είναι 112 εκ των οποίων οι 15 σε κρίσιμη κατάσταση.

23:34: Ο οδηγός ο οποίος νωρίτερα έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε δυο αστυνομικούς σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας τραυματίζοντας ελαφρά δυο εξ αυτών, είναι ο άνδρας για τον οποίο είχαν κάνει λόγο νωρίτερα τα ισπανικά ΜΜΕ, ότι είχε πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Δ. Μακρή. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν σχετίζεται με κάποιο τρόπο με την επίθεση, ούτε εάν το αυτοκίνητό του είναι το ύποπτο δεύτερο όχημα το οποίο βρήκαν οι αρχές.

 

23.18: Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν απευθύνει έκκληση για μάχη εναντίον των "δυνάμεων της τρομοκρατίας"

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε σήμερα έκκληση στη διεθνή κοινότητα να «ενώσει τις προσπάθειές της» προκειμένου να πολεμήσει «χωρίς κανέναν συμβιβασμό εναντίον των δυνάμεων της τρομοκρατίας», μετά την επίθεση που στοίχισε την ζωή τουλάχιστον 13 ανθρώπων στη Βαρκελώνη.

«Αυτό που συνέβη επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την ανάγκη όλες οι χώρες της διεθνούς κοινότητας να ενώσουν πραγματικά τις προσπάθειές τους σε μια μάχη χωρίς συμβιβασμούς εναντίον των δυνάμεων της τρομοκρατίας» τόνισε ο Πούτιν σε ένα συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον βασιλιάς της Ισπανίας.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους χαρακτήρισε την επίθεση «σκληρό και κυνικό έγκλημα».

23:06: Ένα πρόσωπο βελγικής καταγωγής σκοτώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη, γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς, με μήνυμα που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Κατόπιν διευκρίνισε σε πολλά βελγικά ΜΜΕ ότι πρόκειται για μια Βελγίδα.

«Δυστυχώς θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας καθώς υπάρχει ένα θύμα βελγικής καταγωγής στη #Βαρκελώνη. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά της και τους οικείους της» έγραψε ο Βέλγος ΥΠΕΞ.

22:50: Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δύο υπόπτους που συνελήφθησαν σήμερα μετά την επίθεση με φορτηγάκι στη Βαρκελώνη, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άνθρωποι, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση της αστυνομίας της χώρας.

Πρόκειται για τον Ντρις Ουκαμπίρ, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του συνδικάτου SUP.

Ένας άνδρας με αυτό το όνομα είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook, την οποία "επισκέφθηκε" το Γαλλικό Πρακτορείο προτού καταστεί αδύνατη η πρόσβαση σε αυτήν περί τις 22.00 ώρα Ελλάδας, φωτογραφίες όπου ποζάρει στην παραλία, μπροστά σε έναν καθρέπτη, αλλά και μια φωτογραφία με τη σημαία των Βερβέρων, μιας εθνοτικής ομάδας που ζει κυρίως στο Μαρόκο και την Αλγερία.

Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν γνωστοποίησε σήμερα ότι η ισπανική αστυνομία έχει συλλάβει δύο υπόπτους σε σχέση με την επίθεση.

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και τουλάχιστον 12 έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα τον ίδιο.

Δεν έχει προς το παρόν αποσαφηνιστεί πόσοι δράστες εμπλέκονται στην επίθεση.

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Άντα Κολάου, έκανε γνωστό ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων αύριο στις 12 το μεσημέρι τοπική ώρα.

Ένας οδηγός χτύπησε με το αυτοκίνητό του δύο αστυνομικούς που επάνδρωναν σημείο ελέγχου στη Βαρκελώνη έπειτα από την επίθεση με φορτηγάκι που διαπράχθηκε στο κέντρο της πόλης κι είχε συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες, γνωστοποίησε η καταλανική αστυνομία μέσω Twitter.

Ισπανικά ΜΜΕ μετέδωσαν νωρίτερα ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Δεν έχει διασαφηνιστεί μέχρι τώρα αν το συγκεκριμένο συμβάν συνδέεται με την επίθεση στο κέντρο της πόλης, στη λεωφόρο Λας Ράμπλας.

22:34: Με ανάρτησή του στα social media, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

«Οι άνθρωποι που έκαναν την επίθεση στη Βαρκελώνη είναι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους κι εξετέλεσαν την επιχείρηση ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις να στοχοθετηθούν τα κράτη του συνασπισμού», μετέδωσε το Άμακ, αναφερόμενο στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος πολεμά εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία.

22.18: H Βρετανία, που βρέθηκε τους τελευταίους μήνες στο στόχαστρο πολλών τρομοκρατικών επιθέσεων, «στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της Ισπανίας εναντίον της τρομοκρατίας», δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μετά την επίθεση στη Βαρκελώνη, στην οποία έχασαν την ζωή τους τουλάχιστον 13 άνθρωποι.

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα αυτής της φοβερής επίθεσης που διαπράχθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη και στις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών που ανταποκρίθηκαν αμέσως στο περιστατικό» τόνισε η Τερέζα Μέι.

«Η Βρετανία εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Ισπανία εναντίον της τρομοκρατίας» συμπλήρωσε η ίδια.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, εξέφρασε «την ανησυχία του και τη θλίψη του για την επίθεση στη Βαρκελώνη».

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε εκείνους που επλήγησαν. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιβεβαιώσουμε εάν υπάρχουν Βρετανοί που έχουν ανάγκη βοήθεια» συμπλήρωσε ο ίδιος σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν επίσης διατύπωσε μέσω Twitter την αλληλεγγύη των κατοίκων της πόλης του προς τη Βαρκελώνη εναντίον της «μάστιγας της τρομοκρατίας».

Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την κατάσταση «υπό το φως των σημερινών σοβαρών γεγονότων στη Βαρκελώνη (Las Ramblas area)».

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Κύπριους πολίτες ανάμεσα στα θύματα. Το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι βρίσκεται σε επικοινωνία και συντονισμό με την πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μαδρίτη καθώς και με τις ισπανικές αρχές.

Την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον λαό της Ισπανίας, που δοκιμάζεται από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη, εκφράζει με γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη όλων μας βρίσκεται στα θύματα της επίθεσης. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Η φρίκη της τρομοκρατίας απειλεί την ίδια τη δημοκρατία. Με ενότητα και αλληλεγγύη, μπορούμε να νικήσουμε τον φόβο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον λαό της Ισπανίας, που δοκιμάζεται από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη, εκφράζει με γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη όλων μας βρίσκεται στα θύματα της επίθεσης. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των νεκρών και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Η φρίκη της τρομοκρατίας απειλεί την ίδια τη δημοκρατία. Με ενότητα και αλληλεγγύη, μπορούμε να νικήσουμε τον φόβο» τονίζεται στην ανακοίνωση.

22:06: Τα Ανάκτορα της Ισπανίας και ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση με φορτηγάκι που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους στον πιο τουριστικό δρόμο της Βαρκελώνης.

"Οι τρομοκράτες δεν θα νικήσουν ποτέ έναν ενωμένο λαό που αγαπά την ελευθερία απέναντι στη βαρβαρότητα" έγραψε ο πρωθυπουργός Ραχόι σε μήνυμά του στο Twitter.

"Δεν θα μας τρομοκρατήσουν. Όλη η Ισπανία είναι Βαρκελώνη. Η Λα Ράμπλα θα ανήκει και πάλι σε όλους", ήταν το μήνυμα που έστειλε ο βασιλιάς Φίλιππος.

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ καταδίκασε σήμερα την «αποτρόπαιη» επίθεση που διαπράχθηκε νωρίτερα στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν πάνω από πενήντα άλλοι, σύμφωνα με την καταλανική κυβέρνηση.

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται με βαθιά θλίψη στα θύματα της αποτρόπαιης επίθεσης στη Βαρκελώνη—στεκόμαστε με αλληλεγγύη και φιλία στο πλευρό των Ισπανών», ανέφερε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σε μια ανάρτησή του στο Twitter.

22.03: Νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στα όρια της Βαρκελώνης έπεσε ο ένας από τους δράστες της επίθεσης που διαπράχθηκε με ένα φορτηγάκι στο κέντρο της πόλης το απόγευμα, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, έγραψε πριν από λίγο στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα LaVanguardia.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι έχει συλλάβει έναν ύποπτο στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση.

Δεν έχει γίνει σαφές μέχρι στιγμής πόσοι ακριβώς είναι οι δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς που ονομάζεται Ντρις Ουκαμπίρ είναι 28 χρονών γεννήθηκε στη Μασσαλία, ζούσε στην ισπανική πόλη Ripoll , που βρίσκεται 50χλμ από τη Βαρκελώνη και ήταν γνωστός στις αρχές. Ταυτοποιήθηκε ως ο άνθρωπος που νοίκιασε από την πόλη Santa Perpetua de la Mogada το λευκό βαν το οποίο έπεσε πάνω σε δεκάδες πεζούς σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Βαρκελώνης.

21.44: Νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς έπεσε ο ένας από τους δράστες της επίθεσης που διαπράχθηκε με ένα φορτηγάκι στο κέντρο της Βαρκελώνης το απόγευμα, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα LaVanguardia.

21:36Αναρτήσεις στο τουίτερ, για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ καθώς και στελέχη και βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Άλλη μια επίθεση στην ελευθερία & τις αξίες μας. Όπλα μας η αποφασιστικότητα & η επιμονή σε αυτές. Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των θυμάτων", έγραψε στο λογαριασμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

"Θλίψη & αποτροπιασμός. Η σκέψη μας στη #Βαρκελωνη. Στις οικογένειες των θυμάτων & τους τραυματίες", έγραψε ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.

"Το χτύπημα στην Βαρκελώνη δυστυχώς αποδεικνύει ότι κανένας μας δεν είναι πλέον απόλυτα ασφαλής. Συλλυπητήρια στους πληγέντες και δύναμη", ήταν το σχόλιο του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ενώ ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης σε δική του ανάρτηση ανεφερε:

"Οι σκέψεις μας είναι με τους πολίτες της Βαρκελώνης. Είμαστε δίπλα τους σε μια ακόμη επίθεση γεμάτη φρίκη και μίσος".

"Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας ειναι με τους πολίτες της Βαρκελώνης. Δεν θα το βάλουμε κατω!", έγραψε σε δίκη της ανάρτηση η Ντόρα Μπακογιάννη ενώ η Νίκη Κεραμέως έγραψε: "Φρίκη. Οργή. Οι σκεψεις μας ειναι με τους κατοίκους και επισκέπτες της Βαρκελωνης".

21:32: Σύμφωνα με αξιωματούχο της Καταλανικής Κυβέρνησης είναι 13 οι νεκροί και 50 οι τραυματίες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

21.29: Η καταλανική αστυνομία (Mossow d' Esquadra) επιβεβαίωσε απόψε ότι έχει συλλάβει έναν άνδρα και ότι αντιμετωπίζει την επίθεση στη Βαρκελόνη ως "τρομοκρατική ενέργεια".

Νωρίτερα, η εφημερίδα La Vanguardia έκανε λόγο για δύο συλλήψεις.

Η αστυνομία, απαντώντας στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από πολλά μέσα ενημέρωσης, διαβεβαίωσε επίσης ότι "δεν υπάρχει κανείς οχυρωμένος σε μπαρ στη Βαρκελόνη".

21.22: Την συμπαράσταση του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στον Ισπανικό λαό εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο Twitter.

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές, η σκέψη όλων μας είναι στη Βαρκελώνη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισπανικό λαό και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, στη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ισπανία.

21.17: Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε σε ανάρτησή του στο Twitter την «τρομοκρατική επίθεση» στη Βαρκελώνη και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να συνδράμει τις αρχές της Ισπανίας.

 

21.13: Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε πριν από λίγο την «αλληλεγγύη της Γαλλίας» στην Ισπανία, μετά την «τραγική επίθεση» η οποία έπληξε τη Βαρκελώνη.

 

21.11: Η καταλανική αστυνομία έχει συλλάβει δύο υπόπτους για την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη Βαρκελόνη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα La Vanguardia.

Ο ένας από τους συλληφθέντες ονομάζεται Ντρις Ουκαμπίρ Σοπρανό, κάτοικος του Ριπόλ, στη Χιρόνα. Ο ύποπτος κατάγεται από τη Μασσαλία, σύμφωνα με το προφίλ του στο Facebook, και έχει ποινικό μητρώο.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το δεύτερο φορτηγάκι που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν οι δράστες για τη διαφυγή τους εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην κοινότητα Βικ της Καταλονίας. Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή, κοντά σε ένα φαστ-φουντ, και ελέγχουν το όχημα.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι οι δράστες είχαν νοικιάσει το δεύτερο φορτηγάκι για να διαφύγουν με αυτό μετά την επίθεση.

21.01: Η σκέψη μας βρίσκεται στη Βαρκελώνη σημειώνει με ανάρτησή του στο τουίτερ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. «Είμαστε συγκλονισμένοι από τη στυγερή τρομοκρατική επίθεση» προστίθεται στην ανάρτηση.

Ένας άνθρωπος, τουλάχιστον, σκοτώθηκε και 32 τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών 10 σοβαρά, όταν ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων σήμερα το απόγευμα στη Βαρκελώνη, έγινε γνωστό από τις αρχές.

Ο απολογισμός είναι «ένας νεκρός και 32 τραυματίες, μεταξύ αυτών πολλοί σε σοβαρή κατάσταση» ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών της καταλανικής κυβέρνησης, Ζοακίμ Φορν, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί.

Η αστυνομία της Καταλονίας διευκρίνισε σε ένα tweet ότι 10 από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

20.47: Το δεύτερο φορτηγάκι που αναζητούσε η καταλανική αστυνομία και φέρεται ότι σχετίζεται με την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στη Βαρκελώνη, εντοπίστηκε κοντά σε ένα φαστ-φουντ, στη λεωφόρο Μανλέου του Βικ, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα La Vanguardia.

 

 

20.27: Σύμφωνα με την El Pais Ο Ντρις Ουκαμπίρ φέρεται να είναι ο άνθρωπος που νοίκιασε το βαν που παρέσυρε πεζούς στον δρόμο “Las Ramblas” της Βαρκελώνης. Η εφημερίδα έδωσε στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη.

20:22: Συνελήφθη ο ένας από τους δράστες, ο οποίος ονομάζεται Ντρις Ουκαμπιρ, ο άνδρας αυτός νοίκιασε το βαν το οποίο έπεσε πάνω στο πλήθος, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η αστυνομία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με άλλους δύο υπόπτους που βρίσκονται ταμπουρωμένοι μέσα σε μπαρ.

20.15: Κατά το Reuters οι 10 από τους 32 τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ένας άνδρας που υπάρχουν υποψίες ότι οδηγούσε το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πλήθος τουριστών στη Βαρκελώνη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, έχει οχυρωθεί μέσα σε ένα μπαρ, δήλωσε πριν από λίγο μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

«Ο ένας από τους δράστες έχει οχυρωθεί μέσα σε ένα μπαρ», δήλωσε η πηγή αυτή στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η αστυνομία αναζητεί τουλάχιστον δύο υπόπτους, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 80 άνθρωποι έχουν κλειστεί σε μια εκκλησία, ενώ δεκάδες άλλοι σε παρακείμενα καταστήματα προκειμένου να προστατευθούν. Οπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ σημειώθηκαν σοβαροί καβγάδες σε εστιατόρια και καφέ όταν άνθρωποι προσπάθησαν να μπουν για να γλιτώσουν και μέσα στον πανικό ήρθαν σε αντιπαράθεση με όσους ήταν ήδη μέσα.

19.55: Η αστυνομία αναζητά και δεύτερο ύποπτο βανάκι μαρκας Fiat και δημοσιεύουν τον αριθμό κυκλοφορίας του, όπως αναφέρει η El Pais. Η κρατική ισπανική τηλεόραση κάνει λόγο για 10 επιβεβαιωμένους νεκρούς.

19.53: Η αστυνομία αναζητά και δεύτερο ύποπτο βανάκι μαρκας Fiat και δημοσιεύουν τον αριθμό κυκλοφορίας του, όπως αναφέρει η El Pais.

19.48: Τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί από το χτύπημα στη Βαρκελώνη σύμφωνα με το Reuters, το οποίο αναμεταδίδει πληροφορίες από τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό

19.44: Τρεις νεκροί επιβεβαιώθηκαν από την ισπανική Αστυνομία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Δώρα Μακρή.

19.40: Δύο νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της επίθεσης με το φορτηγάκι στη Βαρκελώνη, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγή από την τοπική κυβέρνηση.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε το Ρόιτερς, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες χωρίς να δώσει προς το παρόν συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένας ύποπτος έχει οχυρωθεί μέσα σε ένα μπαρ στη Βαρκελώνη, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην αστυνομία.

Νωρίτερα, η εφημερίδα El Periodico έκανε λόγο για δύο υπόπτους που έχουν οχυρωθεί μέσα σε ένα μπαρ και ανταλλαγές πυρών.

19.37: Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Δώρα Μακρή από τη Μαδρίτη, η καταλανική αστυνομία επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν νεκροί και ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών μέσα σε εμπορικό κέντρο, ενώ παρακαλεί το κοινό να μην δίνει βάση σε ανεπίσημες πηγές.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι άνδρες που βρίσκονται ταμπουρωμένοι στο μπαρ επέβαιναν στο φορτηγάκι που χτύπησε πεζούς νωρίτερα.

19.19: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα φορτηγάκι παρέσυρε δεκάδες πεζούς κοντά στη λεωφόρο Λα Ράμπλα, στο κέντρο της Βαρκελόνης, μετέδωσαν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ωστόσο ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Periodico, υπάρχουν 20-25 τραυματίες.

19.14: Δύο ένοπλοι οχυρώθηκαν μέσα σε ένα μπαρ στο κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης λίγη ώρα αφότου ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε διερχόμενους πολίτες, γράφει η εφημερίδα El Periodico. Η εφημερίδα αναφέρει πως ακούστηκαν πυρά στην περιοχή της αγοράς Λα Μποκερία. Δεν κατονόμασε τις πηγές της.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι άνδρες αυτοί επέβαιναν στο φορτηγάκι που χτύπησε πεζούς νωρίτερα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ υπάρχει ένας νεκρός από την επίθεση και 20 τραυματίες.

Δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα εστιατόριο στη Βαρκελώνη λίγη ώρα μετά την επίθεση που διαπράχθηκε με ένα φορτηγάκι στο κέντρο της πόλης, μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς.

Νωρίτερα

Ένα βανάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στην περιοχή Ράμπλας, από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχής της Βαρκελώνης, με αποτέλεσμα να τραυματίσει πολλούς ανθρώπους, έγινε γνωστό από την αστυνομία της Καταλονίας (βορειανατολική Ισπανία). Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι το περιστατικό με το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη είναι "τρομοκρατική ενέργεια".

Οι αστυνομικές δυνάμεις εκκενώνουν την γειτονική πλατεία Plaza Catalunya και την περιοχή περιμετρικά σε απόσταση 200 μέτρων, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλα της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε νωρίτερα η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να μην προσεγγίζουν την Placa Catalunya. Οι κοντινοί σταθμοί του μετρό και του σιδηροδρόμου έκλεισαν.

Επιπλέον, πέντε ασθενοφόρα και είκοσι περιπολικά έχουν σπεύσει στο σημείο, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από τον Ιούλιο του 2016 τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσει οχήματα με τα οποία έπεσαν πάνω σε κόσμο σε επιθέσεις στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τον θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων στη Νίκαια, το Βερολίνο, το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη.

Η εφημερίδα El Pais γράφει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια από την περιοχή.

«Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλας της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα βανάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Επιπλέον, πέντε ασθενοφόρα και είκοσι περιπολικά έχουν σπεύσει στην περιοχή, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δείτε απ' ευθείας εικόνα από το Euronews και βίντεο που ανέβασαν στο twitter, αυτόπτες.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στο κέντρο της Βαρκελώνης, μετέδωσαν πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και AFP που επικαλούνται την ισπανική εφημερίδα La Vanguardia.

Η αστυνομία επιβεβαίωνει το περιστατικό κάνοντας λόγο για πολλούς τραυματίες. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις