Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Τσάμπιονς Λιγκ: Ανατροπή πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

Τσάμπιονς Λιγκ: Ανατροπή πρόκρισης για τ...

Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν της Ριέκα με 2-1 στο Καραϊσκάκης

Με μεγάλη ανατροπή ο Ολυμπιακός νίκησε 2-1 τη Ριέκα στο «Γ. Καραϊσκάκης», για τα play off του Champions League. Προηγήθηκαν οι πρωταθλητές Κροατίας με τον Έμπερ στο 42΄, ισοφάρισε ο Οτζίτζα Οφόε στο 65΄ και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρομαό διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους πρωταθλητές, ενόψει της ρεβάνς της 22ης Αυγούστου.

Πάλεψε για την ανατροπή αλλά δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός, που έμεινε στο 1-1 εναντίον της Ριέκα στο . Ετσι, καλείται να πάρει αποτέλεσμα στην Κροατία στη ρεβάνς της 23ης Αυγούστου, ώστε να προκριθεί στους ομίλους. Προηγήθηκε η Ριέκα με τον Έμπερ στο 42΄,

Με την γνωστή ώθηση από τον κόσμο του, ο Ολυμπιακός μπήκε «φουριόζος» στο ματς. Εξαιρετικά δείγματα γραφής από τον Ζιλέ στον ανασταλτικό τομέα, ενώ οι Καρσελά, Μπεν, Μάριν ήταν πολύ δραστήριοι επιθετικά.

Δημιουργήθηκαν ευκαιρίες με τον Μπεν (12΄ τετ-α-τετ, 30΄ και 40΄ κεφαλιές) όμως δεν ήταν καλά τα τελειώματα και ο Σλούγκα είχε τη δυνατότητα να εξουδετερώσει τις προσπάθειες. Μολονότι ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει το ματς, κάτι τού έλειπε κι αυτό ήταν οι ομαλές επιστροφές στις αντεπιθέσεις της Ριέκα.

Εκεί «χτύπησε» η πρωταθλήτρια Κροατίας, εκεί έκανε και τη «ζημιά». Από το 9΄ έστελε μήνυμα με αντεπίθεση-φωτιά του Εμπερ (σουτ-άουτ) το οποίο φαίνεται δεν έλαβε ο Ολυμπιακός.

Ετσι, στο 41΄ ξανά ο ταχύτατος Βραζιλιάνος, ξεπέρασε με εξαιρετική ντρίπλα τον Ρομαό και με σουτ νίκησε τον Καπίνο γράφοντας το 0-1. Στην εκπνοή του ημιχρόνου (45΄) ξανά ο Έμπερ από την ίδια πλευρά βρέθηκε σε θέση βολής, δοκίμασε ένα τεχνικό πλασέ, αλλά πρόλαβε να βρει τη μπάλα με το πόδι ο Καπίνο, διαφορετικά ο Ολυμπιακός θα είχε... γολγοθά να ανεβεί στο β΄ ημίχρονο.

Οχι πως τώρα τα πράγματα δεν ήταν «ζόρικα» για τον Μπεσνίκ Χάσι και τους παίκτες του. Ο Αλβανός προπονητής έπαιξε το χαρτί του Κώστα Φορτούνη (στον πάγκο ξανά ο φύσει ηγέτης των πρωταθλητών) ακριβώς στο 65΄ για να δώσει περισσότερη έμπνεση.

Μέχρι τότε, ο Ολυμπιακός  ηταν προβλέψιμος. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, ο Φορτούνης πάτησε περιοχή από δεξιά και «σέρβιρε» στον Οφόε, ο οποίος πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, στο 66ο λεπτό.

Μετά το 70΄ οι γηπεδούχοι παρουσίασαν σημάδια κόπωσης, τα οποία προσπάθησε να διορθώσει ο Χάσι (Ανδρούτσος, Πάρντο) χωρίς άμεσο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, η (ανόητη) αποβολή του Ζούτα στο 83΄ με δεύτερη κίτρινη, έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες του Ολυμπιακού να πολιορκήσουν ξανά την περιοχή του Σλούγκα.

Ακολούθησαν 12... εφιαλτικά λεπτά για τη Ριέκα και στάθηκε τυχερή όταν η κεφαλιά του Ανδρούτσου βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ομως, δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 93΄ όταν ο Ρομαό εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην περιοχή και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπεσνίκ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Ρομαό, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε (79΄ Ανδρούτσος), Καρσελά, Μάριν (75΄ Πάρντο), Σεμπά (65΄ Φορτούνης), Μπεν.

ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Σλούγκα, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελέζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μάλες, Έμπερ (88΄ Μάρτιτς), Μίσιτς, Γκόργκον (78΄ Τσρνιτς) Γκαβράνοβιτς (72΄ Γέλιτς)

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρώτο βήμα για την επιστροφή στους ομίλους κάνει απόψε (21:45) ο Ολυμπιακός


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports