Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

Η «ΕΙΡΗΝΗ» ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΖΙΜΗ ΠΑΝΟΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΑΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Η «ΕΙΡΗΝΗ» ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΖΙ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Αριστοφάνης ως οπερατικό μιούζικαλ στις 14 Σεπτεμβρίου

Επίδαυρος τέλος για φέτος και αξίζει να υπενθυμίσουμε πως μόνο μια παράσταση από εκείνες που γέμισαν το επιβλητικό αργολικό θέατρο απομένει να δούμε στα μέρη μας και αυτή είναι η «Ειρήνη» του Εθνικού Θεάτρου. Το εν λόγω θέαμα λανσάρεται από το 36ο Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ ως επίσημη πρεμιέρα καθώς αποτελεί και μια από τις πιο πολυσυζητημένες παραγωγές της θερινής σαιζόν μετατρέποντας μια από τις πιο πολυπαιγμένες κωμωδίες του Αριστοφάνη σε μοντέρνα όπερα ή μιούζικαλ με επικεφαλής τον αναπάντεχο Τζίμη Πανούση.

 

Οι κριτικές στάθηκαν στα ετερόκλητα στοιχεία της παράστασης, διακρίνοντας και θετικά και αρνητικά στοιχεία στο όλο εγχείρημα, υπογραμμίζοντας πάντως πως ήταν ένα τόλμημα ερεθιστικό και «διαφορετικό». Πρόκειται για έναν «διάλογο» τραγουδιού και πρόζας που διατηρεί το γνώριμο «σκελετό» του έργου. Εδώ ο μουσικός λυρισμός πρωτοστατεί μαζί με το γέλιο και τη σάτιρα. Ο γνωστός συνθέτης Νίκος Κυπουργός υπογράφει τη μουσική, ο νέος συγγραφέας Δημήτρης Παπαμάρκος το λιμπρέτο και ο νεωτεριστής σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης «παντρεύει» τα πάντα. Οι χορογραφίες είναι της Σεσίλ  Μικρούτσικου και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου.

Εννοείται πως δεσπόζει ο Τζίμης Πανούσης ως απεγνωσμένος αμπελουργός Τρυγαίος, ο οποίος εμφανίζεται με το δικό του «stand up comedy» ύφος έχοντας στο πλευρό του live την ορχήστρα της Καμεράτα και τις εκλεκτές φωνές των καταξιωμένων λυρικών αοιδών Τάση Χριστογιαννόπουλου (Ερμής)  και Ειρήνης Καράγιαννη (Ειρήνη).

Το ραντεβού έχει δοθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Αρχαίο Ωδείο, όταν οι θεατρόφιλοι θα έχουν επιτρέψει στην πόλη από τις διακοπές τους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View