Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ανάληψη, υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο στο Ανδρώνι - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός

 Ηλεία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη...

Δύσκολη νύχτα

00.10: Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας να προχωρήσει στην έκδοση σχετικής Απόφασης Κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην αναφερόμενη περιοχή στις 14-08-2017, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

22.39: Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή Ανάληψη της Αμαλιάδας, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι από το Κρυονέρι, ενώ υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στο Ανδρώνι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Σχετικά με τη φωτιά στην Ανάληψη, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές και έχει δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη, για να προστατευθούν κατοικημένες περιοχές. «Αν αύριο με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα, τότε ελπίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος.

Τέλος, σχετικά με τις φωτιές στο Στρέφι του Πύργου και στην Μέλισσα Λεχαινών, ο αντιπεριφερειάρχης είπε πως «εκεί φαίνεται ότι πηγαίνουμε καλά».

 

21.25: Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές σε Στρέφι, Αντρώνι και Μελίσα στην Ηλεία, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ.

20.31: Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Κρυονέρι της Αμαλιάδας. Στην περιοχή επιχειρούν έξι εναέρια μέσα, καθώς και ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με περίπου 70 πυροσβέστες και 25 οχήματα.

Επίσης, σε εξέλιξη είναι η φωτιά στο Ανδρώνι της ορεινής Ηλείας, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από το δρυόδασος της Φολόης.

Στο μεταξύ, στο Στρέφι του Πύργου η φωτιά έχει περιοριστεί, ενώ στην περιοχή της Μέλισσας Λεχαινών η φωτιά χαρακτηρίζεται, ως διαχειρίσιμη.

18.43: Τρεις νέες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στο Νομό Ηλείας, μετά τη φωτιά που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή Κρυονέρι Αμαλιάδας. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, οι νέες φωτιές έχουν εκδηλωθεί στις περιοχές Ανδρώνι, Μέλισσα Αμαλιάδας και στο Στρέφι του Δήμου Πύργου.

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης είπε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Εθδήσεων, ότι «πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού νομαρχιακού οργάνου και ζητήθηκε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όλη η περιφερειακή ενότητα Ηλείας».

Αναφερόμενος στις φωτιές, ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι «το γεγονός πως εκδηλώθηκαν στην Ηλεία τέσσερις φωτιές μέσα σε λίγες ώρες, μας προκαλεί ανησυχία».

Σχετικά με το μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι, οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Περιστέρι. Όσον αφορά τις άλλες τρεις πυρκαγιές, η μεγαλύτερη είναι στην περιοχή Ανδρώνι.

Για τη αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχειρούν περίπου 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα και πεζοπόρα τμήματα με 26 άτομα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα τύπου «Έρικσον» και «Σινούκ», καθώς και αεροπλάνα τύπου PZL. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας, των Δήμων, αλλά και ιδιωτών.

18: 25 Σώθηκε το χωριό Ανάληψη Ηλείας καθώς Πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν να αποτρέψουν την είσοδο της φωτιάς στον οικισμό. Πλέον το μέτωπο κινείται προς Περιέστερι χωρίς να κινδυνεύει ακόμα το χωριό. Επίσης μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς υπάρχει αυτή την ώρα σε δύσβατη ορεινή περιοχή στο Αντρώνι.

Παράλληλα δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία του ΣΚΑΪ για σύλληψη αλλά όπως αναφέρεται απλά υπήρξαν κάποιες καταγγελίες προς την Πυροσβεστική ότι κάτοικος είχε πάει να κάψει ξερά χόρτα.

 

17:55 Και νέο μέτωπο  πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση προέκυψε πριν λίγο στην Ηλεία και πιο συγκεκριμένα στην Αγία Κυριακή. Η φωτιά καίει σε πλευρά βουνού και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ πέριξ του χωριού Ανάληψη έχει δημιουργηθεί ζώνη προστασία ώστε οι φλόγες να μην μπουν μέσα στον οικισμό.

 

 

17:15 Πληροφορίες κάνουν λόγο για μια σύλληψη πολίτη για την φωτιά που και κοντά στην Αμαλιάδα.

 

17:05 Προς τον οικισμό Περιστέρι κινείται η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Κρυονέρι Αμαλιάδας. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αμαλιάδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, στο σημείο αυτό έχουν συγκεντρωθεί πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο πριν απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ, στον οικισμό Ανάληψη εξακολουθούν να παραμένουν κάτοικοι, οι οποίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει ήδη κάψει καλλιέργειες και μεγάλη δασική έκταση.

16:30 Μιλώντας πριν λίγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Βασιλόπουλος υποστήριξε ότι οι φλόγες βρίσκονται 20 μέτρα μακριά από το χωριό της Ανάληψης και περίπου 150-200 μέτρα από το Κρυονέρι. Αυτή την ώρα καίγονται στάνες, λιοστάσια και πεύκα.

Επίσης σημείωσε ότι από την Ανάληψη έχουν ήδη φύγει οι γυναίκες και τα παιδιά, ενώ αρκετοί έχουν παραμείνει και βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

 

16:25 Σε διαδικασία εκκένωσης βρίσκεται το χωριό Ανάληψη στην περιοχή της Αμαλιάδας για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή. «Προσπαθούμε να πείσουμε τους κατοίκους της Ανάληψης να εκκενώσουν τον οικισμό, που απειλείται από τη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε στο Κρυονέρι Αμαλιάδας, αλλά δυστυχώς αρνούνται», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

«Εμείς», όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «είμαστε σε ετοιμότητα και στην περιοχή βρίσκονται ήδη λεωφορεία, προκειμένου να μεταφέρουν τους κατοίκους, αλλά οι τελευταίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους».

Επίσης, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ότι «προσπαθούμε, ώστε να φύγουν τουλάχιστον από τον οικισμό οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι».

 

 

15:45 Ανησυχία επικρατεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά στην Αμαλιάδα Ηλείας καθώς οι φλόγες κινούνται προς τον οικισμό Ανάληψη. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκκένωσης του χωριού.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα. Επίσης στην περιοχή βρίσκεται και πεζοπόρο τμήμα ενώ ρήψεις νερού κάνουν ένα ελικόπτερο και δύο  πυροσβεστικά αεροσκάφη.

 

 

 

 

14:25 Παίρνει διαστάσεις η φωτιά στο Δήμο Ήλιδας, κοντά στην Αμαλιάδα της Ηλείας. Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το μέτωπο της πυρκαγιάς κατευθύνεται προς τον οικισμό Ανάληψη το οποίο εκκενώνεται από ηλικιωμένους κι όσους δεν μπορούν να βοηθήσουν στην κατάσβεσή της.

Η φωτιά καίει πευκοδάσος με πυκνή βλάστηση και τώρα βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο σε απόσταση από την Ανάληψη στο οποίο υπάρχουν περίπου 50 με 60 σπίτια. Στο σημείο επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με ένα ελικόπτερο και αναμένονται δύο αεροπλάνα από Τρίπολη.

 

13:30 Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη 13:00 μετά το μεσημέρι σε δασική έκταση, στην περιοχή Κρυονέρι Αμαλιάδας. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επίσης, από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο δεν βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις