Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποιεί για πυρηνικό πόλεμο- Τραμπ: Οι αμερικανικές στρατιωτικές επιλογές είναι «κλειδωμένες και οπλισμένες»

Η Πιονγκγιάνγκ προειδοποιεί για πυρηνικό...

Επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε σήμερα μια νέα απειλή προς τη Βόρεια Κορέα λέγοντας ότι τα αμερικανικά οπλικά συστήματα είναι «κλειδωμένα και οπλισμένα», ενώ η Πιονγκγιάνγκ τον κατηγόρησε ότι οδηγεί την κορεατική χερσόνησο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου. Ο Τραμπ ανέβασε τους τόνους στον πόλεμο λέξεων στο Twitter λίγη ώρα αφού το βορειοκορεατικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε δήλωση στην οποία τον κατηγόρησε για την κλιμάκωση της έντασης.

«Ο Τραμπ οδηγεί την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο στο χείλος ενός πυρηνικού πολέμου, βγάζοντας κραυγές όπως 'οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν έναν πόλεμο εναντίον της DPRK'» (Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας), μετέδωσε το KCNA.

Ο Τραμπ, ο οποίος κάνει διακοπές εργασίας σε μια ιδιοκτησία του, ενα θέρετρο για γκολφ στο Μπέντμινστερ του Νιού Τζέρσεϊ, περιέγραψε με έντονους όρους την αμερικανική στρατιωτική ετοιμότητα.

«Οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται σε ετοιμότητα, κλειδωμένες και οπλισμένες, εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει με ασύνετο τρόπο», έγραψε στο Twitter. «Ελπίζω ότι ο Κιμ Γιόνγκ Ουν θα βρει κάποιον άλλον δρόμο!»

Συνεχίζοντας τη φραστική πλειοδοσία των τελευταίων ημερών, ο αμερικανός πρόεδρος διατήρησε την πίεση επί της Βόρειας Κορέας μια ημέρα αφού είπε ότι η προηγούμενη απειλή του να εξαπολύσει «πυρ και οργή» εναντίον της Πιονγκγιάνγκ, αν αυτή εξαπολύσει επίθεση, μπορεί να μην ήταν αρκετά σκληρή.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις μετρίασε αργότερα χθες τις σκληρές δηλώσεις του Τραμπ λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να προτιμούν μια διπλωματική προσέγγιση της βορειοκορεατικής απειλής. Ένας πόλεμος θα ήταν «καταστροφικός», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει κάποια εχθρική ενέργεια, απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις