Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Στον Ανακριτή και πάλι οι γονείς που φέρονται να κακοποίησαν το 7μηνο παιδί τους-Παρέμβαση από το Χαμόγελο του Παιδιού

Πάτρα:Στον Ανακριτή και πάλι οι γονείς π...

Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση για τα τραύματα του παιδιού

Νέα προθεσμία για να ετοιμάσουν την απολογία τους ζήτησαν και πήραν χθες οι γονείς που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό και τα καψίματα στο κορμάκι του 7μηνων παιδιού τους. Έτσι και οι δυο θα οδηγηθούν εκ νέου σήμερα στο γραφείο του Ανακριτή.

Το κοριτσάκι παραμένει νοσηλευόμενο στο Καραμανδάνειο νοσοκομειο Παίδων της Πάτρας όπου οι γιατροί προσπαθούν να γιατρέψουν τις πληγές που έχει στο σώμα της από τα εγκαύματα και τους μώλωπες.

Οι γονείς φέρονται να υποστήριξαν στους αστυνομικούς οτι δεν προκαλεσαν οι ιδιοι τα χτυπήματα στο μωρό αλλά το μεγαλύτερο κατά δυο χρόνια αδελφάκι του και πως τα εγκαύματα προκλήθηκαν από το καυτό γάλα που χύθηκε κατά λάθος όταν το αγοράκι της οικογένειας έριξε από το ριλαξ το βρέφος.

Πολύ σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας χαρακτηρίζει η ιατροδικαστής Αγγελική αφού τα σημάδια από την κακοποίηση στο κορμάκι του μωρού μαρτυρούν την αγριότητα με την οποία βασανίστηκε το μικρό αγγελούδι. Βασανιστήρια που δεν θα μπορούσε να κάνει το χέρι ενός δίχρονου παιδιού όπως θέλουν οι γονείς του βρέφους να υποστηρίζουν, αλλά το χέρι ενός ενήλικα.

Τη διάθεσή του να φιλοξενήσει στις δομές του, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, τα παιδιά του ζευγαριού από την Πάτρα που κατηγορείται για την κακοποίηση του βρέφους που νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, εκφράζει το Χαμόγελο του Παιδιού. Η ψυχολόγος του Συλλόγου, Έλενα Πέτσα, εξηγεί ότι το Χαμόγελο του Παιδιού κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για το περιστατικό.

Μάλιστα και κατά το παρελθόν στον Σύλλογο είχαν φθάσει καταγγελίες για την συμπεριφορά της μητέρας και απέναντι στα τρία παιδιά που έχει από τον πρώτο της γάμο.

Τα παιδιά τότε, μετά τις σχετικές έρευνες που επακολούθησαν και την σχετική εντολή του Εισαγγελέα, είχαν απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον και πλέον φιλοξενούνται σε ασφαλές πλαίσιο. Μιλώντας για το πρόσφατο περιστατικό με την διαφαινόμενη κακοποίηση του 7 μηνών κοριτσιού, η κυρία Πέτσα επισημαίνει ότι το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε, από σχετικά δημοσιεύματα κι αμέσως προσπάθησαν να επιβεβαιώσουν κατά πόσο τα γραφόμενα ισχύουν, κάτι που έγινε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις