Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φεύγουν και οι τελευταίοι παραθεριστές του Δεκαπενταύγουστου - Ομαλή η κίνηση στην Πατρών – Κορίνθου

Φεύγουν και οι τελευταίοι παραθεριστές τ...

Επί ποδός η Τροχαία

Χωρίς προβλήματα η έξοδος και των τελευταίων εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου. Η κίνηση στην Πατρών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Πάτρα είναι μέχρι και αυτή την ώρα ομαλή και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία.

Ίδια είναι η εικόνα και στην Πατρών – Πύργου.

Πάντως, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αρχίσει σταδιακά να «αραιώνει», καθώς ο μεγαλύτερος όγκος των εκδρομέων έχει ήδη αναχωρήσει.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η τροχαία, που έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Μάλιστα, η Τροχαία διανέμει σήμερα σε οδηγούς οχημάτων ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια που περιέχουν χρήσιμες συμβουλές.

Στα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας συμπεριλαμβάνεται ενισχυμένη παρουσία τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε βασικούς κόμβους, κατά μήκος των εθνικών οδών, στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, στα διόδια, για ενημέρωση των οδηγών, καθώς και σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς και περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Για την πρόληψη ατυχημάτων, συνεργεία της Τροχαίας διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ, αλλά και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Αυξημένη κατά 15% (σε σχέση με το 2016) είναι η φετινή έξοδος του Δεκαπενταύγουστου, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, μέχρι την Κυριακή αναμένεται να ταξιδέψουν από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας 100.000 άνθρωποι με 20.000 αυτοκίνητα. Μόνο την Πέμπτη αναχώρησαν από εκεί περισσότερα από 31.000 άτομα, ενώ ακόμα 8.000 έφυγαν για διάφορους προορισμούς από τη Ραφήνα.

Αυξημένη η κίνηση και στις Εθνικές Οδούς Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου. Την ίδια στιγμή, στα ΚΤΕΛ έχουν προγραμματιστεί 170 έκτακτα δρομολόγια για το τριήμερο προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση εισιτηρίων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις