Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πόλο: Στα ημιτελικά με τρομερή ανατροπή η Εθνική νέων

Πόλο: Στα ημιτελικά με τρομερή ανατροπή ...

Η Εθνική επικράτησε με 8-7 της Ισπανίας

Μια εκπληκτική, απίστευτη πρόκριση στην 4άδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Βελιγράδι πέτυχε, το απόγευμα της Παρασκευής, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Ανδρών. Τα παλικάρια του Τεό Λοράντου νίκησαν με 8-7 την Ισπανία στον προημιτελικό, έχοντας κάνει όμως μια φοβερή ανατροπή στο τελευταίο οκτάλεπτο του αγώνα και ενώ είχαν βρεθεί να χάνουν με 6-3 (στις αρχές της τέταρτης περιόδου).

Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης από την περιφέρεια - 5 μ., με ένα εκπληκτικό σουτ, στο τέλος του χρόνου της επίθεσης της ελληνικής ομάδας, λίγο πριν από το φινάλε του αγώνα.

Η Ελλάδα θα αγωνιστεί πλέον στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, αύριο Σάββατο, στις 20.20 (ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο τον νικητή του προημιτελικού Σερβία - Ιταλία, που γίνεται λίγο αργότερα, διεκδικώντας μια θέση στον μεγάλο τελικό. Είναι, πάντως, στον δρόμο του μεταλλίου και μπορεί να πετύχει μια μεγάλη διάκριση σε αυτή τη διοργάνωση, αφού αυτά τα παιδιά το αξίζουν με το παραπάνω.

Η ελληνική ομάδα μπήκε αγνώριστη, αγχωμένη και φοβισμένη στο ματς με τους Ισπανούς και για τρία οκτάλεπτα έκανε το χειρότερό της παιχνίδι στο τουρνουά. Δεν μπορούσε να βρει λύσεις επιθετικά, ήταν κακή στον παίκτη παραπάνω, δεν μπορούσε να δημιουργήσει από τον φουνταριστό, δεχόταν εύκολα κόντρες από τους Ισπανούς και μοιραία κινδύνεψε.

Ευτυχώς που ο Μανόλης Ζερδεβάς ήταν "κέρβερος" κάτω από τα δοκάρια του, έπιανε τα σουτ των Ισπανών, οι οποίοι για δυο οκτάλεπτα ήταν σχετικά ακίνδυνοι επιθετικά και δεν εκμεταλλεύτηκαν όσο μπορούσαν τις αδυναμίες της ελληνικής ομάδας. Στο τρίτο οκτάλεπτο, όμως, και στις αρχές του τέταρτου τα κατάφεραν και ξέφυγαν στο σκορ με 6-3, βρίσκοντας λύσεις κυρίως στην κόντρα και στην περιφέρεια.

Οι Έλληνες, όμως, αφυπνίστηκαν στο πιο κρίσιμο σημείο, έπαιξαν επιτέλους το πόλο που γνωρίζουν, μείωσαν με Γαρδίκα και Γκιουβέτση και ισοφάρισαν σε 6-6 με Μουρατίδη, ενώ πέρασαν και μπροστά με εκπληκτικό γκολ του Μασμανίδη από το φουνταριστό (7-6). Όλα αυτά μέσα σε τέσσσερα λεπτά.

Ο Καράσκο ισοφάρισε για τους Ισπανούς (7-7) και πάλι στην κόντρα. Ο Γκιουβέτσης, όμως, είπε την τελευταία κουβέντα για τους Έλληνες και στο τελείωμα της επίθεσης πέτυχε το φοβερό και νικητήριο γκολ από την περιφέρεια (8-7), καθώς οι Ισπανοί επιχειρούσαν να φύγουν και πάλι στην κόντρα. Με μια καλή άμυνα στην τελευταία επίθεση των Ισπανών με παίκτη παραπάνω η Ελλάδα κράτησε την πρωτοπορία στο σκορ και πήρε τη μεγάλη νίκη πρόκριση.

Η Ελλάδα είχε 1/10 με παίκτη παραπάνω και 1/1 πέναλτι, όπως ακριβώς και η Ισπανία.

Οκτάλεπτα: 0-1, 2-2, 1-2, 5-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Ζερδεβάς, Σκουμπάκης, Γαρδίκας 1, Γκιουβέτσης 2, Νικολαϊδης, Παπαναστασίου 1, Γιαννόπουλος, Μουρατίδης 1, Δελαγραμμάτικας, Τρούλος 1, Μασμανίδης 2, Καπετανάκης, Σιορδίλης.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Τόρας, Γκόμες, Γκρανάδος,  Πάουλ, Καράσκο 1, Καλατράβα,  Βαλβέρδε 2, Ροντρίγκεζ 1, Ταχούλ, Μπούστος 2, Γκαρσία 1, Ντε Λα Φουέντε, Λόπεζ-Σάεθ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλο: Στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Εθνική νέων

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports