Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο 5ο Port Festival στο Κατάκολο, διήμερο με ομάδες & συλλόγους – Συμμετέχουν και οι Πατρινοί X-Saltibagos

Στο 5ο Port Festival στο Κατάκολο, διήμε...

Στις 10 & την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, στο αλσύλλιο Κατακόλου

Για όσους δεν έχουν κανονίσει κάτι για την Πέμπτη 10 & την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, το Port Festival στην γειτονική Ηλεία, προτείνει ένα διήμερο γεμάτο ερεθίσματα στο αλσύλλιο Κατακόλου.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, από τις 8 το βραδάκι συσπειρωνόμαστε για να συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία των 4 Λυκείων του Πύργου και τραγουδάμε, χορεύουμε, μαθαίνουμε, συνεργαζόμαστε, εκφραζόμαστε!

Όπως και στις πέντε προηγούμενες διοργανώσεις, σημαντικό ρόλο στη φυσιογνωμία του Port Festival διαδραματίζουν οι φορείς εθελοντισμού, οι ομάδες και οι σύλλογοι που φιλοξενούνται στο χώρο διεξαγωγής του. Οι ομάδες αυτές ενημερώνουν για τη δράση τους, αναπτύσσουν καλλιτεχνικές, περιβαλλοντικές, αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες και οργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις πλάι από την κεντρική μουσική σκηνή.

Αξιοσημείωτη είναι η πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Συλλόγου Κατακόλου «Η Αλληλεγγύη», ο οποίος αποφάσισε να διατηρήσει ανοιχτά τα καταστήματα του χωριού το βράδυ της Πέμπτης που θα γίνει η μεγάλη συναυλία με συγκροτήματα από Αθήνα, Γιάννενα και Πύργο.

Οι ομάδες-σύλλογοι που συμμετέχουν είναι οι εξής:

1.            Επιτροπή Εθελοντών Port Festival: Διοργανώνει το φεστιβάλ, συγκεντρώνει τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης και τα διανέμει στο Δίκτυο Κοινωνικών Παντοπωλείων των 4 Λυκείων του Πύργου.

2.            Μικρή Ακαδημία: Συνδιοργανώνει το φεστιβάλ κι έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια.

3.            Πλανώδειο: Συνδιοργανώνει το φεστιβάλ κι έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια.

4.            Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους: Η σχέση που διατηρείται και καλλιεργείται από το Zero Port Festival και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του φεστιβάλ μας δεν είναι άλλη από αυτή που έχουμε με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και την Camera Zizanio.

Έτσι και φέτος παρουσιάζουν το έργο τους, λειτουργούν το εργαστήριο κινουμένου σχεδίου με την τεχνική stop motion για μικρούς και μεγάλους και προβάλουν το μουσικό ντοκιμαντέρ «Η ορχήστρα της ανακύκλωσης - Μια συμφωνία του ανθρώπινου πνεύματος» στο πλαίσιο της δράσης "Σινεμά στις πλατείες"!

5.            Oμάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos: Ξανά στο Port festival οι X-Saltibagos από την Πάτρα, αυτή τη φορά παρουσιάζουν την παράσταση τσίρκο με ξυλοπόδαρα με τίτλο «Υπερ-ι-πλανώμενος».

6.            Πολιτιστικός Σύλλογος Κατακόλου «Ο Φάρος»: Ενημερώνει για τη δράση του, παρουσιάζει την εφημερίδα «Ο Φάρος» που εκδίδει, συνδιοργανώνει την προβολή της ταινίας και βοηθά τους εθελοντές του φεστιβάλ στη συγκέντρωση των τροφίμων.

7.            Σκακιστική Ακαδημία Πύργου: Ενημερώνει για το έργο της, παραδίδει μαθήματα και δίνει την ευκαιρία στους φίλους του σκακιού να εξασκηθούν πάνω στο αγαπημένο τους άθλημα.

8.            1ο Γυμνάσιο Πύργου:  Μας «ξεναγεί» στις δράσεις που υλοποίησε κατά τη διάρκεια του διετούς προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: «Way to Go-paths of Life»/«Μονοπάτια Ζωής».

9.            Αθλητικός Σύλλογος Κινέζικων Πολεμικών Τεχνών: Παρουσιάζει την πολύ ιδιαίτερη Έκθεση Μπονζάι. Τα μικροσκοπικά δέντρα μπονζάι, ένα από τα συναρπαστικότερα και σαγηνευτικότερα τεχνάσματα του ρεπερτορίου της φύσης, φέρνουν τύχη, σταθερότητα και η ομορφιά τους αντανακλά στην ψυχική μας ηρεμία και ισορροπία.

10.          Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλείας: Ενημερώνει για τη δράση του και μοιράζει ενημερωτικό υλικό.

11.          Red Boys Πανηλειακός: Ενημερώνει για τη δράση του και μοιράζει ενημερωτικό υλικό.

12.          Beer Bike Katakolo: Το Beer Bike Katakolo κάνει στάση στο Port festival και είναι πρόθυμο να σας προσφέρει την πιο ιδιαίτερη νυχτερινή βόλτα…

13.          Ομάδες χειροτεχνών εκθέτουν τις δημιουργίες τους.

14.          Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ηλείας του Ερυθρού Σταυρού: Διασφαλίζουν την ομαλή έκβαση του φεστιβάλ και είναι έτοιμοι να επέμβουν αν τυχόν χρειαστεί.

15.          Επαγγελματικός Σύλλογος Κατακόλου «Η Αλληλεγγύη»: Στηρίζει το φεστιβάλ και διατηρεί τα καταστήματα του χωριού ανοιχτά και το βράδυ της Πέμπτης 10 Αυγούστου.

*Το 5ο Port Festival διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή των Εθελοντών του, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Μικρή Ακαδημία» και το κατάστημα μουσικών ειδών & οργάνων «Πλανώδειο» και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, της ΔΗΚΕΠ Πύργου και του Επαγγελματικού Συλλόγου Κατακόλου «Η Αλληλεγγύη».

**Την αφίσα επιμελήθηκαν ο Νίκος Τουμαζάτος (artwork) και η Όλγα Κλάδη (graphic design).

Απευθύνονται ιδιαίτερες ευχαριστίες από τους διοργανωτές στο ξενοδοχείο «Orizontes View Hotel» στο Κατάκολο για την φιλοξενία των καλλιτεχνών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture