Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Τα Αραξόπαιδα» παρουσίασαν την παράσταση «Αλά Ελληνικά»

«Τα Αραξόπαιδα» παρουσίασαν την παράστασ...

Μια παρέα παιδιών, αλλιώτικη από τις άλλες, δίνει μαθήματα δημιουργικής απασχόλησης

Το δροσερό βράδυ του Σαββάτου 12/8/2017 οι  παραθεριστές και μόνιμοι κάτοικοι της Παραλίας Καλαμακίου Αχαΐας, στην περιοχή του Αράξου,  απόλαυσαν για τέταρτη συνεχή χρονιά τη θεατρική παράσταση που ετοίμασαν και υλοποίησαν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 10-15 χρόνων, τα οποία  κάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή.

Τα παιδιά αυτά, «τα Αραξόπαιδα», με την καθοδήγηση των μεγαλύτερων, ηλικίας 20-25 χρόνων, που αυθόρμητα έχουν αναλάβει το ρόλο συντονιστή-μέντορα στην παρέα, εμπλουτίζουν τις καλοκαιρινές δραστηριότητές τους και με κάτι άλλο, εκτός των συνηθισμένων: κολύμπι, ηλιοθεραπεία, ποδήλατο, βόλτες.

Η παράσταση  πλέον έχει γίνει θεσμός, αποτελεί το γεγονός των καλοκαιρινών διακοπών για μικρούς και μεγάλους και κάθε χρόνο εκπλήσσει ευχάριστα με την ευρηματικότητα, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα  των ταλαντούχων συντελεστών.

Στη παράσταση, οι θεατές απόλαυσαν κλασσικές ξεκαρδιστικές σκηνές από αξέχαστες ελληνικές ταινίες, εμπλουτισμένες με τον αυθορμητισμό και τη φρεσκάδα των νεαρών ηθοποιών.

Αξιοσημείωτες είναι οι αντιδράσεις των μικρότερων θεατών, που δεν συμμετείχαν στην παράσταση, αλλά καθισμένοι σε μαξιλάρια στο γκαζόν, μπροστά στην αυτοσχέδια σκηνή, ξεσπούσαν σε γέλια και χειροκροτήματα, ανυπομονώντας να μεγαλώσουν λίγο ακόμη και να έχουν ρόλο σε κάποια από τις παραστάσεις τα επόμενα καλοκαίρια.

Οι γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, θείοι, θείες χαίρονται καθώς βλέπουν τα παιδιά να απασχολούνται δημιουργικά και να έχουν δημιουργήσει μια παρέα με ισχυρούς δεσμούς, που δίνει ιδιαίτερο νόημα στην ανεμελιά των καλοκαιρινών διακοπών, τους καλλιεργεί εμπειρίες και την τόσο σημαντική αίσθηση του να ανήκουν σε μια ομάδα, να είναι τα «Αραξόπαιδα», που συνεργάζονται αρμονικά και με επαγγελματική συνέπεια, δίνοντας κάθε χρόνο τον καλύτερο εαυτό τους.

Για τις ανάγκες της παράστασης με τίτλο «Αλά Ελληνικά», ο φιλόξενος κήπος της οικογένειας Νικολετοπούλου μετατράπηκε σε θέατρο «ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ».

Στο τέλος, με τη συνοδεία κιθάρας, τραγούδησαν μελωδίες από τον ελληνικό κινηματογράφο καθώς και  τραγούδια δικά τους, στα οποία μιλούν για την παρέα τους, τις καλοκαιρινές εμπειρίες τους και τον ακατάλυτο δεσμό της αγάπης και της φιλίας που θα τα ενώνει για πάντα.

Μετά το κλείσιμο της εκδήλωσης, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σνακς και αναψυκτικά από τον μπουφέ που είχε στηθεί και να ξαναγίνουν παιδιά χορεύοντας στο γκαζόν,  ακολουθώντας τον κεφάτο ρυθμό που έδιναν κάποια από τα μεγαλύτερα παιδιά, σε ρόλο dj.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις