Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αγροτικός σύλλογος Δυτικής Αχαΐας: Να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αγροτικός σύλλογος Δυτικής Αχαΐας: Να κη...

Το αίτημα απευθύνεται με επιστολή στον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου

Αίτημα- ανοικτή επιστολή διαβίβασε ο Αγροτικός σύλλογος Δυτικής Αχαΐας προς τον Υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον Υπουργό εσωτερικών, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδος και τον Δήμαρχο της Δυτικής Αχαΐας.

Οι αγρότες θέτουν το ζήτημα των καταστροφών την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η περιοχή της Δυτικής Αχαΐας κατά τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν κυρίως, την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017  δέχτηκε ισχυρότατο πλήγμα.

Η πλειονότητα των αγροτικών καλλιεργειών (ελιές, σταφύλια, κηπευτικά, κ.α.) έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή από το χαλάζι και την ισχυρότατη βροχόπτωση. Οι συνάδελφοι αγρότες έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, αφού οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς «πνίγηκαν» μέσα σ’ ένα 24ωρο.

Εξαιτίας των ήδη δύσκολων συνθηκών που βιώνει ο αγροτικός κόσμος, αν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα στήριξης είναι βέβαιο πως η Δυτική Αχαΐα θα «σβήσει» από το χάρτη της πρωτογενούς παραγωγής με ότι αυτό συνεπάγεται για χιλιάδες οικογένειες που ζουν αποκλειστικά από το αγροτικό τους εισόδημα.

Γι’ αυτό ζητούμε να κηρυχθεί η περιοχή της Δυτικής Αχαΐας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσης των καλλιεργειών που υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή.

Το αίτημα έχει κατατεθεί και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, όπως επίσης, και στον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας.

Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες.

Διαβάστε ακόμα:

Αχαϊα: Η "Μέδουσα" έπληξε τις καλλιέργειες - Μεγάλες καταστροφές σε αμπέλια και ελιές - ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις