Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ζεστό χειροκρότημα από περίπου 1.000 θεατές για την "Λυσιστράτη" στο 36ο Φεστιβάλ Πάτρας- ΦΩΤΟ

Ζεστό χειροκρότημα από περίπου 1.000 θεα...

Η παράσταση επαναλαμβάνεται απόψε στις 21.30 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο

Επιτυχημένο κρίνεται το πέρασμα από την Πάτρα, της παράστασης αρχαίου δράματος «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου με τον Πέτρο Φιλιππίδη με ξανθιά περούκα και ντυμένο στα κίτρινα, ως Λυσιστράτη.

Την παράσταση υπολογίζεται ότι είδαν κοντά στους χίλιους θεατές το βράδυ της Πέμπτης 10 Αυγούστου 2017 στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στο πλαίσιο του 36ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος του ΟΚΠΕ.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έδωσε σάρκα και οστά σε ένα συμβολικό και πολιτικό πρόσωπο της παγκόσμιας κωμωδίας, τη «Λυσιστράτη», με πολύ χιούμορ, αποδεικνύοντας το πόσο επίκαιρο είναι ακόμα και σήμερα το έργο που παίχθηκε για πρώτη φορά το 411 π.Χ. στα Λήναια, μία από τις γιορτές προς τιμήν του θεού Διόνυσου.

Η παράσταση όπου παίζουν και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και η Ναταλία Τσαλίκη στους ρόλους του Κινησία και της Μυρίνης αντίστοιχα, σε ένα απολαυστικό ντουέτο, επαναλαμβάνεται απόψε Παρασκευή 11/8/2017 στις 21.30 στο Αρχαίο Ωδείο. Ο Γιάννης Μπέζος ερμηνεύει τον Πρόβουλο.

Το λιτό και μινιμαλιστικό σκηνικό του Γιώργου Γαβαλά έδινε την αίσθηση πως ο χώρος ήταν ακόμα μεγαλύτερος ενώ απολαυστική ήταν η μουσική του Κωστή Μαραβέγια και φροντισμένη η χορογραφία – κίνηση από την Ελπίδα Νίνου.

Οι Πατρινοί θεατρόφιλοι χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές της «Λυσιστράτης» ενώ ανάμεσα στο κοινό, είχαν μεγαλύτερη παρουσία οι γυναίκες.

Παρών στο Αρχαίο Ωδείο ήταν και ο πρόεδρος του 36ου Φεστιβάλ Πάτρας – Θεσμός Αρχαίου Δράματος και πολιτιστικός σύμβουλος Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος, ο οποίος και φωτογραφήθηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Οι φωτ. είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture