Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ζάκυνθος: Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αγαλά, Λαγκαδάκια, Γύρι, Πηγαδάκια και Βολίμες

Ζάκυνθος: Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αγαλ...

134 πυροσβέστες και 37 οχήματα επιχειρούν συνολικά αυτή τη στιγμή

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνεχείς είναι την τελευταία ώρα είναι οι αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα, στον Αγαλά, το Γύρι, τα Λαγκαδάκια, τα Πηγαδάκια και τις Βολίμες, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ δεν υπάρχει συνδρομή από αέρος, λόγω των ανέμων που πνέουν, φτάνοντας τα 6 μποφόρ αυτή τη στιγμή.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν συνολικά 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ, εθελοντές και κάτοικοι των περιοχών.

Το γεγονός όμως ότι τουλάχιστον τις τελευταίες δύο ώρες δεν γίνονται ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, έχει ως αποτέλεσμα να μαίνεται η φωτιά σε δύσβατες περιοχές, που δεν έχουν πρόσβαση πεζοπόρα τμήματα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε η Ζάκυνθος, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, για την αντιμετώπιση των καταστροφικών δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στις 12 και 13-08-2017. Σχετικό αίτημα απέστειλε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ο οποίος ζήτησε την εφαρμογή του σχεδίου «Ξενοκράτης» και την κήρυξη του Νομού Ζακύνθου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τους επόμενους έξι μήνες, με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, Νίκο Παπαθεοδώρου.

11:55 Καλύτερη είναι σήμερα από το πρωί η κατάσταση στα δεκάδες μέτωπα πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν τα τελευταία 24ωρα στη Ζάκυνθο.Αυτή τη στιγμή στη Ζάκυνθο βρίσκονται 140 πυροσβέστες με 40 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές στην περιοχή της Βολίμας όπου είναι ανοιχτά τέσσερα μέτωπα σε Άγιο Νικόλαο, Αστέρι, Αλωνάκι, Ασκό και στα χωριά Αγαλά, Γαλάρο και Άγιο Λέοντα, ενώ υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης σε Καλαμάκι, Βασιλικό, όρο Βραχίωνα, Πηγαδάκια, Καταστάρι, Κοιλιωμένο για να προλάβουν τυχόν αναζωπύρωση των εστιών.

Οι ζημιές αποτιμώνται πλέον σε μερικές χιλιάδες στρέμματα δάσους και αγροκαλλιεργειών αλλά και σε υποδομές ηλεκτρικών και τηλεφωνικών δικτύων.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι έχουν προκύψει εστίες πυρκαγιών σε κατοικημένες περιοχές στις Βολίμες, στο Καλαμάκι και στο Βασιλικό που θα μπορούσαν να βλάψουν εμφανώς και τουριστικές εγκαταστάσεις κι αυτό είναι κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τις αρχές και τους επιχειρηματίες.


ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις