Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τις «Γαμήλιες πατινάδες» που παρουσίασαν 6 χορευτικές ομάδες της Αιγιάλειας

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από τις «Γαμήλιες πατινάδες» ...

Επί σκηνής ζωντάνεψαν έθιμα όπως τα προικιά και το ξύρισμα του γαμπρού

Ο γάμος είναι μία από τις πιο χαρμόσυνες μέρες στη ζωή ενός ανθρώπου, ο αρχέγονος συμβολισμός της άρρηκτης ένωσης δυο σωμάτων και δυο ψυχών, ένας θεσμός που καμία «εξέλιξη» και κανένας «μοντερνισμός» δεν κατάφερε να αντικαταστήσει στην κοινωνική συνείδηση των λαών της γης.

Αμέτρητα τα έθιμα που συναντιούνται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και οι «Γαμήλιες πατινάδες» ήταν το κυρίαρχο θέμα του φετινού χορευτικού συναπαντήματος που διοργανώθηκε για 4η χρονιά από 6 χορευτικούς συλλόγους της Αιγιάλειας, σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και τοπικούς φορείς.

Η παράσταση παρουσιάστηκε αρχικά την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017 στην παραλία Αβύθου και επαναλήφθηκε την περασμένη Παρασκευή 21 Ιουλίου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο. Επί σκηνής ζωντάνεψαν έθιμα όπως τα προικιά, το στόλισμα της νύφης, το ξύρισμα του γαμπρού, τα κεράσματα και η γαμοκουλούρα, οι χοροί και τα πανηγύρια που σηματοδοτούν τη νέα κοινή ζωή του ζευγαριού. Στο μεγάλο γλέντι που στήθηκε, βεβαίως συμμετείχε και το κοινό με αθρόα προσέλευση και στις δύο παραστάσεις.

Συμμετείχαν: Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιαλείας, Πολιτιστικός Σύλλογος Τέμενης "Η Ένωση", Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, Χορευτικός Όμιλος Αβύθου "Οι Αχαιοί", Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, Χορευτικός Όμιλος Καμαρών "Οι Αρχαίες Ρύπες".

Συνδιοργάνωση: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., οικισμός Αβύθου, Δημοτική Κοινότητα Ροδοδάφνης, Δημοτική Κοινότητα Αιγίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture