Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΚΚΕ για την κατάρρευση της στέγης στο λιμάνι: Ο λαός θα βάλει στη θέση τους, τους θεατρίνους υποκριτές

ΚΚΕ για την κατάρρευση της στέγης στο λι...

Σχόλιο από το Γραφείο Τύπου της ΚΟ Αχαΐας

Από το Γραφείο Τύπου της ΚΟ Αχαΐας του ΚΚΕ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Με αφορμή την κατάρρευση της αποθήκης του ΟΛΠΑ στο παλιό  λιμάνι της Πάτρας βγήκαν στην επιφάνεια δύο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν για χρόνια την πολιτική και κοινωνική ζωή της πόλης μας αλλά και της χώρας μας στο σύνολό τους.

Τα δύο σοβαρά ζητήματα είναι η αντισεισμική προστασία και η προσφυγιά που δημιουργείται από τους πολέμους, την οικονομική εκμετάλλευση των ιμπεριαλιστών σε γειτονικές χώρες στον κόσμο ολόκληρο.

Το 2008 από τον σεισμό στην Πάτρα, υπήρξαν σοβαρές επιπτώσεις στα κτήρια και κατοικίες της πόλης μας. Η Πάτρα είναι γεμάτη από κατοικίες και κτήρια διατηρητέα και μη, στα οποία δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις αποκατάστασης, θωράκισης τους. Οι χθεσινές  και η σημερινή κυβέρνηση δεν παίρνουν ουσιαστικά μέτρα για την εκτίμηση και την αποκατάσταση των ζημιών, θεωρούν την αντισεισμική προστασία κόστος και κοιτάζουν πως θα μεταφέρουν τις ευθύνες στην τοπική διοίκηση. Αντί να υπάρχει σε κάθε περιφέρεια υπηρεσία που θα εκτιμά, μελετά την κατάσταση των κτηρίων, την χρηματοδότηση, θωράκιση όσων χρειάζονται, την κατεδάφιση όσων δεν επιδέχονται ενίσχυσης, παρεμβαίνουν όταν έχουμε τα αποτελέσματα του σεισμού ‘’τυπικά’’ για να αποφύγουν την κατακραυγή του λαού, όπως γίνεται τώρα στα νησιά μας.

Στην Πάτρα συνεχίζουν να καταφτάνουν πρόσφυγες που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική της κυβέρνησης που τους κρατάει σε διαμερίσματα ή ‘’κέντρα φιλοξενίας’’ πάνω  από ένα χρόνο, ικανοποιώντας την επιθυμία των Ευρωπαίων να τους φυλάμε στην Ελλάδα. Οι απογοητευμένοι πρόσφυγες και όσοι δεν μπαίνουν στη διαδικασία του ασύλου, αναζητούν την τύχη τους στις πύλες εξόδου Πάτρα, Ηγουμενίτσα, μένουν όπου βρουν, ζουν όπως μπορούν. Τις συνέπειες των δύο σοβαρών ζητημάτων τρέχουν να ‘’εκμεταλλευτούν’’, να ‘’αξιοποιήσουν’’ αυτοί που κυβερνούσαν χθες Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαράταξη (πρώην ΠΑΣΟΚ), από κοντά και ο περιφερόμενος ανάλογα με τις περιστάσεις κ. Νικολόπουλος και άλλες δυνάμεις. Όλοι έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό την πλήρη ταύτιση τους με την πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου που δημιουργούν πρόσφυγες, που για τα συμφέροντα τους  δεν υπάρχει αντισεισμικός σχεδιασμός.

Εκμεταλλεύονται τα ερείπια της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τον στήνουν απέναντι τους, γιατί τους βολεύει, μιας και ακολουθούν την ίδια πολιτική. Ο χρόνος κυλάει αλλά ο λαός δεν ξεχνά ούτε βυζαίνει το δάχτυλο του, γνωρίζει τους σημερινούς, δεν ξεχνά τους χθεσινούς, βγάζει τα συμπεράσματά του. Θα βάλει στη θέση τους, τους θεατρίνους υποκριτές. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να προχωρήσει η κοινωνική συμμαχία, να γίνει ο εργαζόμενος λαός  αφέντης στον τόπο μας. Μόνο τότε η πόλη μας δεν θα έχει κτίρια ερείπια, θα είναι μια πόλη με αντισεισμική προστασία, ασφαλής. Μόνο τότε, με τους αγώνες του Ελληνικού και των άλλων λαών θα υπάρχει Ειρήνη  αντί για πολέμους και  προσφυγιά.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις