Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πρωταθλητές φέτος στον τουρισμό τα Ιόνια Νησιά -"Ανάσταση" για τη Δυτική Ελλάδα οι δρόμοι που παραδόθηκαν

Πρωταθλητές φέτος στον τουρισμό τα Ιόνια...

Πολύ αισιόδοξος ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας

Πρωταθλητές στην φετινή τουριστική κίνηση αναδεικνύονται τα νησιά του Ιονίου Πελάγους καθώς ήδη από την αρχή του Καλοκαιρού η αύξηση των επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων είναι αισθητή. Αυτή είναι η έως τώρα εκτίμηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο πρόεδρος του οποίου κάνει λόγο για μια πάρα πολύ καλή χρονιά για τα Ιόνια Νησιά και τη Δυτική Ελλάδα η οποία βγαίνει κερδισμένη από την παράδοση των μεγάλων οδικών αξόνων (Ολυμπία και Ιόνια Οδός).

Όπως εξηγεί ο κ. Γιώργος Τσακίρης τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο δείχνουν ότι όλα τα νησιά του Ιονίου πάνε πάρα πολύ καλά φέτος. Ειδικά η Ζάκυνθος εξελίσσεται σε έναν από τους δυναμικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας ενώ η Λευκάδα διατηρείται σταθερά ψηλά λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει (δεν χρειάζεται πλοίο για την επισκεφθείς) η οποία της επιτρέπει να κατακλύζεται από κόσμος, κυρίως από Έλληνες τουρίστες.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος θεωρεί ότι η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων σήμανε «Ανάσταση» για τις δυτικές ακτές της Πελοποννήσου και στους τρεις νομούς, Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία.

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τα πράγματα πάνε πάρα πολύ καλά και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε πολύ επιτυχημένη χρονιά. Το στοίχημα το μεγάλο είναι να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όλο αυτόν τον κόσμο για να κερδίσουμε και την αναγνώριση των καλών υπηρεσιών που είναι πάρα πολύ σημαντική για την μελλοντική τουριστική πορεία της χώρας μας. Το πρώτο 6μηνο τα στοιχεία των αεροδρομίων δείχνουν ότι έχουμε μια αύξηση της τάξης του 10% στις αφίξεις που μετουσιώνεται σε πελάτες, σε παραμονή, σε έσοδα κ.α..», σημειώνει ο κ. Τσακίρης.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην παράδοση των δρόμων ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου σημειώνει: «Αναμφισβήτητα βοήθησαν στην άνοδο του τουρισμού, οι αυτοκινητόδρομοι που παραδόθηκαν. Τα Γιάννενα, π.χ. μπήκαν στον «χάρτη» λόγω της Εγνατίας Οδού. Τα Γιάννενα ήταν ένας εξαιρετικός προορισμός ο οποίος όμως τουριστικά κατέρρεε και ξαφνικά έγινε η Εγνατία Οδός και παίρνουν  τα πάνω τους. Τώρα φανταστείτε με την Ιόνια και την Ολυμπία Οδό, θα είναι ανάσταση για όλους αυτούς τους προορισμούς».

Την ίδια ώρα αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, όπως κατέδειξε πρόσφατη μελέτη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, το 20% του τουριστικού προϊόντος της χώρας ανήκει στην δραστηριότητα της οικονομίας του διαμοιρασμού (ενοικίαση σπιτιών) η οποία είναι μια παγκόσμια τάση και στην χώρα μας παραμένει αφορολόγητη.

Ο κ. Τσακίρης βλέπει, θετικά την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει την φορολόγηση και αυτού του κλάδου της οικονομίας-τουρισμού. «Είναι δυνατόν το 20% του τουριστικού προϊόντος να μην φορολογείται είναι παράλογο. Κοινωνική ή οικονομικά να το δεις είναι παράλογο. Δεν το συζητάω από πλευρά αθέμιτου ανταγωνισμού. Είμαστε μια χώρα κατατρεγμένη τα τελευταία χρόνια. Είναι πλέον επιβεβλημένο, το λογικό ήταν τα πρώτα χρόνια», υπογραμμίσε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στη ραδιοφωνική του συνέντευξη "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7".

 

"Απογειώθηκαν" οι αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο του Αράξου- ΔΕΙΤΕ ποιοι ξένοι προτιμούν την Αχαΐα για τις διακοπές τους

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις