Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο στόχαστρο εμπρηστών η Ζάκυνθος; Νέα φωτιά ξέσπασε κοντά στο χωριό Κοιλιωμένος- Ενισχύσεις από Πατρα και Πύργο

Στο στόχαστρο εμπρηστών η Ζάκυνθος; Νέα ...

Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο χωριό της Βολίμας

Ενώ είναι σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά που καίει από χθες το όρος Βραχίωνας στη Ζάκυνθο, μια νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο χωριό Κοιλιωμένος. «Σύμμαχος» των πυρκαγιών είναι οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο νησί και φτάνουν τα 6-7 μποφόρ.

Αυτή τη στιγμή πάνω από 60 πυροσβέστες με 28 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ, υδροφόρες, εθελοντές και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη προσπαθούν να κρατήσουν τις πυρκαγιές μακριά από τα χωριά.

Νωρίτερα

Νέα μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κοιλιομένος στη βόρεια πλευρά του νησιού και καίει δασική έκταση. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ αναμένονται και δύο αεροσκάφη PZL από την Κεφαλλονιά.

9:45 Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στο Καταστάρι Ζακύνθου όπου μεταβαίνουν ενισχύσεις και από την υπόλοιπη Ελλάδα για την κατάσβεσή της. Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και το μέτωπο βρίσκεται στην κορυφογραμμή του όρους Βραχίωνα, ενώ παρουσιάζει καλύτερη εικόνα από το πρωί. Ωστόσο, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με ισχυρούς ανέμους το μεσημέρι.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν για την κατάσβεσή της 58 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην περιοχή μεταβαίνουν 8 οχήματα από την Δυτική Ελλάδα και ένα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και άλλα τρία οχήματα από την Θεσσαλία.

Το αρχηγείο της Πυροσβεστικής, όπως έγινε γνωστό, θέλει να έχει ισχυρές δυνάμεις μέχρι το μεσημέρι, γι΄ αυτό είναι σε ετοιμότητα και μια ομάδα της πρώτης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα για να μεταβεί στο νησί με ελικόπτερο σούπερ Puma αν χρειαστεί. Αυτήν τη στιγμή από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος PZL.

 

 

 

22:10 Ανεξέλεγκτη είναι η πυρκαγιά που μαίνεται από τις 14:30 περίπου το όρος Βραχίωνα, και αυτή τη στιγμή μαίνεται λίγα χιλιόμετρα πάνω από τα χωριά Πηγαδάκια και Καλλιθέα. Στο σημείο βρίσκονται όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, ενώ νωρίς το απόγευμα έφτασαν στην Ζάκυνθο για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης, 30 πυροσβέστες με 4 οχήματα από την Πάτρα και τον Πύργο.

Μέχρι τη δύση του ηλίου, ρίψεις νερού έκαναν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, 2 Πετσετέρ και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, μέχρι στιγμής έχουν καεί πάνω από χίλια στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιώνες, ενώ φόβοι υπάρχουν και για στάβλους που βρίσκονται πάνω στο βουνό.

Τέλος, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο χωριό της Βολίμας στην βόρεια πλευρά της Ζάκυνθου. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας κινήθηκαν πολύ γρήγορα και η φωτιά δεν πήρε μεγάλη έκταση.

 

16:20 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή δύο πυρκαγιές στην Ζάκυνθο, η μία στο χωριό Καταστάρι και η άλλη στη θέση Καπελέτη στις Βολίμες. Αυτή τη στιγμή όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού βρίσκονται στα δύο μέτωπα, ενώ το έργο βοηθούν από αέρος πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχουν μπει και υδροφόρες της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14:30 στους πρόποδες του όρους Βραχίωνας, στο Καταστάρι. Στο σημείο βρίσκονται κεραίες κινητής τηλεφωνίας οι οποίες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Η δεύτερη, εκδηλώθηκε μισή ώρα αργότερα, στο χωριό των Βολιμών και έρχεται να προστεθεί στον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει φέτος το καλοκαίρι στην περιοχή. Να σημειωθεί ότι αναμένονται, αργότερα, να καταφθάσουν στο νησί ενισχύσεις από τις άλλες περιοχές.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις