Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την παρέμβαση του Κ. Πελετίδη σε «Μέριμνα» και «Κιβωτό» ζητά η Καλλιρρόη-Ανδριανή Θ. Θωμά

Την παρέμβαση του Κ. Πελετίδη σε «Μέριμν...

Με ανοικτή επιστολή της

Την παρέμβαση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στα ιδρύματα της Μέριμνας και της Κιβωτού, ζητά η τ. Καθηγήτρια Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών Καλλιρρόη-Ανδριανή Θ. Θωμά. Σε ανοικτή επιστολή της προς τον δήμαρχο αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε,

Σαν συνειδητοποιημένη και ενεργή πολίτης της Πάτρας και γνώστης της μακράς ιστορίας της  δεν μπορώ παρά να εκφράσω την αγωνία μου  για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι διοικήσεις κοινοφελών ιδρυμάτων τους εργαζομένους  σε αυτά. Ιδρυμάτων που οι πολίτες έχουμε αγκαλιάσει και στηρίξει πιστεύοντας ότι εκεί επιτελείται λειτούργημα, για το οποίο σαν Πατρινοί θάπρεπε νάμαστε υπερήφανοι.

Οι πρόσφατες καταγγελίες όμως, που έχουν κατακλύσει τον τοπικό τύπο και αφορούν σε άδικες και παράνομες απολύσεις εξαίρετων κατά γενική ομολογία εργαζομένων στα ιδρύματα Θ.Π.Κ. «Μέριμνα» και “Κιβωτό της αγάπης” προϊδεάζοουν για μια πραγματικότητα διαφορετική από την εικόνα που οι διοικήσεις θέλουν να εμφανίζουν.

Στο σημερινό δημοσίευμα στο best  του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδιών του Θ.Π.Κ. “Μέριμνα”, ο σύλλογος υμνεί κυρίως το πέραν αμφισβήτησης έργο της “Μέριμνας”.  Επιπρόσθετα, συμφωνεί απλά με τις απολύσεις χωρίς όμως να εξηγεί γιατί συμφωνεί με τις συγκεκριμένες απολύσεις κάτι που ουδόλως όμως πείθει όχι μόνον γιατί δεν αναφέρεται κάποια αιτιολόγηση, αλλά και διότι δύο από τα υπερψηφίσαντα τις απολύσεις μέλη του Δ.Σ. του ιδρύματος είναι και μέλη του Δ.Σ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και μάλιστα ο ένας είναι πρόεδρος του συλλόγου. Με αυτό το δεδομένο διερωτάται ο κάθε σκεπτόμενος πολίτης αν θα μπορούσε να εμφανισθή ο εν λόγω σύλλογος εκφέροντας αντίθετη γνώμη.

Οι πολίτες της Πάτρας που ανησυχούμε με τα όσα αποκαλύπτονται, ζητάμε κ. Δήμαρχε την παρέμβασή σας για χρηστή, δίκαια και νομοταγή διοίκηση στους  τόσο ευαίσθητους αυτούς χώρους, οι οποίοι πρέπει να είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας,

Με εκτίμηση

Καλλιρρόη-Ανδριανή Θ. Θωμά

τ. Καθηγήτρια Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις