Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιορτάζει ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονος στο Προάστειο

Πάτρα: Γιορτάζει ο ιερός ναός του Αγίου ...

Το πρωί της Πέμπτης θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος

Τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος, του Θεράποντος και Ιαματικού τιμά η εκκλησία μας στις 27 Ιουλίου. Επίκεντρο του εορτασμού στην Πάτρα αποτελεί ο ιερός ναός του Αγίου Παντελεήμονος Προαστείου, κάτω από την εθνική οδό Πατρών Αθηνών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας που ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης 26/7 και θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία, στις 22.00 όπου θα ιερουργήσει ο π. Ελευθέριος Αναστασόπουλος. Ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη 27/7 στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Στις 19.00 το απόγευμα θα γίνει μεθεόρτιος εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας του Αγίου. Επίσης την προσεχή Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 στο τέλος της Θείας λειτουργίας θα τελεστεί στο ναό Αγίου Παντελεήμονος Προαστείου Πατρών ιερό μνημόσυνο για τους αοίδιμους ιερείς, κτήτορες και επιτρόπους του ναού.

Ο Άγιος Παντελεήμων που θεωρείται και ο προστάτης των αρτοποιών έδρασε στα τέλη του 3ου αιώνα. Έζησε στη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και παρέδωσε μαρτυρικώς τη ζωή του δια αποκεφαλισμού το 305 μ. Χ.

*Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ο σύλλογος των αρτοποιών στην Πάτρα δεν έλαβε απόφαση για την ημέρα αυτή (27 Ιουλίου) κι έτσι πολλά αρτοποιεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

*Οι φωτ. είναι από τον περσινό εορτασμό, από το σάιτ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις