Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: Πλοιάριο με 70 πρόσφυγες βγήκε στις Βολίμες -Ανάμεσά τους έγκυες και παιδιά- Συγκινητική ανταπόκριση του νησιού

Ζάκυνθος: Πλοιάριο με 70 πρόσφυγες βγήκε...

Τρίτη μέρα που φιλοξενούνται στο νησί

Πλοιάριο με 70 πρόσφυγες "ξεβράστηκε" στις Βολίμες Ζακύνθου ξημερώματα του Δεκαπενταύγουστου. Μεταξύ των προσφύγων ήταν αρκετά παιδιά και δύο έγκυες.

Το πλοίο ήταν στη θάλασσα για περισσότερο από μία εβδομάδα και φτάνοντας στο νησί του Ιονίου οι πρόσφυγες ήταν πολύ ταλαιπωρημένοι και σε κακή κατάσταση.

Με το που έφτασε το πλοίο στο νησί κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός για την περίθαλψη των προσφύγων, ενώ συνελήφθη το πλήρωμα του πλοίου το οποίο έχει Ουκρανική καταγωγή.

Μάλιστα το πλήρωμα είχε τάξει στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες να τους μεταφέρει στην Ιταλία και με το που έφθασε το πλοίο στη Ζάκυνθο, τους παρουσίασαν το νησί σαν τα παράλια της γειτονικής χώρας.

Με τη βοήθεια της Περιφέρειας, του Δήμου και των εθελοντών οι πρόσφυγες βρίσκονται εδώ και τρεις μέρες στο κλειστό γήπεδο της Ζακύνθου όπου τους παρέχονται, από την πρώτη στιγμή, τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα και νερό.

Οι πολίτες της Ζακύνθου έδειξαν άμεσα αντανακλαστικά και την αλληλεγγύη τους παρόλο που το περιστατικό συνέπεσε με τις μεγάλες πυρκαγιές που έκαιγαν το νησί.

Οι πρόσφυγες που χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη, μεταξύ αυτών και οι δύο έγκυες, μεταφέρθηκαν άμεσα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Λευτέρης Νιωτόπουλος, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κρατάω την εικόνα που είδα όταν βρήκαμε τους πρόσφυγες στη θάλασσα και το πόσο έχει φωτίσει το πρόσωπό τους μετά από τις μέρες βρίσκονται στο νησί. Πλέον αισθάνονταν ως άνθρωποι ανάμεσα σε ανθρώπους.»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εβδομάδα προσφυγικών ροών στα νησιά του βορείου Αιγαίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις