Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με κατάνυξη ο Εσπερινός στη Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αμπελακιώτισσα -ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Με κατάνυξη ο Εσπερινός στη Μονή Κοιμήσε...

Ναυπακτία

Με τη δέουσα θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και Εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθους πιστών ο πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας,στην Ι.Μ.Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αμπελακιώτισσα.

Στο λόγο του,ο καθηγούμενος της Ι.Μ. π.Πολύκαρπος αναφέρθηκε στον ρόλο και την ιδιαίτερη θέση που κατέχει η Παναγία μας,ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Αγ.Νικόδημο τον Αγιορείτη και το βιβλίο του «Αόρατος Πόλεμος» ο Άγιος Νικόδημος έγραψε ότι η Παναγία αποτελεί «μεθόριον αναμεταξύ της ακτίστου και κτιστής φύσεως αύτη μόνη είναι Θεός άμεσος μετά τον Θεόν και έχει τα δευτερεία της Αγίας Τριάδος, ως ούσα μήτηρ αληθώς του Θεού».

Στην υποσημείωση του κεφαλαίου έγραψε ένα εξαίσιο κείμενο για την Παναγία «ουκ αποφαντικώς και δογματικώς αλλά διστακτικώς και μετά υποθέσεως».

Στο κείμενο αυτό ο άγιος Νικόδημος έγραφε ότι αν τα εννέα τάγματα των αγγέλων έπεφταν από τον ουρανό, αν όλοι οι άνθρωποι γινόντουσαν κακοί, και αν τα λοιπά κτίσματα αποστατούσαν και έβγαιναν από τη φυσική τάξη που έθεσε ο Δημιουργός, αν όλα αυτά συνέβαιναν, δεν θα ήταν αρκετά να λυπήσουν τον Θεό, γιατί υπήρχε η Θεοτόκος που τον αγάπησε τόσο πολύ, υπάκουσε στο θέλημα του και έγινε χωρητική και δεκτική όλων των χαρισμάτων που διαμοίρασε στην κτίση· ένας κόσμος δεύτερος, ασύγκριτα υπέρτερος από τον αισθητό και νοητό κόσμο.

Επίσης ότι ο αισθητός και νοητός κόσμος έγινε για την Παναγία, και η Παναγία για τον Χριστό «καθώς το περιβόλι γίνεται για να φυτευθεί το δένδρο και πάλι το δένδρο φυτεύεται για τον καρπό».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις