Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με κατάνυξη εψάλλησαν τα Εγκώμια της Θεοτόκου στο Ναό του Αγ. Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών

Με κατάνυξη εψάλλησαν τα Εγκώμια της  Θε...

Και φέτος

Ιερά Αγρυπνία ετελέσθη το βράδυ της Παρασκευής 11 Αυγούστου εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Αντωνίου στα Κρύα Ιτεών των Πατρών. Κατά την διάρκεια του Όρθρου εψάλλησαν τα Εγκώμια, ήτοι ο Επιτάφιος Ύμνος της Υπεραγίας Θεοτόκου κατά το τυπικό του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.

Μετά την ολοκλήρωσή αυτών, πραγματοποιήθηκε μικρά λιτάνευσις του Παναχράντου και Ζωαρχικού Σκηνώματος της Υπεραγίας Θεοτόκου πέριξ του Ναού.

Των Ιερών ακολουθιών προέστη ο Αιδεσιμολογιώτατος πρεσβύτερος π. Γεράσιμος Δημητρόπουλος, ο οποίος εκήρυξε εμπνευσμένα τον Θείο λόγο, συμπαραστατούμενος υπό των Ιερέων της Ενορίας π. Σταύρου και π. Ιωάννου.

Εις την ιεράν Αγρυπνίαν πέρα από τους Ιεροψάλτας του Ναού κ. Παναγιώτη Αρβανίτη και κ. Χρήστο Φωτόπουλο, έψαλλε μελωδικότατα και η Γυναικεία Χορωδία "Πανύμνητος" υπό την διεύθυνση της Μουσικολογιωτάτης κ. Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου.

Εις το τέλος της Θείας Λειτουργίας ομίλησε ευχαριστηριακά ο π. Ιωάννης τόσο προς τον προεστώτα Ιερέα και την χορωδία, όσο και προς άπαντας τους κοπιάσαντας δια την διεξαγωγή της Αγρυπνίας καθώς και προς τον λαό του Θεού δια την αθρόο συμμετοχή του.

Πλήθος ευσεβών πιστών όλων των ηλικιών, κατέκλεισε τον Ιερό Ναό διά να προσκυνήσει το Πανάγιον Σκήνωμα της Μητρός του Δεσπότου Χριστού και να εναποθέσει "δάκρυ" παρακλητικόν προς την Παρηγορίτισσα όλου του κόσμου αλλά και να ειδεί ιδίοις όμμασοι την καρδίαν Της η οποία διήλθε "ρομφαία" δια την Αγάπη του Θεού και όλων ημών.


Πηγή: agiosharalabos.blogspot.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις