Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυξάνεται διαρκώς ο προϋπολογισμός της Πυροσβεστικής- Πόσα στρέμματα κάηκαν φέτος σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές

Αυξάνεται διαρκώς ο προϋπολογισμός της Π...

Αναλυτικά στοιχεία από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Ο προϋπολογισμός της Πυροσβεστικής τα τελευταία χρόνια βαίνει διαρκώς αυξανόμενος, ενώ ο αριθμός των πυρκαγιών και η ταχύτητα αντίδρασης της Πυροσβεστικής εμφανίζουν σαφέστατη βελτίωση σε σχέση με όλα τα προηγούμενα χρόνια, επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm. «Το 2013 o προϋπολογισμός της Πυροσβεστικής ήταν 305 εκατομμύρια περίπου, το 2014 ήταν 346 εκατομμύρια και αυτή τη στιγμή, το 2017, βρισκόμαστε στα 380 εκατομμύρια και προσανατολιζόμαστε το 2018 να φτάσει τα 395 εκατομμύρια», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Εχει δοθεί βάρος στην οικονομική στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος τόσο με επίγειες δυνάμεις όσο και με εναέρια μέσα και θα υπάρξει συγκροτημένο, όπως και υπάρχει, σχέδιο έτσι ώστε να μπορέσουμε και τα υπάρχοντα μέσα να συντηρηθούν όπως πρέπει και να έχουμε μεγαλύτερη διαθεσιμότητα, αλλά και να έχουμε νέα στη βάση ενός προγραμματισμένου σχεδίου».

Παράλληλα επισήμανε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως το διάστημα μέχρι τις 15 Αυγούστου του 2007 (σ.σ. χρονιά με μεγάλες πυρκαγιές) είχαν καεί στη χώρα εκτάσεις περίπου 550.000 στρεμμάτων, ενώ τις επόμενες δύο χρονιές (2008 και 2009) κάηκαν 270.000 στρέμματα το αντίστοιχο διάστημα. Φέτος δε, οι ζημιές είναι περίπου 81.000 στρέμματα.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις