Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.. ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ- ΕΡΧΟΝΤΑΙ "ΔΟΥΝΚΕΡΚΗ", ΝΕΟΣ ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ, "ΒΑΛΕΡΙΑΝ"

ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ.. ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΑ ΣΙΝΕΜΑ- ΕΡΧΟΝ...

Τί θα δούμε στο εκράν μετά τις διακοπές

Πολύ δυνατά ξεκινά η νέα κινηματογραφική περίοδος, το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο στη χώρα μας.

Κοιτάζοντας τις προγραμματισμένες πρεμιέρες, μετρήσαμε περισσότερες από 15 νέες ταινίες που αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον των σινεφίλ που θα έχουν επιστρέψει από τις καλοκαιρινές τους διακοπές «ορεξάτοι» για νέες κινηματογραφικές περιπέτειες και συγκινήσεις!

Η «Δουνκέρκη» του Κρίστοφερ Νόλαν που μαζεύει αποθεωτικές κριτικές τεσσάρων και πέντε αστέρων, καταφθάνει στις 24 Αυγούστου 2017 στις ελληνικές αίθουσες, από την Tanweer, με αληθινό θέμα, χιλιάδες κομπάρσους, γυρίσματα στις αυθεντικές τοποθεσίες της βόρειας Γαλλίας και πρωτοποριακό τρόπο κινηματογράφησης με Imax, μεγάλου format κάμερες. Παίζουν οι Fionn Whitehead, Tom Hardy, Kένεθ Μπράνα και Μάρκ Ράιλανς.

Στις 31 Αυγούστου 2017 τελικά «εξορμά» στην Ελλάδα η «γυαλιστερή» περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Ο Βαλέριαν και η πόλη με τους χίλιους πλανήτες» του Γάλλου Λυκ Μπεσόν. Παίζουν οι Dane DeHaan, Cara Delevigne, Ριάνα και Κλάιβ Όουεν. Επίκεντρο η πόλη Alpha  όπου ζουν σε αρμονία εκατοντάδες διαφορετικά πλάσματα ώσπου δέχονται μία μεγάλη απειλή. Πανάκριβη ταινία και φιλόδοξη, που μόνο ο concept designer Ben Mauro δούλευε, όπως διαβάσαμε, πάνω στην όλη ιδέα για 8 χρόνια. Στις ΗΠΑ δεν πολυπήγε εμπορικά, οι κριτικές πάντως είναι συμπαθητικές.

Στις 17 Αυγούστου 2017 μας έρχεται η περιπέτεια, με κάποια κωμικά στοιχεία και ένα super soundtrack, “Baby Driver” σε σκηνοθεσία Edgar Wright, από το στούντιο της Sony. Από τις ανέλπιστες εμπορικές επιτυχίες του φετινού καλοκαιριού στις ΗΠΑ. Με τον Ansel Elgort, τη Λίλι Τζέιμς και τους Κέβιν Σπέισι, Τζον Χαμ, Τζέιμι Φοξ (διανομή από την Feelgood).

Επίσης στις 17 Αυγούστου 2017 μαζί με τις ΗΠΑ θα δούμε και στη χώρα μας (και στην Πάτρα) το «The Hitman’s Bodyguard – Ο Σωματοφύλακας του εκτελεστή», από την Odeon που μας έκανε να ψιλογελάσουμε από το αστείο τρέιλερ του. Ο γοητευτικός Ryan Reynolds είναι ο σωματοφύλακας και ο Σάμιουελ Τζάκσον ο εκτελεστής ενώ ο Gary Oldman είναι ο δικτάτορας που θέλει να «ξεπαστρέψει» τον εκτελεστή.

Σε δυναμικά μονοπάτια κινείται και η 42χρονη Σαρλίζ Θερόν στην περιπέτεια «Atomic Blonde» σε σκηνοθεσία David Leitch, του φιλμ «John Wick». Μαζί της παίζουν οι James Mc Avoy, Sofia Boutella. Η Θερόν είναι η Βρετανίδα μυστική πράκτορας Lorraine Broughton που στέλνεται στο Βερολίνο του 1989 λίγο πριν την πτώση του Βερολίνου. Το look της Θερόν εδώ, η οποία εκπαιδεύτηκε και γύρισε η ίδια πολλές από τις δύσκολες σκηνές της – stunts, είναι ένας συνδυασμός Debbie Harry & Μπριγκίτε Νίλσεν. (διανομή από την Σπέντζος Φιλμ).

Τον είδαμε στην «Μούμια» τον Ιούνιο που δεν ενθουσίασε πολλούς και τώρα, μέσα στο Σεπτέμβριο, σε διανομή από την UIP, θα τον θαυμάσουμε στη νέα περιπέτεια του Νταγκ Λάιμαν «American Made» που στην διαφημιστική αφίσα που φιγουράρει στα Στερ/Odeon γράφει: βασισμένη σ’ ένα αληθινό ψέμα! Ο λόγος φυσικά για τον Αμερικανό σούπερ σταρ Τομ Κρουζ που υποδύεται ένα πραγματικό πρόσωπο, τον Barry Seal, πρώην πιλότο που έγινε λαθρέμπορος ναρκωτικών τη δεκαετία του ‘80.

Στις 21 Σεπτεμβρίου θα δούμε το «Kingsman, The Golden circle – O Χρυσός Κύκλος» και πάλι με τον Κόλιν Φερθ και τον Τάρον Έγκερτον, σε διανομή από την Odeon ενώ 24/8 θα παιχθεί το κοινωνικό φιλμ εποχής «Ο πυρετός της τουλίπας» σε σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουικ με τον Κριστόφ Βαλτς και την Σουηδή Αλίσια Βικάντερ, και στις 31 Αυγούστου 2017 το «A United Kingdom – Ένα ενωμένο βασίλειο» σε σκηνοθεσία Άμα Ασάντε της «Belle». Περιγράφει την αληθινή ιστορία του πρίγκιπα της Μποτσουάνα (Ντέιβιντ Ογελόουο) που παντρεύεται τη δεκαετία του ’40 μία όμορφη, ξανθιά Λονδρέζα (Ρόζαμουντ Πάικ) προκαλώντας αντιδράσεις (διανομή από την Feelgood).

Φυσικά δεν λείπουν  και φιλμ όπως το νέο του Στίβεν Σόντεμπεργκ που προμοτάρεται ως ένα high speed θρίλερ, με τίτλο «Logan Lucky» (31/8 από την Σπέντζος Φιλμ) μ’ ένα σούπερ καστ που περιλαμβάνει τους Ντάνιελ Κρεγκ, Κέιτι Χολμς, Άνταμ Ντράιβερ και τον Τσάνινγκ Τέιτουμ.

Από παιδικά φιλμ, ξεκινούν στις 21/9, από την Sony (Feelgood) το «Emoji: η ταινία» σε σκηνοθεσία Tony Leondis με τις φωνές των T. J. Miller, James Corden, Patrick Stewart, στις 31 Αυγούστου το «Εγώ ο απαισιότατος 3 – Despicable me 3» σε σκηνοθεσία Kyle Balda, Pierre Coffin με τις φωνές των Στιβ Καρέλ, Κρίστεν Γουίγκ και των Γιάννη Ζουγανέλη και Λευτέρη Ελευθερίου στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια. Θα προβληθεί και σε 3d.

Τέλος στις 17/8 από την Odeon βγαίνει ο «Γιος του μεγαλοπατούσα – The son of bigfoot», και σε 3d, όπου την ελληνική μεταγλώττιση έχει επιμεληθεί ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας.

Επίσης το πρώτο θρίλερ της νέας σαιζόν, το «Annabelle 2» βγαίνει 14/9 από την Tanweer και 26/10 από την ίδια εταιρεία αναμένουμε το νέο κοινωνικό φιλμ του Παντελή Βούλγαρη «Το Τελευταίο σημείωμα» με τον Ανδρέα Κωνσταντίνου που αναφέρεται στο πραγματικό, τραγικό περιστατικό της εκτέλεσης από τους Γερμανούς στην Καισαριανή 200 αγωνιστών την Πρωτομαγιά του 1944 ως αντίποινα για τη δράση της ελληνικής αντίστασης.

Επιμέλεια κειμένου: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture